Η καλυτερη και πιο ευκολη συνταγη για Focaccia

Η καλυτερη και πιο ευκολη συνταγη για Focaccia

Φανταστείτε το ζεστό άρωμα του φρεσκοψημένου ψωμιού να διαχέεται στην κουζίνα σας και να μυρίζει υπέροχα όλο σας το σπίτι. Η Focaccia, ένα παραδοσιακό ιταλικό ψωμί, είναι η τέλεια επιλογή για τους λάτρεις του ψωμιού που λαχταρούν να έχει αυτό μια απαλή και ελαφρώς λαστιχωτή υφή με μια έκρηξη γεύσης σε κάθε μπουκιά. Και το καλύτερο μέρος; Η παρασκευή ψωμιού focaccia στο σπίτι δεν είναι μόνο εύκολη, αλλά θα ικανοποιήσει κάθε απαιτητικό ουρανίσκο. Σε αυτό το άρθρο, θα δείξουμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για focaccia χρησιμοποιώντας μα τί άλλο;! Μα φυσικά το Thermomix TM6. Λοιπόν, σηκώστε τα μανίκια, ετοιμαστείτε και πάμε να ψήσουμε! Ας δούμε όμως πρώτα κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Η προελευση του ψωμιου Focaccia

Πριν δούμε τη συνταγή, ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να δούμε την ιστορία και την προέλευση αυτού του αγαπημένου ψωμιού. Η Focaccia προέρχεται από την Ιταλία, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λιγουρίας, όπου αποτελεί βασικό προϊόν εδώ και αιώνες. Παραδοσιακά, παρασκευαζόταν ως απλό, χωριάτικο ψωμί που ήταν δημοφιλές στους ναυτικούς λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής του. Με την πάροδο του χρόνου, διάφορες παραλλαγές της focaccia εμφανίστηκαν σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, η καθεμία με τη δική της μοναδική συνταγή και γεύση.

Σήμερα, το ψωμί focaccia έχει γίνει ένα αγαπημένο αρτοποίημα παγκοσμίως, το οποίο εκτιμάται για την ευκολία και τη νοστιμιά του. Απολαμβάνεται συνήθως ως συνοδευτικό, ψωμί για σάντουιτς ή ακόμα και ως σνακ. Η Focaccia συχνά καλύπτεται με μια ποικιλία υλικών, όπως φρέσκα μυρωδικά, ελιές, κρεμμύδια ή ακόμα και λιαστές ντομάτες. Όλα αυτά προσθέτουν μια έκρηξη γεύσεων σε αυτό το απλό κατά τα άλλα ψωμί.

Γιατι να φτιαξετε ψωμι Focaccia στο σπιτι;

Ενώ μπορείτε εύκολα να αγοράσετε ψωμί focaccia από ένα αρτοποιείο ή κατάστημα deli, υπάρχει κάτι πραγματικά ξεχωριστό και όμορφο όταν το παρασκευάζουμε στο σπίτι. Αυτό συμβαίνει γιατί όχι μόνο έχουμε τον απόλυτο έλεγχο των υλικών και των γεύσεων, αλλά η συνταγή για τη focaccia και η όλη διαδικασία παρασκευής είναι απίστευτα ευεργετική και δημιουργική. Επιπλέον, το μοναδικό άρωμα του φρεσκοψημένου ψωμιού που γεμίζει το σπίτι, είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αντικαταστήσει οποιοδήποτε άρωμα από το ψωμί που αγοράζεται από έξω.

Επίσης, η παρασκευή στο σπίτι, σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη συνταγή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές γαρνιτούρες, βότανα και μπαχαρικά. Ακόμη και να προσαρμόσετε το πάχος του ψωμιού ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Είναι ένας δημιουργικός και νόστιμος τρόπος για να επιδείξετε τις μαγειρικές σας δεξιότητες και να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας με μια σπιτική απόλαυση.

Tips and tricks

1.Χρησιμοποιήστε υλικά υψηλής ποιότητας: Δεδομένου ότι η focaccia είναι σχετικά απλή με ελάχιστα υλικά, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε υλικά υψηλής ποιότητας προκειμένου να εξασφαλίσετε την καλύτερη γεύση και υφή. Επιλέξτε αλεύρι καλής ποιότητας, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκα βότανα για καλύτερα αποτελέσματα.

2. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει επαρκώς: Ο σωστός χρόνος φουσκώματος είναι ζωτικής σημασίας για να επιτύχετε μια απαλή και αέρινη υφή στη focaccia. Φροντίστε να αφήσετε τη ζύμη να φουσκώσει αρκετά καλά μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Αυτό μπορεί να διαρκέσει περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με τη θερμοκρασία και την υγρασία της κουζίνας σας. Για το λόγο αυτό να το παρακολουθείτε στενά.

3. Πειραματιστείτε με γαρνιτούρες: Μία από τις ομορφιές του ψωμιού focaccia είναι η ευελιξία του όταν πρόκειται για γαρνιτούρες. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με διαφορετικά υλικά, όπως φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα, λαχανικά κομμένα σε φέτες, τυριά ή ακόμα και γλυκές επικαλύψεις όπως καραμελωμένα κρεμμύδια ή σύκα. Γίνετε δημιουργικοί!

Τροποι σερβιρισματος

H focaccia είναι απίστευτα εύκολη παρασκευή και μπορείτε να την απολαύσετε με πολλούς τρόπους. Είναι τέλεια από μόνη της ως σνακ ή ως ορεκτικό, βουτηγμένη σε ελαιόλαδο ή σε ξύδι βαλσάμικο. Συνοδεύει επίσης πολύ ωραία σούπες, σαλάτες και πιάτα ζυμαρικών. Μπορείτε ακόμη να τη χρησιμοποιήσετε ως βάση για σάντουιτς ή ως νόστιμη βάση για πίτσα. Οι επιλογές που έχετε είναι ατελείωτες!

Όμως, εκτός από τη νόστιμη γεύση του, η focaccia είναι φτιαγμένη με απλά, υγιεινά υλικά. Υλικά όπως είναι το αλεύρι, το νερό, η μαγιά και το ελαιόλαδο, καθιστώντας τη μια πιο υγιεινή επιλογή. Κάνοντας τη σύγκριση με πολλά αρτοσκευάσματα του εμπορίου και τα οποία που μπορεί να περιέχουν συντηρητικά.

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ

Η παρασκευή της focaccia στο σπίτι είναι μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια που είναι εύκολη, και απίστευτα νόστιμη. Με μερικά απλά βήματα, ακολουθώντας τη συνταγή, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σπιτικό ψωμί focaccia που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας και θα κάνει την κουζίνα σας να μυρίζει υπέροχα.

Το μυστικό είναι να χρησιμοποιείτε υλικά υψηλής ποιότητας, να είστε υπομονετικοί με το φούσκωμα της ζύμης και να γίνετε δημιουργικοί με τα υλικά σας. Είτε είστε έμπειρη αρτοποιός είτε αρχάρια στην κουζίνα, αυτή η εύκολη συνταγή για focaccia την οποία πρέπει να δοκιμάσετε!

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για την Καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για Focaccia. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε ή ακουλουθήστε μας στα social.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ.

Focaccia

Prep Time1 hour 10 minutes
Cook Time1 hour
Course: Appetizer

Equipment

  • Thermomix TM6

Ingredients

  • 450 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 70 γρ. λάδι
  • 300 γρ. νερό
  • 8 γρ. μαγιά
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. ζάχαρη

Instructions

  • Βάζουμε στον κάδο το νερό και ρυθμίζουμε για 1 λεπτό/θερμοκρασία 37 ℃ /ταχύτητα 2
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και ζυμώνουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε 20 γραμμάρια λάδι και ζυμώνουμε για 5 δευτερόλεπτα.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 60 λεπτά.
  • Λαδώνουμε με 20 γρ. λαδι το σκεύος μας, απλώνουμε τη ζύμη και κάνουμε δαχτυλιές. Στολίζουμε όπως επιθυμούμε.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα 30 γρ. λάδι πάνω στη ζύμη αφού την έχουμε στρώσει στο σκεύος.
  • Μπορούμε να βάλουμε μόνο ντομάτα και κρεμμύδια σε κομμάτια.
  • Προσοχή, ό,τι λαχανικό βάλουμε πρώτα θα το λαδώσουμε καλά και μετά θα το βάλουμε πάνω στη ζύμη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190℃ για περίπου 50 με 60 λεπτά.

Notes

Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating