Black Velvet Cake. Σκοτεινα Απολαυστικο

Black Velvet Cake. Σκοτεινα Απολαυστικο

Black Velvet Cake. Σκοτεινά απολαυστικό με μία συνταγή της Lorraine Elliott.

Σίγουρα όλοι έχετε ακούσει ή δοκιμάσει τα γνωστά σε όλους μας αμερικάνικα red velvet cakes, η βάση των οποίων είναι με κόκκινα φρούτα και frosting από κρέμα τυρί. Τα προτιμούμε για το εντυπωσιακό τους χρώμα και για το πόσο μαλακό και αφρατό είναι το κέικ.

Αποφάσισα κι εγώ λοιπόν, να δοκιμάσω την κλασσική συνταγή με ένα ενδιαφέρον twist που βρήκα στο διαδίκτυο. Έτσι, ακολούθησα τα βήματα για να φτιάξω το πρώτο μου Black Velvet Cake. Εύκολο στην παρασκευή, γρήγορο στο ψήσιμο και το αποτέλεσμα πραγματικά εντυπωσιακό.

Το υπέροχο σε αυτή τη συνταγή είναι η εξισορρόπηση των γεύσεων. Το frosting με το τυρί κρέμα καταφέρνει να συμπληρώσει γευστικά το κέικ με μία δοκιμή. Η βάση της συνταγής είναι το κακάο, η σοκολάτα και ο καφές, γεύσεις έντονες και χαρακτηριστικές. Είναι ο απόλυτος συνδυασμός σε μία γευστική περιπέτεια που πρέπει όλοι να ζήσουν.

Ο καλύτερος συνδυασμός για να περιγράψει κανείς τη γεύση του κέικ, είναι να σκεφτεί ότι μοιάζει με ένα μπισκότο oreo.

Ο καφές, το κακάο και η σοκολάτα προσδίδουν ένα μυστηριώδες φυσικό σκούρο χρώμα. Είναι μαγεία. Μήπως καλύτερα…μαύρη μαγεία;

Μην ξεχάσετε να δείτε και τις υπόλοιπες συνταγές των κέικ.

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για το Black Velvet Cake. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ.

Black Velvet Cake

Prep Time35 minutes
Cook Time35 minutes
Total Time1 hour 10 minutes
Course: Dessert
Keyword: black velvet, cake, creme cheese, red fruits
Servings: 10 μερίδες

Equipment

  • Thermomix TM6
  • Δύο Στρογγυλά Ταψιά 20 εκ. , Λαδόκολλα

Ingredients

  • 350 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κακάο σκούρο
  • 2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. baking powder
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 235 γρ. βουτυρόγαλο
  • 230 γρ. νερό ή καφέ μπορούμε στο νερό να ρίξουμε 2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
  • 105 γρ. λάδι ελαφρύ καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο
  • 2 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. κόκκινα φρούτα (μύρτιλα, βατόμουρα, φράουλες, κεράσια)

Για το frosting

  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 6 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 550 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ. κακάο σκούρο
  • 3 βανίλιες
  • 1 κ.σ. κοφτή espresso καφέ σε σκόνη

Instructions

  • Βουτυρώνουμε τα δύο στρογγυλά ταψιά και βάζουμε στον πάτο τους λαδόκολλα.
  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι (καλό είναι να τα κοσκινίσουμε όλα μαζί).
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βουτυρόγαλα, το λάδι και τη βανίλια. Ρίχνουμε τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει λίγο και τέλος ρίχνουμε το νερό ή τον καφέ.
  • Ρίχνουμε σε 3 – 4 δόσεις τα υγρά υλικά στο μείγμα αλευριού ανακατεύοντας απαλά και προσθέτοντας και την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  • Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο ταψάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30-35 λεπτά.
  • Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν πολύ καλά. Ισιώνουμε την επιφάνειά τους και κρατάμε στην άκρη το κέικ που αφαιρέσαμε.
  • Χωρίζουμε οριζόντια τα κέικ σε δύο κομμάτια και έτσι έχουμε 4 στρογγυλές φέτες.

Εκτέλεση για το frosting

  • Βάζω στον κάδο του TM την άχνη ζάχαρη, το κακάο, τις βανίλιες και τον καφέ espresso και ρυθμίζω για 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6-8 και το μεταφέρω σε ένα μπολ.
  • Στη συνέχεια, βάζω στον κάδο το τυρί κρέμα με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και με τη βοήθεια της σπάτουλας ανακατεύω για 2 λεπτά/ταχύτητα 4.
  • Προσθέτω και τo μείγμα που είχαμε μεταφέρει στο μπολ (κακάο, βανίλιες, espresso) και με τη βοήθεια της σπάτουλας ανακατεύω για 1 λεπτό/ταχύτητα 3.
  • Καθαρίζω τις πλευρές του κάδου και ανακατεύω για 1 λεπτό/ταχύτητα 4.
  • Εάν η κρέμα μας βγει πηχτή τότε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα.

Το στήσιμο του cake

  • Βάζουμε σε μια πιατέλα τον ένα δίσκο κέικ και απλώνουμε από πάνω το ¼ της κρέμας.
  • Βάζουμε το δεύτερο δίσκο κέικ και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουμε και με τους τέσσερις δίσκους κέικ. Τελειώνουμε με την κρέμα.
  • Τέλος διακοσμούμε το κέικ με τα κόκκινα φρούτα που έχουμε επιλέξει.

Notes

Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating