Eνα blog με συνταγες για ολους

Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου με έβρισκες πάντα μέσα σε μια κουζίνα, να καταπιάνομαι και να πειραματίζομαι με νέα υλικά και να φτιάχνω συνταγές. Το θεωρούσα κάτι απολύτως φυσικό. Ανέκαθεν αγαπούσα τη μαγειρική. Απολάμβανα να μαγειρεύω για την οικογένειά μου και τους φίλους μου.

Φυσικά, αυτό έχει μικρή σημασία γιατί αυτό που απολαμβάνω πιο πολύ είναι η όλη διαδικασία. Η επιλογή των υλικών, οι γεύσεις των συστατικών, τα αρώματά τους. Από τη στιγμή που ξεκινάω την αναζήτηση μιας συνταγής μέχρι τη στιγμή που θα τη δω σερβιρισμένη στο πιάτο.

Όλα τα υλικά, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα μπαχαρικά, καθετί έχει το δικό του ταίριασμα δίνοντας κάθε φορά ένα διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα.

Όπως θα δείτε οι περισσότερες συνταγές γίνονται με τη χρήση του Thermomix. O λόγος είναι ότι αποτελεί για εμένα απαραίτητο εργαλείο στην κουζίνα μου. Κερδίζω χρόνο και παράλληλα γλυτώνω κόπο.

Ελπίζω μέσα από αυτό το blog να δημουργηθούν ιδέες, να λερωθούν κατσαρόλες και να κινηθούν κουτάλες. Ποιός ξέρει ίσως κάποιος ανακαλύψει ένα κρυφό ταλέντο!

Το Ονειρο μου

Όνειρό μου είναι να εμπνεύσω αλλά και να εμπνευστώ, μοιράζοντας το πάθος μου για τη μαγειρική. Δημιουργώντας με αγάπη όλα είναι πιο νόστιμα! Οι συνταγές απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να δημιουργούν καθημερινά και νόστιμα πιάτα δίχως πολύ κόπο και χρόνο. Αλμυρές, γλυκές συνταγές για κάθε γούστο!

Εάν θες να μάθεις περισσότερα για τις συνταγές μου, θα τις βρεις εδώ.

Εάν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου, θα με βρεις εδώ.

Τροφη για σκεψη

Με το blog αυτό μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεισφέρω με τον τρόπο μου και στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Και σαν τοπική αγορά (locals) αναφέρομαι στις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις (SME) από τις οποίες προμηθεύομαι τα υλικά μου και εμπιστεύομαι χρόνια.

Για κανένα λόγο δεν είμαι κατά των επώνυμων και μεγάλων επιχειρήσεων. Ωστόσο, με αφορμή και την κατάσταση που βιώνουμε (COVID), σκέφτηκα ότι η κίνηση αυτή είναι το ελάχιστο δυνατό που μπορώ να κάνω.

Γιατι να Υποστηριξω τις Μικρο-μεσαιες Τοπικες Επιχειρησεις

Κάθε κατάστημα έχει τη δική του χαρακτηριστική ταυτότητα. Τη μοναδικότητα που το διακρίνει. Αυτό φαίνεται από τη διάθεση των προϊόντων που εμπορεύονται, τα οποία αποτελούν κυρίως ελληνικής προέλευσης, ντόπιων παραγωγών.

Έχω φίλους και γνωστούς ιδιοκτήτες τέτοιων μικρών επιχειρήσεων που πασχίζουν να ανταγωνιστούν τα μεγάλα καταστήματα. Επιλέγω λοιπόν, να προτιμήσω αυτούς και να ενισχύω την προσπάθειά τους.

Με τη συνέχιση της λειτουργίας των μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουν να εργάζονται όσοι απασχολούνται σε αυτές.

Ωρα για Δραση

Εδώ κάπου έρχομαι εγώ μέσω του blog μου και τις συνταγές που επιλέγω να μοιραστώ μαζί σας, να βοηθήσω να γίνουν γνωστές τοπικές μικρές επιχειρήσεις που εμπιστεύομαι και επιλέγω χρόνια.

Ακολουθήστε με στα social media για να είστε ενήμεροι και να μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μου προϊόντα και γεύσεις από τον τόπο μας.

Ενισχύστε την προσπάθειά μου και συμμετέχετε στη δράση αυτή. Εάν είστε ιδιοκτήτης κάποια μικρής τοπικής επιχείρησης και ενδιαφέρεστε να κάνω τις υπέροχες συνταγές με τα προϊόντα σας, επικοινωνήστε μαζί μου.

Προτείνω προϊόντα που αγοράζω η ίδια για να κάνω τις συνταγές και που καταναλώνω στην καθημερινή μου διατροφή.