Οι 7 Συχνοτεροι Μυθοι για το Thermomix

Οι 7 Συχνοτεροι Μυθοι για το Thermomix

Οι 7 συχνότεροι μύθοι για το Thermomix που ακούω και θα συζητηθούν παρακάτω σε αυτό το post. Και ναί, θεωρώ πως ήρθε η ώρα να αναφερθώ σε μερικά θέματα τα οποία πιθανά θα σας έχουν απασχολήσει. Ίσως τα έχετε ακούσει, ίσως και όχι.

Σε προηγούμενα άρθρα σας έδωσα 9 λόγους για τους οποίους εγώ έχω επενδύσει στην αγορά του Thermomix και το πόσο χρήσιμο είναι για εμένα. Όμως, όπως και καθετί έχει υποστηρικτές και μη.

Myths are Busted

Ακόμα και εάν είστε ή σκοπεύετε να γίνετε κάτοχος ενός τέτοιου μηχανήματος, μπορεί να αμφισβητείτε τις δυνατότητες του. Παρακάτω, θα αναφερθώ στους 7 συχνούς μύθους για το Thermomix που ακούγονται και λειτουργούν αποτρεπτικά.

Και όπως λένε, let’s bust these myths!

1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ

Αυτός ο μύθος έχει να κάνει με τη χρηστικότητά του. Σίγουρα, με την πρώτη ματιά ή την πρώτη χρήση και ειδικά εάν είστε αρχάριος με αυτά τα μηχανήματα, θα το ισχυριστείτε αυτό. Όμως στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Χρειάζεται χρόνος και εξάσκηση για να γίνετε ένας έμπειρος χρήστης και να αρχίσετε να μετατρέπετε αγαπημένες σας συνταγές προσαρμοσμένες στο Thermomix.

Σημαντικό είναι, ότι πρίν και μετά την αγορά του μηχανήματος μπορείτε να έρθετε σε επαφή με ένα εξιδεικευμένο σύμβουλο της επίσημης εταιρείας και να σας κάνουν παρουσίαση. Θα σας δείξουν κάθε λεπτομέρεια και θα σας λύσουν τις απορίες ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να συζητήσετε τις μαγειρικές σας ανησυχίες.

Εάν τώρα, χρησιμοποιείτε το TM5 ή το TM6, δε θα πρέπει να ξεχνάτε την πλατφόρμα συνταγών που διαθέτουν. Έχουν μία χρηστική οθόνη αφής με πλήρως καθοδηγούμενες συνταγές. Δε θα δυσκολευτείτε καθόλου. Θα βρείτε τον οδηγό καλά σχεδιασμένο ακόμα κι αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Piece of cake!

2. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Το γεγονός να μην επιθυμεί κάποιος να σπαταλήσει πολύ χρόνο στην κουζίνα ειδικά όταν έχει μία πολλή φορτωμένη ημέρα δε θεωρώ ότι είναι αρνητικό. Είναι και αυτό κάποιο θετικό στοιχείο του Thermomix, δηλαδή να κερδίζεις χρόνο.

Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να ρυθμίσετε το μηχάνημα να παρασκευάσει το φαγητό σας και εσείς να ασχοληθείτε με κάποια άλλη εργασία δίχως να φοβάστε μη σας καεί.

Οι δυνατότητες που σας προσφέρει είναι πάμπολλες και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Thermomix για να φτιάξετε γεύματα που πιστεύετε ότι είναι πέρα από τις δυνατότητές σας ή την εμπερία σας. Χρειάζεστε μόνο πρόσβαση στις συνταγές.

3. ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ

Η κατάρριψη του μύθου αυτού που ακολουθεί το Thermomix, θα γίνει βάζοντάς σας να σκεφτείτε ότι σίγουρα δεν κάνετε μία συνταγή με ένα μόνο σκεύος! Έτσι, μπορώ να υποστηρίξω, μιας που γνωρίζω πολλές οικογένειες που το χρησιμοποιούν και οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με την ποσότητα.

Επίσης, χάρη στα επιπλέον πρόσθετα εργαλεία του όπως το Varoma, σας δίνει τη δυνατότητα να προετοιμάσετε πολλά και διαφορετικά γεύματα ταυτόχρονα για τις ανάγκες όλης της οικογένειά.

4. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ

Δεν ξεχνάω ότι το κόστος του Thermomix είναι υψηλό. Κανείς δεν το αμφισβητεί! Όμως, εάν αναλογιστείτε ότι είναι γερμανικής προέλευσης (Vorwerk) έχει πολύ υψηλά standards βάσει των οποίων κατασκευάζεται.

Εάν το συντηρείτε σωστά τότε διαρκεί πολλά χρόνια. Έχω δει και μηχανήματα να λειτουργούν και να μετρούν πάνω από 30 χρόνια ζωής! Οπότε, σε βάθος χρόνου θα κάνετε την απόσβεση του μηχανήματος.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι ότι μπορεί κάποιος να εξοικονομήσει χρήματα φτιάχνοντας δικά του προϊόντα τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα αγόραζε από έξω. Γενικότερα, αρτοποιήματα, γαλακτοκομικά, μαγιονέζα και πολλά ακόμη. Συχνός μύθος του Thermomix, στο τέλος όμως καταρρίπτεται!

5. ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Το Thermomix δε διατίθεται σε καταστήματα. Αυτό ισχύει για όλες τις χώρες στις οποίες πωλείται. Αντιθέτως, πωλείται από συμβούλους της εταιρείας που το εισάγει για λογαριασμό της εκάστοτε αγοράς.

Οι σύμβουλοι των πωλήσεων όπως και σε άλλες περιπτώσεις, επισκέπτονται τον εν δυνάμει κάτοχο στην οικία του και κάνουν μία παρουσίαση του μηχανήματος μαγειρεύοντας πολλά φαγητά! Αυτό, από μόνο του είναι πολύ καλό γιατί βλεπετε live τη λειτουργία του μηχανήματος και δοκιμάζετε τις παρασκευές ώστε να αποφασίσετε εάν είναι για εσάς ή όχι.

Το γεγονός ότι η πολιτική της εταιρείας έχει αποφασίσει και δουλεύει με τον τρόπο των συμβούλων πώλησης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για να το αποκτήσει κάποιος. Ο τρόπος αυτός των πωλήσεων λειτουργεί άψογα για πολλά χρόνια σε αγορές διεθνώς απλά εμείς είμαστε ακόμα προκατειλλημένοι.

Οι σύμβουλοι είναι συνεχώς κοντά στον κάτοχο, για οποιοδήποτε θέμα προκύψει ως after sales support.

6. ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

Αυτό είναι κάτι που ισχυρίζονται πολλοί κι είναι ένας μύθος που ακούγεται σχεδόν σε κάθε συζήτηση. Κανείς δεν είπε ότι αποκτώντας ένα Thermomix ξαφνικά ξεχνάτε να μαγειρεύετε με τον κλασικό και παραδοσιακό τρόπο.

Ίσα ίσα, που ταυτόχρονα μπορείτε να παρασκευάζετε ο,τιδήποτε θέλετε στο Thermomix και συγχρόνως να ασχολείστε και με τις κατσαρόλες σας. Απλά, σας βοηθάει να γλυτώσετε κόπο και χρόνο και να βελτιώσετε τις μαγειρικές σας γνώσεις και δεξιότητες.

7. ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ

Μα φυσικά και δεν επαρκεί όταν μαζί με το Thermomix θέλετε να έχετε επάνω στον πάγκο της κουζίνας σας όλες εκείνες τις συσκευές τις οποίες αντικαθιστά! Τί πιο φυσικό!

Αποθηκεύστε λοιπόν όλα τα υπόλοιπα στο ντουλάπι σας και κρατείστε μόνο την καφετιέρα και το μηχάνημα! Θα είστε πολύ πιο άνετα εξοικονομώντας χώρο. Οπότε, άλλος ένας μύθος καταρρίπτεται!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Αφού το χρησιμοποιήσετε για λίγο, είναι πιθανό να έχει κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη και να έχει βελτιώσει τις διατροφικές σας συνήθειες.

Και φυσικά, δεν χρειάζεστε το Thermomix για να μαγειρέψετε υπέροχα πιάτα. Αλλά, είναι ένα τόσο βολικό εργαλείο στην κουζίνα, έτοιμο να βοηθήσει αν σας αρέσει το μαγείρεμα ή αν ξεκινάτε τώρα τις μαγειρικές σας περιπέτειες!

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο το post με τους 7 Συχνότερους Μύθους του Thermomix. Αφήστε ένα σχόλιο ή τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Δείτε μερικές από τις συνταγές με τη χρήση του Thermomix εδώ για να γνωρίσετε τις δυνατότητές του.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *