Ο Απολυτος Οδηγος Αξιολογησης του Thermomix TM6

Ο Απολυτος Οδηγος Αξιολογησης του Thermomix TM6

Ο απόλυτος οδηγός αξιολόγησης του Thermomix TM6 είναι εδώ για να μάθετε όλα όσα χρειάζεται για τις νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά που διαθέτει. Από την εμπειρία μου στην κουζίνα και τις μαγειρικές μου δοκιμές έχω δοκιμάσει τα πάντα οπότε και αποφάσισα να γράψω αυτό το post.

ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ TOY TM6

Η αξιολόγηση που θα διαβάσετε παρακάτω, περιλαμβάνει τις σημαντικές αναβαθμίσεις που έγιναν στο μοντέλο του Thermomix TM6. Και τις νέες τεχνικές δυνατότητές του. Αυτές οι νέες λειτουργίες είναι οι αλλαγές που το κάνουν διαφορετικό από τον προκάτοχό του, το TM5 και το κάνουν να ξεχωρίζει!

Θα αναφερθώ στα νέα αυτά χαρακτηριστικά. Γενικά, παρόλο που υπάρχουν μερικές υπέροχες νέες αναβαθμίσεις , το συνολικό μέγεθος, ο σχεδιασμός και το στυλ του Thermomix TM6 είναι το ίδιο με το TM5, ώστε όλα τα αξεσουάρ που μπορεί να έχετε, να λειτουργούν τέλεια.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΩΣ ΤΟΥΣ 160 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ

Το TM6 μπορεί τώρα να φτάσει σε θερμοκρασίες έως 160 βαθμούς C που επιτρέπει το δυνατό σωτάρισμα (τσιγάρισμα) και την καραμελοποίηση, κάτι που πραγματικά έλειπε.

Επειδή οι νέες θερμοκρασίες χρειάζονταν έναν επανασχεδιασμό του κάδου ανάμειξης αλλά και των μαχαιριών, λόγω αντοχής και ανοχής των υλικών κατασκευής στις θερμοκρασίες αυτές. Έτσι, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κάδο του TM6 στο TM5 σας και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κάδο του TM5 στο TM6.

Αυτό μπορεί να είναι αρνητικό για μερικούς από εσάς εάν έχετε κάδους του TM5 και τους οποίους δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο νέο μοντέλο. Θα πρέπει πιθανά να αγοράσετε περισσότερους κάδους TM6 ανάλογα τον τρόπο με τον οποίο δουλεύετε στην κουζίνα.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΖΥΓΙΣΜΑ

Δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ σε αυτό το νέο χαρακτηριστικό σε αυτόν τον οδηγό αξιολόγησης. Η δυνατότητα ακρίβειας στο ζύγισμα του TM6 το οποίο πλέον ζυγίζει στο γραμμάριο. Αυτό δίνει πλέον τη δυνατότητα να μη χρησιμοποιείτε τυχόν πρόσθετες ζυγαριές για τις συνταγές σας.

Η λειτουργία της ζύγισης με τη νέα κλίμακα είναι και ακριβής και πιο σταθερή συγκριτικά με το μοντέλο TM5. Οπότε αποκλείεται να κάνετε λάθος στις μετρήσεις των συνταγών σας και πόσο μάλλον στην παρασκευή γλυκών που θέλουν ακρίβεια.

Σημαντικό είναι να αναφέρω πως χρειάζεται προσοχή όταν μετακινείται το μηχανημά σας επάνω στον πάγκο σας ή το μεταφέρεται γενικά. Έτσι, θα προστατεύσετε τη ζυγαριά του Thermomix.

Από προσωπική εμπειρία μπορώ να αναφέρω ότι μετά από τόσον καιρό χρήσης, οι ζυγαριές εξακολουθούν να λειτουργούν τέλεια. Το μεταφέρω με το αυτοκίνητο (στην ειδική του τσάντα) αλλά και επάνω στον πάγκο της κουζίνας λόγω έλλειψης χώρου.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΘΟΝΗ

Για εμένα μία από τις πιο χρήσιμες αναβαθμίσεις του TM6. Η νέα οθόνη είναι σίγουρα μια σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με το TM5. Είναι πολύ πιο εύκολο να δεί κάποιος τα πάντα καθαρά και διευκολύνει την περιήγηση στην εφαρμογή συνταγών του Cookidoo με την οθόνη αφής.

Η οθόνη είναι επίσης πολύ πιο φωτεινή από το TM5, το οποίο είναι χρήσιμο όταν το χρησιμοποιείται την ημέρα και πέφτει το φυσικό φως επάνω στην οθόνη. Επίσης, το κείμενο εξακολουθεί να έχει το ίδιο μέγεθος, οπότε είναι το ίδιο ευανάγνωστο.

ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ

Το TM6 έχει πλέον έναν ταχύτερο επεξεργαστή στο κυρίως σώμα του μηχανήματος. Αυτό συμβάλλει στην ταχύτερη κύλιση των μενού, στις ομαλότερες κινούμενες εικόνες και στη συνολική καλύτερη αίσθηση χρήσης.

Είναι σίγουρα ταχύτερο σε σύγκριση με το TM5 ενώ δεν έχω παρατηρήσει σφάλματα στο λογισμικό του. Σαφώς, όπως συμβαίνει με κάθε ηλεκτρονική συσκευή χρειάζεται τις απαραίτητες ενημερώσεις λογισμικού (updates) για να εξομαλυνθούν τυχόν δυσλειτουργίες.

ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ Wi-Fi ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΝΤΑΓΩΝ COOKIDOO

Το TM6 διαθέτει επίσης ενσωματωμένο Wi-Fi (τί ευτυχία!) που σημαίνει ότι με την ενεργοποίηση της λειτουργίας του Thermomix σας παρέχει πρόσβαση στις υπηρεσίες του διαδικτύου όπως η πλατφόρμα συνταγών του Cookidoo και στις ενημερώσεις του λογισμικού. Δεν χρειάζεται το κλειδί cookie όπως στο TM5.

Η πλατφόρμα Cookidoo είναι σημαντική και προσφέρει πολλές συνταγές. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι συνταγές που είχατε για το TM5 δε θα λειτουργούν με το TM6. Τώρα τις βρίσκετε όλες ενσωματωμένες στο Cookidoo. Απλά ότι θα πρέπει να τις αναζητήσετε εκ νέου.

Επιπλέον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε οποιεσδήποτε συνταγές στο Thermomix, και να τις έχετε αποθηκεύσει εκ των προτέρων ώστε να έχετε πρόσβαση και εκτός σύνδεσης. Το θεωρώ απίστευτα χρήσιμο γιατί εγώ αντιμετωπίζω προβλήματα με τη σύνδεση στο Ιντερνετ και είναι ενοχλητικό.

Η πλατφορμα Cookidoo είναι ιδιαιτέρως χρηστική για να φρασκάρετε τις συνταγές που έχετε ξεχάσει και θέλετε να θυμηθείτε. Ειδικά, εάν κάποιος είναι αρχάριος στην κουζίνα μέσα από τα καθοδηγούμενα βήματα των συνταγών που προσφέρει θα λάβει αρκετή βοήθεια.

ΝΕΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Εκτός από την εξωτερική του αναβάθμιση, το TM6 διαθέτει ένα ευρύ φάσμα νέων βελτιώσεων λογισμικού και νέων λειτουργιών μαγειρέματος. Ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες πλέον είναι ευκολότερες στη χρήση. Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια του οδηγού αξιολόγησης Thermomix TM6.

ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ

Ας ξεκινήσουμε με κάτι σημαντικό και σπουδαίο, τη λειτουργία του δυνατού σωταρίσματος! Είναι ένα από τα δύο χαρακτηριστικά που εκμεταλλεύεται την ικανότητα του TM6 να φθάνει σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία δυνατού σωταρίσματος μόνο μέσα από μια καθοδηγούμενη συνταγή του Cookidoo. Αυτό σημαίνει ότι δε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δυνατό σωτάρισμα στις δικές σας συνταγές. Δε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δυνατό σωτάρισμα εάν δεν έχετε πρόσβαση στο Cookidoo. Ο περιορισμός είναι για λόγους ασφαλείας, ώστε να μην καίγονται υλικά στον κάδο από λάθος χρήση.

Η ΚΑΡΑΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗ

Αυτή τη λειτουργία στο TM6 είναι κάτι που περίμεναν οι κάτοχοί του. Η διαδικασία από μόνη της απαιτεί ιδιαίτερο έλεγχο και χειρισμό της θερμοκρασίας. Εδώ, η χρήση με το TM6 τη διευκολύνει πολύ.

Για τη λειτουργία αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μέσα από τις καθοδηγούμενες συνταγές στο Cookidoo όπως με το δυνατό σωτάρισμα και πάντα για λόγους ασφαλείας ομοίως με το δυνατό σωτάρισμα.

SOUS VIDE

Για όσους δεν το γνωρίζουν παρόλο που ακούγεται συχνά, το sous vide είναι μια τεχνική μαγειρέματος που χρησιμοποιεί το κενό αέρος και τον ακριβή έλεγχο θερμοκρασίας για το μαγείρεμα.

Συσκευάζετε το φαγητό (όπως μπριζόλα, ψάρι ή ακόμη και λαχανικά) σε μια σακούλα κενού αέρος και αυτό τοποθετείται σε ένα δοχείο νερού σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία. Στη συνέχεια, μαγειρεύεται εκεί για όσο χρόνο απαιτείται, ώστε να φτάσει το υλικό στην ακριβή θερμοκρασία που χρειάζεται για το επιθυμητό επίπεδο μαγειρέματος.

Αυτή η διαδικασία οδηγεί στο να έχουμε ένα ζουμερό κομμάτι κρέατος ή ψαριού (καθώς δε χάνεται καθόλου νερό). Επίσης, η τεχνική αυτή προσφέρει το ίδιο επίπεδο μαγειρέματος στο κομμάτι μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει καλύτερη υφή.

Στην περίπτωση του TM6 μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια zip lock σακούλα μαγειρέματος. Αρκεί πάντα να προσέχετε ώστε να μην μπει νερό στη σακούλα.

Το δοκιμάσα μαγειρεύοντας ένα φιλέτο, κατάφερα να πετύχω το τέλειο επίπεδο ρόδινου χρώματος στο εσωτερικό του, από άκρη σε άκρη. Ζουμερό και μαλακό δίχως να χάνει σε γεύση. Στο TM6 μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία σε απόκλιση μόλις 1 βαθμού C. Επίσης, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το χρόνο για έως και 12 ώρες.

Συνολικά, πιστεύω ότι είναι μια εξαιρετική προσθήκη, και σίγουρα κάτι που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος με λιγότερη ή καθόλου εμπειρία σε τέτοιες τεχνικές μαγειρικής.

SLOW COOKING

Εδώ, η επισήμανσή μου θα είναι όπως και παραπάνω στο sous vide για την αύξηση του χρόνου μαγειρέματος έως 12 ώρες.

Και εδώ πρέπει να χρησιμοποιείτε καθοδηγούμενη συνταγή από το Cookidoo. Τα μαχαίρια συνεχίζουν να περιστρέφονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας γιατί υπάρχει το ειδικό κάλυμμα μαχαιριών οπότε αφήνει ακέραια τα μαλακότερα συστατικά που μαγειρεύετε.

Η ΖΥΜΩΣΗ

Ο όρος αυτός για όσους δεν γνωρίζετε τη διαδικασία μπορείτε να την αναζητήσετε γιατί είναι πολύ της μόδας τελευταία. Ο όρος στα αγγλικά ειναι fermentation και γνωρίζει ιδιαίτερης απήχησης από τους λάτρεις της vegan διατροφής και όχι μόνο.

Η ζύμωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε kimchi, την παρασκευή της γνωστής kombucha και της καλλιέργειας Sauerkraut. Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση δρουν ευεργετικά στην καλή υγεία του εντέρου και είναι και πολύ νόστιμα.

Για να αναφέρω δυο λόγια, τα διαφορετικά τρόφιμα ζυμώνονται σωστά σε διαφορετικές θερμοκρασίες λόγω της περίπλοκης ισορροπίας που πρέπει να επιτευχθεί μεταξύ των διαφόρων βακτηρίων και μικροβίων που προσπαθείτε να καλλιεργήσετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των τροφίμων που έχουν υποστεί ζύμωση (όπως kimchi, sauerkraut, sourdough bread, kombucha) περνούν από μια διαδικασία που ονομάζεται γαλακτο-ζύμωση. Ουσιαστικά προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε μικρά μικρόβια που ονομάζονται γαλακτοβάκιλλοι που κάνουν τη δουλειά να ζυμώσουν τα τρόφιμά μας.

Αυτά τα βακτήρια ευδοκιμούν σε θερμοκρασίες μεταξύ 22-28 βαθμών C. Ο,τιδήποτε παραπάνω καταστρέφουν του γαλακτοβάκιλλους. Μόνο το γιαούρτι είναι λίγο ειδική περίπτωση και επωφελείται από τις υψηλότερες θερμοκρασίες (μεταξύ 30-40 βαθμών C) επειδή καλλιεργούνται εντελώς διαφορετικά μικρόβια κατά τη διαδικασία.

Επίσης, μπορεί κάποιος να κάνει εξαιρετικές παρασκευές ψωμιών μέσω της διαδικασίας της ζύμωσης. Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα Varoma για να ενεργοποιηθεί η μαγιά στη ζύμη για το ψωμί και να φουσκώσει. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το σπιτικό ψωμί. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

ΒΡΑΣΙΜΟ

Είναι ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό. Παρόλο που διαρκεί πολύ περισσότερο από ό, τι ένας μέσος βραστήρας για να ζεσταθεί, δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε με ακρίβεια τη θερμοκρασία του νερού. Αυτό μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμο όταν θέλετε να επιτύχετε συγκεκριμένες θερμοκρασίες.

Αυτά γίνονταν και στο TM5 απλά η μόνη διαφορά εδώ είναι ότι το TM6 σταματά όταν επιτευχθεί η σωστή θερμοκρασία. Πρακτικό, και εφόσον δίνεται σαν επιπλέον λειτουργία γιατί όχι;

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΑΥΓΩΝ

Μία εξαιρετική νέα λειτουργία του TM6 η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να βράσεις τα αυγά σου κατευθείαν από το ψυγείο δίχως το φόβο να σπάσουν αλλά και το σημαντικότερο να βράσουν όπως θες!

Από πολύ μελάτα, μελάτα, σφιχτά με μαλακό κρόκο, σφιχτά μέχρι και πολύ σφιχτά ρυθμίζοντας απλά το χρόνο βρασίματος. Πιο απλά και εύκολα δε γίνεται!

ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΗ

Αυτή είναι μια άλλη πραγματικά χρήσιμη και μικρή ενημέρωση του TM6. Ειδικά, όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε μια σούπα, για παράδειγμα, θέλουμε να την κάνουμε βελουτέ για να έχουμε μια υπέροχη απαλή υφή.

Στο TM5 έπρεπε χειροκίνητα να αυξήσουμε αργά τον επιλογέα για να ασφαλίσουμε τα μαχαίρια. Με αυτήν τη νέα λειτουργία στο TM6, τα μαχαίρια προγραμματίζονται να αυξάνονται αργά από μόνα τους. Άρα, για εμένα είναι ιδανικό.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Για να ολοκληρώσω αυτό τον οδηγό αξιολόγησης , είμαι σίγουρα ενθουσιασμένη με τις νέες προσθήκες ενώ τα άλλα χαρακτηριστικά έρχονται να συμπληρώσουν τη συνολική λειτουργία του TM6. Σίγουρα, χρειάζεται λίγος χρόνος παραπάνω και εξάσκηση να συνηθίσει κάποιος όλες τις νέες του δυνατότητες αλλά σύντομα όλα θα φαίνονται παιχνίδι!

ΝΕΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΚΑΙ EXTRA CREDITS

Το Thermomix TM6 έρχεται επίσης με μερικά νέα αξεσουάρ στα οποία θα αναφερθώ παρακάτω ώστε να συμπληρωθεί ο απόλυτος οδηγός αξιολόγησης.

Νέα σπάτουλα. Μεγάλη βελτίωση καθώς είναι πιο ευέλικτη καθιστώντας ευκολότερη την απόξεση των υπολειμμάτων από τον κάδο.

Νέο κύπελλο μέτρησης. Τα υλικά αισθάνονται πιο premium και συγκρατούν την οπή στο καπάκι με μαλακότερα ελαστικά εξαρτήματα, ώστε να μην κουδουνίζει καθόλου. Σημαίνει επίσης ότι όταν βγάζετε το καπάκι, το κύπελλο μέτρησης δεν πέφτει που είναι πραγματικά ωραίο! Eίναι και συμβατό με το TM5.

Νέο καλαθάκι για να σιγοβράζετε. Διαθέτει καπάκι ασφαλείας και πάντα το βρίσκω ιδιαιτέρως χρήσιμο.

Νέο προστατευτικό καπάκι για το πιτσίλισμα. Ένα άλλο χρηστικό χαρακτηριστικό, στη θέση του κυπέλλου μέτρησης εάν θέλετε να αφήνετε λίγο ατμό να διαφύγει κατά το μαγείρεμα. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με τον κάδο του TM5.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΟΨΙΣΟΥΜΕ

Ως κάτοχος Thermomix εδώ και πολλά χρόνια θα σας πω ότι το TM6 είναι η ομαλή μετάβαση από το TM5. Εγώ πλέον ψάχνω κάθε λεπτομέρεια οπότε είμαι και αυστηρότερη κριτής.

Ωστόσο, για κάποιον που δεν διαθέτει ακόμη Thermomix και είναι ίσως αρχάριος στην κουζίνα ή ψάχνει περισσότερη ευκολία στο μαγείρεμα, αυτό το μηχάνημα είναι τέλειο! Η ενσωματωμένη πλατφόρμα συνταγών Cookidoo και η μεγαλύτερη οθόνη καθιστούν τη χρηση του τόσο εύκολη και πραγματικά απευθύνεται σε όσους από εμάς θέλουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη. Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε το Thermomix θα βρείτε όλα όσα χρειάζεται να μάθετε σε αυτό το post.

Επίσης, δε θα ήθελα να παραλείψω την καλή του ζυγαριά και το λογισμικό του που βελτιώνεται μέσα από τις αναβαθμίσεις.

Εάν έχετε ένα TM31 ή ένα παλιό TM5 που αρχίζει να φαίνεται φθαρμένο θα σας πρότεινα να αναβαθμίσετε στο TM6. Ούτως ή άλλως η επένδυση αυτή θα κρατήσει για πολλά χρόνια.

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμo το post του Απόλυτου Οδηγού Αξιολόγησης του Thermomix TM6. Αφήστε ένα σχόλιο ή τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Δείτε μερικές από τις συνταγές με τη χρήση του Thermomix εδώ για να εξερευνήσετε καλύτερα τις λειτουργίες του.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *