Παγωτο Μερεντα Γλαστρακι. Let’s Be Creative

Παγωτο Μερεντα Γλαστρακι. Let’s Be Creative

Το παγωτό μερέντα γλαστράκι, είναι ο άσσος που κρύβω στο μανίκι μου όταν θέλω να φτιάξω κάτι γρήγορο και εντυπωσιακό το καλοκαίρι! Ειδικά, όταν η περίσταση αφορά μικρά παιδιά και όχι μόνο!

Αυτό το post δίνει μια έξυπνη και γρήγορη λύση για να φτιάξετε ένα γλύκισμα που μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη. Να έχετε ως οδηγό μόνο τις αγαπημένες σας γεύσεις.

Κι επειδή το καλοκαίρι έφθασε, αυτή είναι η πρώτη συνταγή παγωτού και θα ακολουθήσουν και πολλές ακόμα! Stay tuned!

ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ

Με απαλή και υπέροχη υφή, η παρασκευή του παγωτού μερέντα έγινε με τη χρήση του Thermomix. Γίνεται υπέροχο και με μία παγωτομηχανή, εάν διαθέτετε, διαφορετικά μπορείτε να το παρασκευάσετε με τον κλασικό τρόπο χρησιμοποιώντας κάποιο μίξερ χειρός. Το γευστικό αποτέλεσμα θα παραμείνει το ίδιο. Και το αναφέρω αυτό για να σας ενθαρρύνω να δοκιμάσετε και να φτιάξετε το παγωτό μερέντα σε γλαστράκι!

Θα βρείτε την εκτέλεση της συνταγής πατώντας εδώ. Όλα τα βήματα είναι αναλυτικά, θα μάθετε πόσο απλό είναι να φτιάξετε ένα σπιτικό παγωτό και σε όποια γεύση σας αρέσει!

Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΩΤΟΥ

Η δική μου προτίμηση ήταν για το παγωτό μερέντα. Σε κάθε κουταλιά, μπορείς να γευτείς την κρέμα του παγωτού, τη μερέντα και τα τραγανά στοιχεία τα οποία προέρχονται από τα μπισκότα και τα σοκολάτακια με το φυστίκι. Δε χρειάζεται κανένα εκχύλισμα καρπού ή ενισχυτικό γεύσης. Η βανίλια ως άρωμα και η κρεμώδης υφή του παγωτού είναι το ιδανικό. Είναι απλά τέλειο!

ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ

Το παγωτό γλαστράκι ως ιδέα δε θυμάμαι που το πρωτο-άκουσα! Αυτό που θυμάμαι όμως, ήταν το πόσο ενθουσιασμένη ένιωσα! Αμέσως, άρχισαν να έρχονται πολλές ιδέες στο μυαλό μου για τη σύνθεση της όμορφης γλάστρας μου. Χωράει πολλή φαντασία και δημιουργικότητα. Για το λόγο αυτό είναι η καλύτερη πρόταση για παιδικά πάρτυ ή άλλη εκδήλωση όπως μία βάφτιση.

ΣΤΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΛΑΣΤΡΑΚΙ

Για τη διακόσμηση της γλάστρας, στη συνταγή έχω επιλέξει μπισκότα Oreo και τα υπέροχα M&M’s σοκολατάκια για να μοιάζουν περισσότερο στην υφή και το χρώμα με το χώμα.

Εναλλακτική πρόταση είναι να κόψετε σε φέτες ένα κέικ της αρεσκείας σας οι οποίες να ταιριάζουν στο κάτω μέρος της γλάστρας. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε μπισκότα τραγανά ή μαλακά (εμένα μου άρεσουν πολύ τα Soft King’s) και να τα τοποθετήσετε στον πάτο. Βέβαια, δε θα επιτύχετε την τραγανή υφή που θα σας δώσουν τα Oreo με τα M&M’s.

Αυτά όσον αφορά τη βάση της γλάστρας ενώ για την τελευταία στρώση η οποία αποτελεί και εμφανισιακά το σημαντικότερο κομμάτι, θα πρότεινα να μην αλλάξετε τα υλικά για να είστε πιο κοντά στο αληθινό αποτέλεσμα.

ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ακόμα, καταπληκτική ιδέα είναι να αγοράσετε μερικές καραμέλες ζελεδάκια σκουλήκι! Αγοράστε διάφορα μεγέθη και χρώματα και τοποθετείστε τα στην τελευταία στρώση χώματος ενώ πιέστε τα να μπουν μέσα στο παγωτό. Εμφανισιακά είναι καταπληκτικό!

Τέλος, μπορείτε να αγοράσετε και ατομικά γλαστράκια, ειδικά εάν πρόκειται να σερβίρετε σε πολλά άτομα. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να παίξετε με όσες παραλλαγές γεύσεων και χρωμάτων θέλετε!

TIPS AND TRICKS

Δώστε το χρόνο που χρειάζεται.

Όταν έχετε βάλει το μείγμα σας να κρυώσει και να πήξει τοποθετώντας το στην κατάψυξη (βήμα 3.), δώστε του χρόνου προκειμένου να πήξει καλά πριν το ξανά χτυπήσετε.

Μη δοκιμάσετε να ανακατέψετε το παγωτό σας πριν καταψυχθεί πλήρως για καλύτερο αποτελέσματα. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όσοι εκτελέσουν τη συνταγή με οποιοδήποτε μηχάνημα. Έτσι, θα αναδευτεί καλύτερα όταν είναι καλά παγωμένο και σκληρό και θα σας δώσει την υφή που θέλετε.

Μη φοβηθείτε τα λιπαρά.
Όταν επιθυμείτε να βγάλετε ένα παγωτό κρεμώδες και νόστιμο, η χρήση της κρέμας γάλακτος πλήρων λιπαρών αλλά και της κρέμας τυριού, είναι ο τρόπος που θα σας οδηγήσει στο τέλειο αποτέλεσμα.

Επίσης, η περιεκτικότητα των γαλακτοκομικών σε λιπαρά βοηθά στην αποφυγή της δημιουργίας κρυστάλλων στο παγωτό.

Μην αποφύγετε το διπλό χτύπημα.
Το να κάνετε το διπλό χτύπημα μπορεί να φαίνεται σαν επιπλέον χρόνος και προσπάθεια, αλλά είναι πραγματικά ένα ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας όταν φτιάχνουμε παγωτό.

Άρα, ο συνδυασμός της καλής ψύξης του μείγματος, των λιπαρών και του διπλού χτυπήματος είναι βασικά σημεία που πρέπει να δώσετε την προσοχή σας.

Δοκιμάστε και vegan ή dairy free γαλακτοκομικά προϊόντα.
Υπάρχει πάντα χώρος για επιλογές, ακόμη και όταν θέλουμε να φτιάξουμε παγωτό! Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη χρήση εναλλακτικών συστατικών με τα οποία παρασκευάζονται παγωτά για όλους!

Παγωτό με φρούτα, χωρίς ζάχαρη, παγωτό vegan, lactose free, και πολλές ακόμα εναλλακτικές δημιουργίες.

Let’s scream for ice cream!

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για το Παγωτό Μερέντα σε Γλαστράκι. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Μην παραλείψετε να δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο αυτό.

Υπέροχες γλυκές συνταγές θα βρείτε εδώ και πολλές ακόμα πρόκειται να έρθουν!

Παγωτό Μερέντα Γλαστράκι

Prep Time5 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time2 hours 20 minutes
Course: Dessert
Keyword: μερέντα, παγωτό
Servings: 8 μερίδες

Equipment

  • Thermomix TM6, Γλάστρα, Λουλούδια, Χοντρό καλαμάκι

Ingredients

  • 500 γρ. γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη λιπαρά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 15 γρ. corn flour
  • 2-3 κ.σ. μερέντα

Για τη διακόσμηση

  • 1 πακέτο μπισκότα Oreo
  • 1 σακουλάκι M&M's με φυστίκι
  • 1 γλαστράκι
  • 1 λουλούδι

Instructions

  • Βάζω όλα τα υλικά στον κάδο του Thermomix εκτός από το τυρί κρέμα και ρυθμίζω για 8 λεπτά, 100°C και στην ταχύτητα 3.
  • Μόλις τελειώσει ο χρόνος ρίχνω το τυρί κρέμα και ομογενοποιώ για 30 δευτερόλεπτα και στην ταχύτητα 4.
  • Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει και στη συνέχεια βάζω στην κατάψυξη.
  • Μόλις πήξει, το κόβω σε κομμάτια και χτυπάω στην ταχύτητα 5 για να αφρατέψει.
  • Τέλος ρίχνουμε τη μερέντα και ξαναπαγώνουμε.

Για τη διακόσμηση

  • Βάζω στον κάδο του Thermomix τα μπισκότα χωρίς την γέμιση κρέμας και τα σοκολατένια M&M's και θρυματίζω για λίγα δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5.
  • Παίρνουμε το άδειο γλαστράκι και στρώνουμε στον πάτο της , περίπου ένα δάχτυλο σε πάχος από το θρυμματισμένο μείγμα.
  • Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το παγωτό.
  • Ξαναρίχνω από το μείγμα των μπισκότων και το υπόλοιπο παγωτό.
  • Τελειώνοντας και με την τελευταία στρώση, ρίχνουμε το υπόλοιπο μπισκότο για μοιάζει σα χώμα.
  • Τέλος διακοσμούμε με το λουλούδι.

Notes

Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating