Το Πιο Ευκολο Παγωτο Κερασι με Μολις 4 Υλικα. Cherry Bliss

Το Πιο Ευκολο Παγωτο Κερασι με Μολις 4 Υλικα. Cherry Bliss

Παγωτό κεράσι με μόλις 4 υλικά, είναι μια υπέροχη και δροσερή επιλογή για το καλοκαίρι και όχι μόνο! Αυτή είναι μια απλή, εύκολη και δίχως κόπο συνταγή για το καλύτερο σπιτικό παγωτό κεράσι. Χρησιμοποιούμε μόλις 4 υλικά ενώ χρειάζεται μόνο 5 λεπτά προετοιμασίας και άλλα 5 λεπτά για την παρασκευή του! Ελπίζω να πειστήκατε ήδη να το δοκιμάσετε!

Χρησιμοποιειστε κατεψυγμενα φρουτα

Τα κατεψυγμένα φρούτα έχοντας μηδενική υγρασία (νερό στη σάρκα τους), προσφέρουν μια συμπυκνωμένη δόση γεύσης και χρώματος. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα και γρήγορα σε πολλές παρασκευές και φυσικά όλο το χρόνο.

Ενώ μπορεί να μην έχουν τη φρεσκάδα των φρούτων τα οποία θα προμηθευόμασταν από την αγορά, τα κατεψυγμένα φρούτα δεν υστερούν καθόλου όταν έρχεται η στιγμή να φτιάξουμε ένα υπέροχο και εξαιρετικά φρουτώδες παγωτό.

Αυτή η έλλειψη της υγρασίας, προσδίδει στα κατεψυγμένα φρούτα μια πιο μεστή και έντονη γεύση, σύσταση και χρώμα. Εν αντιθέσει με τα φρέσκα φρούτα με τα οποία δε θα ήταν τόσο εύκολο να επιτευχθεί.

Έτσι λοιπόν και στην περίπτωσή μας, η χρήση των κατεψυγμένων κερασιών έδωσε ένα έντονο και πλούσιο γευστικό αποτέλεσμα. Όμως, η συνταγή αυτή μπορεί να λειτουργήσει με οποιοδήποτε κατεψυγμένο φρούτο και εάν επιλέξετε. Εξαιρετική επιλογή είναι τα μύρτιλλα, οι φράουλες ή ό,τι άλλο είναι της αρεσκείας σας.

Γρηγορη και γευστικη συνταγη

Αυτό το παγωτό κεράσι πρέπει να το δοκιμάσετε και είναι φτιαγμένο με λίγα απλά υλικά. Και πιο συγκεκριμένα με μόλις 4!

Χωρίς βάση κρέμας, χωρίς αυγά, χωρίς πολύ χρόνο μαγειρέματος, απλά μια γρήγορη περιστροφή στο Thermomix ή σε όποιο άλλο μηχάνημα χρησιμοποιήσετε, light κρέμα τυρί, ζάχαρη και κατεψυγμένα κεράσια. Κι έτοιμο!

Τα κατεψυγμένα φρούτα εγώ προσωπικά τα χρησιμοποιώ χρόνια ως σνακ αλλά και για την παρασκευή smoothies και γλυκισμάτων όπως είναι το παγωτό ή και τα sorbet. Και για αυτό επίλεξα και τη συνταγή αυτή.

Ουσιαστικά, δεν έχουν νερό και είναι χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Παράγονται χρησιμοποιώντας μια διαδικασία που αποφεύγεται τελείως η θερμότητα, με αποτέλεσμα να διατηρείται η γεύση τους φρέσκια και το χρώμα τους ζωντανό.

Χωρις μαγειρεμα, χωρις κοψιματα, χωρις αφαιρεση σπορων

Το πλεονέκτημα με τα κατεψυγμένα φρούτα είναι ότι μπορεί κάποιος να τα αλέσει ή να τα πολτοποιήσει. Διαλύονται εύκολα με την προσθήκη κάποιου υγρού στοιχείου και επειδή δεν περιέχουν νερό ή επιπρόσθετη ζάχαρη, δεν καταστρέφεται η συνοχή ή η γλυκύτητα του επιδόρπιου.

Αντιθέτως, απορροφώντας την υγρασία σιγά σιγά που θα προσθέσουμε, βελτιώνουν πραγματικά τη σταθερότητα και την υφή του παγωτού. Στην περίπτωσή μας την κρέμα τυριού χαμηλών λιπαρών.

Γενικά, τείνουμε να χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα φρούτα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες για τις δροσερές μας παρασκευές. Υπάρχουν όμως ποικίλλες ιδέες που μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε σε ολή τη διάρκεια του χρόνου.

Μπορούμε να παρασκευάσουμε νόστιμα toppings για τα γλυκά μας ή να τα χρησιμοποιήσουμε ως βασικό υλικό για μία τάρτα ή να τα προσθέσουμε σε κάποιο κέικ. Φαντασία να έχουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε όμορφα πιάτα από τα κατεψυγμένα φρούτα.

Επίσης, όπως και στη συνταγή για το παγωτό κεράσι, είναι και θέμα χρόνου και ευκολίας γιατί δε χρειάζεται να αφιερώσουμε χρόνο στο να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια και τα κοτσάνια από τα φρούτα μας.

Τέλος, σημαντικό είναι ότι φυλάσσονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην κατάψυξη οπότε δεν υπάρχει ο φόβος να αλλοιωθούν. Και μην ξεχνάτε πως η επιλογή κατεψυγμένων φρούτων δεν πρόκειται να περιορίσει τις επιλογές σας γιατί πλέον τα βρίσκετε σε μεγάλη ποικιλλία στην αγορά.

TIPS AND TRICKS

Η συνταγή αυτή θα λειτουργήσει εξίσου καλά με οποιοδήποτε άλλο κατεψυγμένο φρούτο θελήσετε να χρησιμοποιήσετε. Στην αγορά πλέον βρίσκονται σχεδόν τα πάντα. Κεράσια, μύρτιλα, φράουλες ενώ έχω βρει και μάνγκο, βατόμουρα και ποικιλλία κόκκινων φρούτων.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ενίσχυση της γεύσης αρωματικά όπως είναι η βανίλια ή αλκοόλ (Kirsch), αναλόγως το ταίριασμα των συστατικών σας. Ακόμα και σταγόνες σοκολάτας για μία εντελώς νέα υφή στην γεύση.

Μόλις παρασκευάσετε το παγωτό και το τοποθετήσετε στο σκεύος αποθήκευσης, τοποθετείστε το καπάκι του σκεύους η ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και διατηρείστε το στην κατάψυξη. Εκτός εάν καταναλωθεί άμεσα και θέλετε μία υφή soft serve.

Δεν έχει σημασία ο χώρος ψύξης. Καταψύκτης ή κατάψυξη θα εξυπηρετήσει το ίδιο, απλά σε κάθε περίπτωση η ένταση της ψύξης θα είναι ανάλογη άρα και ανάλογως ο χρόνος που ίσως χρειαστεί να αφήσετε το παγωτό σας να έρθει στη θερμοκρασία που πρέπει, πρίν το σερβίρετε.

Να θυμάστε ότι δε χρειάζεται να έχετε βγάλει από πρίν τα κεράσια για να κάνετε τη συνταγή ούτε να τα έχετε ξεπαγώσει. Όπως τα βγάλετε από την κατάψυξή σας, τα βάζετε στο σκεύος για την παρασκευή του παγωτού και συνεχίζετε.

Καλή σας απόλαυση!

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για το Παγωτό Κεράσι με Μόλις 4 Υλικά. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Μην παραλείψετε να δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο αυτό το οποίο θα σας βοηθήσει.

Και την επιτυχημένη συνταγή για το Παγωτό Μερέντα Γλαστράκι την οποία βρίσκετε και στο βίντεο.

Υπέροχες γλυκές συνταγές θα βρείτε εδώ.

Παγωτό Κεράσι

Prep Time5 mins
Cook Time5 mins
Total Time10 mins
Course: Dessert
Keyword: κεράσι, παγωτό
Servings: 8 μερίδες

Equipment

  • Thermomix TM6

Ingredients

  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. κεράσια παγωμένα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • 50 γρ. γιαούρτι

Instructions

  • Βάζουμε τη ζάχαρη στον κάδο του Thermomix και τη χτυπάμε για 15 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 10 ώστε να γίνει άχνη.
  • Προσθέτουμε τα κεράσια και τα χτυπάμε για 15 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 8.
  • Ακολούθως, προσθέτουμε την κρέμα τυρί και το γιαούρτι και ανακατεύουμε για 30-40 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4-5. Βοηθάμε και με την σπάτουλα ώστε να φεύγει το μείγμα από τα τοιχώματα του κάδου.
  • Σερβίρουμε ή αποθηκεύουμε σε δοχείο και καταψύχουμε.

Notes

Η συνταγή ανήκει στη συλλογή συνταγών του Thermomix.
Καλή επιτυχία!



Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating