Κεικ με Φρεσκα Βερικοκα και Σοκολατα. Taste the Summer

Κεικ με Φρεσκα Βερικοκα και  Σοκολατα. Taste the Summer

Το κέικ με φρέσκα βερίκοκα και σοκολάτα είναι τόσο εύκολο να φτιαχτεί, ειλικρινά από το μηδέν! Η συγκεκριμένη συνταγή δίνει ως αποτέλεσμα ένα τόσο απλό και γευστικό επιδόρπιο. Με αέρινη ζύμη και την υπόξινη νότα που δίνουν τα φρέσκα βερίκοκα είναι το απόλυτο must του φετινού καλοκαιριού!

ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΚΕΙΚ

Τη συνταγή για το κέικ, την πρωτο-έφτιαξα όταν παρακολούθησα ένα σεμινάριο της γνωστής σεφ Ντίνας Νικολάου, η οποία έκανε τη συγκεκριμένη παρασκευή. Να σας πω ειλικρινά, πως ενθουσιάστηκα γιατί ήταν από τα ιδιαίτερα όπως λέω εγώ κέικ. Και με τη χρήση του συγκεκριμένου φρούτου στη φρέσκια του μορφή είναι κάτι δε συναντώ συχνά.

Πήρα τη συνταγή και την προσάρμοσα ώστε να παρασκευάζεται με τη χρήση του Thermomix, την οποία όσες φορές έχω κάνει, καταφέρνει πάντα να κερδίζει τις εντυπώσεις. Και πραγματικά με το Thermomix δεν υπάρχει συνταγή κέικ η οποία να μην έχει βγει αφράτη και πεντανόστιμη!

Αυτό το κέικ με τα φρέσκα βερίκοκα και τη σοκολάτα, έχει μία αέρινη ζύμη η οποία με τη χρήση της φουντουκόψυχας διαλύεται κυριολεκτικά στο στόμα! Χρειάζονται μόλις τέσσερα φρέσκα βερίκοκα και έχει υπέροχη γεύση ακόμα και αν τα βερίκοκα δεν είναι τόσο ώριμα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να τα μετατρέψετε σε ένα υπέροχο καλοκαιρινό επιδόρπιο!

Τα φρεσκα βερικοκα σε μια πρωτοτυπη ιδεα

Τις προάλλες έκανα την πρώτη μου αγορά από μερικά καλοκαιρινά φρούτα που τόσο λαχταρούσα και φυσικά αγόρασα και μερικά βερίκοκα. Είναι από τα αγαπημένα μου φρούτα ακόμα και αποξηραμένα όταν είναι εκτός εποχής.

Βέβαια, καμιά φορά τυχαίνει κάποια από τα φρέσκα βερίκοκα να μην είναι πολύ γλυκά και γευστικά. Σιγά σιγά όμως μπαίνοντας καλά στο καλοκαίρι, βρίσκουμε ολοένα και πιο ώριμα, τα οποία μοσχοβολάνε και είναι γλυκά και ζουμερά. Παρόλα αυτά όμως, μόλις τα είδα τις προάλλες στην αγορά, ενθουσιάστηκα και δίχως δεύτερη σκέψη τα πήρα!

Το αρχικό σχέδιο για να είμαι ειλικρινής ήταν να γίνουν μαρμελάδα αλλά άλλαξα γρήγορα γνώμη, προκειμένου να φτιάξω αυτό το καλοκαιρινό επιδόρπιο. Τα υλικά είναι όλα αγαπημένα μου, και μαζί με την ψύχα από τα φουντούκια με οδήγησαν σε ένα απολαυστικό αποτέλεσμα. Αναζήτησα τη συνταγή που μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό και έτοιμο το κέικ!

Λατρεύω τη γεύση του φουντουκιού στα κέικ και σε συνδυασμό με τις σταγόνες σοκολάτας και την υγρασία που δίνουν τα βερίκοκα, αποτελούν ένα συνδυασμό υπέροχων γεύσεων και υφών. Φυσικά, σκοπεύω να κάνω αυτό το κέικ ξανά και ξανά χρησιμοποιώντας και φρέσκα ροδάκινα, νεκταρίνια ακόμα και μύρτιλα.

Διαβάστε παρακάτω μερικά tips που κάνω για τις συνταγές με τα κέικ μου και μπορείτε κι εσείς να εφαρμόσετε πολύ εύκολα ενώ βλέπετε το βίντεο με την παρασκευή του εδώ.

TIPS AND TRICKS

Για να το ψήσω το κέικ μου, μουσκεύω μια λαδόκολλα την οποία στίβω πολύ καλά. Μετά τη στρώνω στη φόρμα μου για να αποφεύγω το βουτύρωμα και το αλεύρωμα.

Για όποιον επιθυμεί όμως να ακολουθήσει τα κλασικά βήματα, όταν βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, αλείφουμε το βούτυρο και βάζουμε την φόρμα στην κατάψυξη για λίγη ώρα ώστε να παγώσει το βούτυρο και μετά ρίχνουμε το αλεύρι. Γενικά το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο όποιον και από τους δύο τρόπους επιλέξετε.

Επίσης, μου αρέσει να πασπαλίζω κάθε κομμάτι του κέικ μου προτού το σερβίρω με ζάχαρη άχνη, ειδικά αν τα βερίκοκα δεν είναι τόσο γλυκά όσο θα ήθελα.

Το κέικ πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο. Καλό είναι να το βγάλετε εκτός ψυγείου 1/2 ώρα πρίν το σερβίρετε για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για το Κέικ με τα Φρέσκα Βερίκοκα και Σοκολάτα. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο αυτό !

Καταπληκτική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε είναι το vegan αρωματικό cake.

Κέικ με Φρέσκα Βερίκοκα και Σοκολάτα

Prep Time10 mins
Cook Time30 mins
Total Time40 mins
Course: Dessert
Keyword: κέικ με φρέσκα βερίκοκα, κέικ φουντουκιού

Equipment

  • Thermomix TM6, Μακρόστενη φόρμα κέικ

Ingredients

  • 3 μεσαία αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. μαργαρίνη μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 ml. χυμό πορτοκαλιού
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 150 γρ. ψίχα φουντουκιών τριμμένη σε σκόνη
  • 3 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
  • 4 φρέσκα βερύκοκα κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Instructions

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Αλείφουμε με μαργαρίνη τη φόρμα του κέικ.
  • Αλέθουμε τα φουντούκια για 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 10 μέχρι να γίνουν σκόνη και σταματάμε. Τοποθετούμε στην άκρη.
  • Βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη στον κάδο του Thermomix και χτυπάμε για 3 λεπτά στην ταχύτητα 4 μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να γίνει ανοιχτόχρωμο.
  • Προσθέτουμε τη μαργαρίνη που έχει μαλακώσει και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 40 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4 μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  • Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και τη σκόνη φουντουκιού και χτυπάμε για 15 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4 μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και γίνει λείο.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
  • Ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και βάζουμε στην επιφάνεια του τις φέτες από τα βερίκοκα ενώ τα πιέζουμε με τα δαχτυλά μας ελαφρά για να βυθιστούν λιγάκι στο μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180° C.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά, το βγάζουμε από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Notes

Η συνταγή αυτή είναι από τη σεφ Ντίνα Νικολάου αλλά προσαρμοσμένη ώστε η παρασκευή της να γίνει με τη χρήση του Thermomix.
Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating