Νηστισιμη Μηλοπιτα στο Thermomix

Νηστισιμη Μηλοπιτα στο Thermomix

Νηστίσιμη μηλόπιτα στο Thermomix και νομίζω πως μετά από αυτή τη συνταγή δε χρειάζεται να ζητήσετε κάτι άλλο για την περίοδο της νηστείας! Δίχως αυγά, βούτυρο ή άλλα γαλακτοκομικά. Το γεγονός ότι είστε κάτοχος του Thermomix, σημαίνει ότι γνωρίζετε τις δυνατότητές του και μπορείτε να παρασκευάσετε οποιαδήποτε συνταγή θελήσετε. Και όταν πρόκειται να φτιάξετε μηλόπιτα, το Thermomix μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την τέλεια ζύμη και την πιο γευστική γέμιση για το γλυκό σας. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς!

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΜΗΛΑ

Η σωστή και γευστική νηστίσιμη μηλόπιτα θα ξεχωρίσει από τα μήλα που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε στη συνταγή σας. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου, είναι αυτό. Θέλετε να χρησιμοποιήσετε μήλα τα οποία είναι σφιχτά και τραγανά, καθώς θα κρατήσουν καλά στο φούρνο και θα προσφέρουν μια ωραία αντίθεση στο γλυκό. Μερικά από τα καλύτερα μήλα για την παρασκευή της μηλόπιτας περιλαμβάνουν τα Granny Smith, Honeycrisp και τα ξινόμηλα.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΥΣΗ

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν φτιάχνετε μηλόπιτα είναι τα μπαχαρικά. Μια καλή μηλόπιτα πρέπει να έχει τέλεια ισορροπία γεύσεων μεταξύ των φρούτων και των μπαχαρικών. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για νηστίσιμη μηλόπιτα για την παρασκευή της οποία έχουμε αφαιρέσει υλικά.

Τα κοινά μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στη μηλόπιτα περιλαμβάνουν πάντα την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια. Αυτά τα μπαχαρικά όχι μόνο προσθέτουν γεύση αλλά ενισχύουν και το άρωμα της μηλόπιτάς μας. Στη συνταγή που ακολουθεί χρησιμοποιώ την κανέλα και τη βανίλια δίχως να υπολείπεται το γλυκό σε άρωμα και γεύση.

Η ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΜΙΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ THERMOMIX

Εδώ είναι η βασική διαφορά που θα δείτε με τη χρήση του Thermomix. Όταν φτιάχνετε μια μηλόπιτα είναι σημαντικό να προσέχετε τη λειτουργία για την κοπή των μήλων για την παρασκευή της γέμισης. Θέλετε να κόψετε τα μήλα τόσο για να τους δώσετε λίγη υφή, αλλά όχι πολύ ώστε να γίνουν πολτός. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι η γέμισή σας έχει την τέλεια συνοχή και δεν είναι πολύ ρευστή. Πρέπει να στέκεται σωστά μέσα στην πίτα μας.

Η ΤΡΑΓΑΝΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΠΙΤΑΣ

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο της νηστίσιμης μηλόπιτας δεν είναι άλλο παρά η βάση της. Μια καλή βάση πρέπει να είναι τραγανή και νόστιμη, με ακριβώς τη σωστή ποσότητα γλυκύτητας. Όταν φτιάχνετε τη ζύμη στο Thermomix, φροντίστε να ανακατέψετε πρώτα τα ξηρά υλικά και μετά να προσθέσετε τα υπόλοιπα καθώς και να τηρήσετε ευλαβικά τις οδηγίες που σας δίνω παρακάτω. Χτυπήστε το μείγμα τόσο ώστε να δημιουργήσετε μια επιθυμητή υφή, αλλά μην το ανακατέψετε υπερβολικά γιατί η ζύμη θα γίνει σκληρή.

TIPS AND TRICKS

1. Χρησιμοποιείστε διαφορετικές ποικιλίες μήλων για να βρείτε την ιδανική για εσάς γέμιση.

2. Προσθέστε μία πρέζα τζίντζερ σε σκόνη ή κάρδαμο για ένα υπέροχο γευστικό twist.

3. Είναι σημαντικό να αφήσετε την πίτα να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την κόψετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε. Αυτό θα επιτρέψει στη γέμιση να δέσει και να “κάτσει” καλύτερα.

4. Όταν κόβετε σε κομμάτια τη μηλόπιτα, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόψτε μέχρι το κάτω μέρος της βάσης για να βεβαιωθείτε ότι κάθε φέτα κόβεται καλά και αφαιρείται εύκολα.

5. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε τη μηλόπιτά σας με φυτική σαντιγί ή μια σάλτσα καραμέλας παρασκευασμένη με φυτικά προϊόντα για μια επιπλέον πινελιά.

6. Εάν δε σκοπεύετε να σερβίρετε ολόκληρη τη μηλόπτα, είναι σημαντικό να την αποθηκεύσετε σωστά για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνει φρέσκια. Ο καλύτερος τρόπος είναι να την τυλίξετε σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και να τη φυλάξετε στο ψυγείο. Αυτό θα βοηθήσει να μη χαλάσει η γέμιση και να μη μαλακώσει η βάση της.

7. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε την πίτα για περισσότερο από μία ή δύο ημέρες, μπορείτε επίσης να την καταψύξετε. Για να καταψύξετε τη μηλόπιτα, τυλίξτε τη σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τη σε ένα δοχείο ή σακούλα ασφαλή για την κατάψυξη. Για να την ξεπαγώσετε, απλά μεταφέρετε τη στο ψυγείο και την αφήνετε να ξεπαγώσει όλη τη νύχτα.

Ακολουθώντας αυτά τα tips, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η νηστίσιμη μηλόπιτά σας θα παραμείνει φρέσκια και νόστιμη.

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ

Η παρασκευή μηλόπιτας στο Thermomix είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε ένα κλασικό επιδόρπιο χωρίς να ξοδεύετε ώρες στην κουζίνα. Ακολουθώντας βήμα προς βήμα τη συνταγή, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νόστιμη, νηστίσιμη μηλόπιτα που είναι ιδανική για κάθε περίσταση. Γιατί λοιπόν να μην το δοκιμάσετε και να δείτε πόσο εύκολη και νόστιμη είναι;

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για τη Νηστίσιμη Μηλόπιτα στο Thermomix. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ: https://bit.ly/4355mPn

Νηστίσιμη Μηλόπιτα

Prep Time17 minutes
Cook Time1 hour
Course: Dessert
Keyword: μηλόπιτα
Servings: 8

Ingredients

Για τη ζύμη

  • 1/2 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 165 γρ. λευκό κρασί
  • 250 γρ. λάδι ελαφρύ
  • 1,5 κ.γ. baking powder
  • 1 βανίλια

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 μήλα (περίπου 1 κιλό)

Instructions

Για τη γέμιση

  • Καθαρίζουμε τα 4 μήλα.
  • Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στον κάδο του TM.
  • Κόβουμε για 2-3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  • Ρίχνουμε 100 γρ. ζάχαρη και ρυθμίζουμε για 15 λεπτά/ θερμοκρασία Varoma/ ταχύτητα 0.5 αναστροφή κίνηση.
  • Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και προσθέτουμε την κανέλλα.

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε στον κάδο το λάδι και τη ζάχαρη και ρυθμίζουμε για 2 λεπτά/ ταχύτητα 4.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζουμε για 20 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα "στάχυ".
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί 28 εκατοστών.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια (αυτό που θα στρώσουμε στο κάτω μέρος του ταψιού να είναι μεγαλύτερο γιατί πρέπει να καλύψουμε και τα πλάγια μέρη του περίπου 3 δάκτυλα).
  • Μετά προσθέτουμε τη γέμιση που έχει ήδη κρυώσει και από πάνω καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη και ενώνω τις άκρες.
  • Κάνουμε 3-4 τρύπες με ένα μαχαίρι επάνω στη ζύμη για να φεύγουν οι ατμοί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ για 60 λεπτά.

Notes

Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating