Red Velvet Cheesecake Bars. Απολαυστικες και Νοστιμες

Red Velvet Cheesecake Bars. Απολαυστικες και Νοστιμες

Red Velvet Cheesecake Bars. Η ιδέα ξεκίνησε φυσικά για να παρασκευάσω ένα red velvet cheesecake προκειμένου να μπω στο εορταστικό κλίμα του Αγίου Βαλεντίνου για να σπάσει λίγο η μονοτονία του lockdown.

Όμως, επειδή τα πράγματα δεν πάνε κάποιες φορές όπως τα υπολογίζεις, αναγκάστηκα να αλλάξω τα πλάνα που είχα, όπως επίσης και τη στρογγυλή φόρμα για το κέικ. Εναλλακτικά λοιπόν, σκέφτηκα, μιας κι είχα εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά να ολοκληρώσω τη συνταγή. Να αντικαταστήσω τη στρογγυλή μου φόρμα με μία μακρόστενη, με αποτέλεσμα να δημιουργήσω αυτές τις Red Velvet Cheesecake Bars. Ουσιαστικά, το μόνο που άλλαξε ήταν το σχήμα, γιατί η γεύση είναι το ίδιο υπέροχη.

Το γλυκό αποτελεί ένα συνδυασμό βουτυρένιας και τραγανής σοκολατένιας βάσης μπισκότου και μίας βελούδινης κρέμας, που είναι πλούσια στο άρωμα της βανίλιας. Ο συνδυασμός των υφών είναι απίστευτος, ενώ η χρήση του κόκκινου χρώματος πραγματικά προσδίδει ένα διαφορετικό αλλά ευχάριστο εορταστικό ύφος. Και γιατί όχι δηλαδη;!

Σίγουρα δε θεωρείται ιδιαίτερα light και χαμηλό σε θερμίδες, αλλά πού και πού δικαούμαστε κάνουμε καμία παρασπονδία! Ούτως ή άλλως εάν επιλέξετε μακρόστενη φόρμα, όπως έκανα κι εγώ, μπορείτε να μοιράσετε το γλυκό σε συγκεκριμένες ποσότητες που επιθυμείτε.

Και κάπως έτσι πέρασε και η φετινή μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, γεμάτη μαγειρική αγάπη, κόκκινες γλυκές δημιουργίες και αρκετά εορταστικό mood! Εξάλλου μην ξεχνιόμαστε, ο έρωτας περνάει από το στομάχι!

TIPS AND TRICKS

Μην αντικαταστήσετε με χαμηλότερων λιπαρών την κρέμα τυρί. Ναί μεν θα έχετε λιγότερες θερμίδες αλλά θα χάσετε σε υφή και γεύση από τη γέμιση.

Οι μπάρες διατηρούνται στο ψυγείο ενώ εναλλακτικά μπορούν και να διατηρηθούν χωρίς κανένα πρόβλημα στην κατάψυξη.

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για τις Red Velvet Cheesecake Bars. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ.

Red Velvet Cheesecake Bars

Prep Time30 mins
Cook Time7 hrs
Total Time7 hrs 30 mins
Course: Dessert
Keyword: cheesecake, red velvet
Servings: 12 μπάρες

Equipment

  • Thermomix TM6, Μακρόστενη φόρμα 24×26 εκ.

Ingredients

Για τη βάση

  • 100 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
  • 150 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 150 γρ. μπισκότα digestive
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή

Για τη γέμιση

  • 750 γρ. τυρί κρέμα
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. κόκκινο βρώσιμο χρώμα
  • 3 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.γ. κακάο καλά γεμάτο

Instructions

Για τη βάση

  • Βουτυρώνουμε τη βάση και τα τοιχώματα της μακρόστενης φόρμας που έχουμε επιλέξει.
  • Βάζουμε στον κάδο του Thermomix τη σοκολάτα και κόβουμε για 8 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 8.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε για 2 λεπτά, στους 70° C στην ταχύτητα 1.
  • Έπειτα προσθέτουμε τα μπισκότα, τα αμύγδαλα και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε για 15 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 7.
  • Βάζουμε το μείγμα της βάσης στη φόρμα και το πιέζουμε από πάνω ώστε να γίνει συμπαγές και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά προκειμένου να σφίξει.

Για τη γέμιση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C.
  • Ενώ έχουμε καθαρίσει τον κάδο, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το χρώμα και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5 με τη σπάτουλα.
  • Μετά προσθέτουμε τα αυγά και τον κρόκο και ανακατεύουμε για 20 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4 πάλι χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε στο φούρνο τοποθετώντας χαμηλά τη φόρμα για 10 λεπτά στους 220 °C.
  • Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, βάζουμε τη θερμοκρασία στους 150 °C και ψήνουμε για ακόμα 45-50 λεπτά μέχρι να δούμε ότι το μείγμα μας πήζει.
  • Μετά, σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα σε αυτόν να κρυώσει για περίπου 1 ώρα έχοντας την πόρτα του φούρνο μισάνοιχτη.
  • Εφ'όσον κρυώσει τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες και μετά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Notes

Η συνταγή ανήκει αποκλειστικά  στη συλλογή συνταγών του Thermomix.
Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating