Go Back
Flavors-recipes-post-red-velvet-cheesecake-bars

Red Velvet Cheesecake Bars

Prep Time 30 minutes
Cook Time 7 hours
Total Time 7 hours 30 minutes
Course Dessert
Servings 12 μπάρες

Equipment

  • Thermomix TM6, Μακρόστενη φόρμα 24x26 εκ.

Ingredients
  

Για τη βάση

  • 100 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
  • 150 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 150 γρ. μπισκότα digestive
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή

Για τη γέμιση

  • 750 γρ. τυρί κρέμα
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. κόκκινο βρώσιμο χρώμα
  • 3 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.γ. κακάο καλά γεμάτο

Instructions
 

Για τη βάση

  • Βουτυρώνουμε τη βάση και τα τοιχώματα της μακρόστενης φόρμας που έχουμε επιλέξει.
  • Βάζουμε στον κάδο του Thermomix τη σοκολάτα και κόβουμε για 8 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 8.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε για 2 λεπτά, στους 70° C στην ταχύτητα 1.
  • Έπειτα προσθέτουμε τα μπισκότα, τα αμύγδαλα και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε για 15 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 7.
  • Βάζουμε το μείγμα της βάσης στη φόρμα και το πιέζουμε από πάνω ώστε να γίνει συμπαγές και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά προκειμένου να σφίξει.

Για τη γέμιση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C.
  • Ενώ έχουμε καθαρίσει τον κάδο, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το χρώμα και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5 με τη σπάτουλα.
  • Μετά προσθέτουμε τα αυγά και τον κρόκο και ανακατεύουμε για 20 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4 πάλι χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε στο φούρνο τοποθετώντας χαμηλά τη φόρμα για 10 λεπτά στους 220 °C.
  • Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, βάζουμε τη θερμοκρασία στους 150 °C και ψήνουμε για ακόμα 45-50 λεπτά μέχρι να δούμε ότι το μείγμα μας πήζει.
  • Μετά, σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα σε αυτόν να κρυώσει για περίπου 1 ώρα έχοντας την πόρτα του φούρνο μισάνοιχτη.
  • Εφ'όσον κρυώσει τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες και μετά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Notes

Η συνταγή ανήκει αποκλειστικά  στη συλλογή συνταγών του Thermomix.
Καλή επιτυχία!
Keyword cheesecake, red velvet