Η Πεταλουδα Αναδευσης του Thermomix

Η Πεταλουδα Αναδευσης του Thermomix

Η πεταλούδα ανάδευσης του Thermomix, ή χτυπητήρι όπως μπορείτε να το συναντήσετε, είναι ένα από τα πρόσθετα που θα λάβετε με την αγορά του μηχανήματος. Και πιστέψτε με, είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εξαρτήματα.

4 ΧΡΗΣΙΜΑ Tips ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Μου αρέσει το γεγονός ότι το Thermomix έρχεται με μερικά επιπλέον εργαλεία. Παρακάτω, θα διαβάσετε τις δικές μου προτιμήσεις στη χρήση της πεταλούδας ανάδευσης. Ίσως βέβαια συμφωνείτε είτε όχι. Θα χαρώ πολύ να διιαβάσω τη δική σας γνώμη.

1. ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΕΡΑ

Ας ξεκινήσουμε παίρνοντας ως παράδειγμα την παρασκευή sorbet ή την παρασκευή μαρέγκας. Η πεταλούδα του Thermomix λοιπόν, με την κίνηση της ανάδευσης που κάνει, αυξάνει τον όγκο του μείγματός αφού ενσωματώνεται σε αυτό αέρας. Στο εμπόριο να γνωρίζετε πως η δημιουργία sorbet μπορεί να γίνεται με τη χρήση πρόσθετων. Εδώ παρασκευάζεται τελείως φυσικά και απλά.

Επίσης, μερικές συνταγές κέικ, τα οποία χρησιμοποιώντας την πετουλάδα ανάδευσης για το μείγμα, γίνονται τόσο αέρινα! Τα αυγά και η ζάχαρη χτυπιούνται τέλεια για να προστεθεί μετά το αλεύρι και είναι έτοιμα.

Συνταγές επίσης για pancakes. Τα ασπράδια των αυγών θέλουν να πάρουν αέρα για να αποκτήσουν όγκο και μετά να βάλουμε τα άλλα συστατικά για να δημιουργηθεί ένα αφρώδες και ελαφρύ σύννεφο που δε θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς το εξάρτημα αυτό.

2. ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

Για να το πούμε απλά, η διαδικασία της γαλακτωματοποίησης είναι ο συνδυασμός δύο συστατικών που συνήθως δεν αναμιγνύονται εύκολα και η πεταλούδα του Thermomix θεωρείται must για να το επιτύχουμε.

Συνήθως, ένα λάδι ή λίπος (όπως ο κρόκος του αυγού ή το βούτυρο) δεν αναμιγνύονται με νερό ή ζωμό χωρίς επίμονο και δυνατό χτύπημα. Με την τοποθέτηση όμως του σωστού εξαρτήματος, για άλλη μια φορά το αποτέλεσμα θα είναι επαγγελματικό.

Το καλύτερο πράγμα για να φτιάξετε τη δική σας ολλανδέζ είναι να τη φτιάξετε από το μηδέν με κανένα από τα συνηθισμένα πρόσθετα που υπάρχουν στην αγορά. Μία sauce βινεγκρέτ είναι επίσης ένα γαλάκτωμα, λάδι σε ξύδι, το οποίο πρέπει να είναι λείο σα μετάξι και να συνδυάζεται χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός των υλικών. Χρειάζονται 2 λεπτά μόλις!

3. ΑΝΑΔΕΥΣΗ

Επειδή μου αρέσει να σκέφτομαι και να ενεργώ λίγο πιο εναλλακτικά από το συνηθισμένο, χρησιμοποιώ την πεταλούδα ακόμα και όταν μαγειρεύω κρέας.

Ανάλογα την επιθυμητή υφή που θέλω να επιτύχω. Με την πεταλούδα, το κρέας γίνεται σαν χοντροκομμένος κιμάς και να κάνετε διάφορες παρασκευές. Να κάνετε δοκιμές. Στις γεύσεις και στις υφές. Με την ανάδευση που γίνεται με την πεταλούδα οι γεύσεις αναμειγνύονται πολύ καλά.

Το μόνο αρνητικό, εάν μπορεί να θεωρηθεί, είναι ότι το εξάρτημα αυτό θέλει πιο σχολαστικό καθαρισμό επειδή κρατά υπολείμματα ευκολότερα από τα μαχαίρια. Αξίζει όμως να το χρησιμοποιήσετε και υπάρχουν λύσεις για όλα!

4. ΣΑΝΤΙΓΥ

Σίγουρα ακούγεται εύκολο αλλά είμαι σίγουρη ότι όλοι έχουμε αντιμετωπίσει ουκ ολίγες αποτυχίες! Αρχικά, τοποθετούμε τη μαγική μας πεταλούδα και ξεκινάμε.

Έχουμε πάντα κρύο τον κάδο του Thermomix. Και ιδανικά 5 λεπτά πριν προσθέσετε τα υλικά, τοποθετείστε τον στην κατάψυξη. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η κρέμα γάλακτος είναι παγωμένη και πλήρης σε λιπαρά. Και τα δύο είναι προαπαιτούμενα!

Εφόσον τοποθετήσετε την κρέμα στον κάδο, ξεκινείστε το χτύπημα και αρχίστε να ελέγχετε την κρέμα σας μετά από 10 δευτερόλεπτα. Μπορεί να πάρει έως και 2 λεπτά έως ότου η κρέμα λάβει την υφή που επιθυμείτε. Με την επανάληψη και τον καιρό θα εξικοιωθείτε με τη διαφορά στον ήχο χτυπήματος και πότε αυτή είναι έτοιμη.

Βέβαια, πάντα μπορείτε να πειραματίζεστε με τους χρόνους χτυπήματος ανάλογα με τί επιθυμείτε να σερβίρετε τη σαντιγύ σας. Θέλετε να συνοδεύσετε μία φρουτοσαλάτα, τότε η υφή θα πρέπει να είναι πιο σφιχτή δεδομένου ότι τα φρούτα έχουν αρκετή υγρασία ώστε να σας κρατήσει και να μείνει στη θέση της. Τόσο εύκολα!

Ανάλογα θα κάνετε εάν θέλετε να φτιάξετε κάποιο βούτυρο. Αφήνετε την κρέμα να χτυπιέται και την πεταλούδα να κάνει τη δουλειά της.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Θα αναφέρω λίγα λόγια για να τοποθετείτε σωστά την πεταλούδα του Thermomix, πώς να την προσαρμόσετε καλύτερα ώστε να μη βγαίνει από τη θέση της και σας δημιουργεί πρόβλημα.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Εάν κοιτάξετε κάτω από τα μαχαίρια, θα δείτε ένα μικρό σύμβολο λεπίδας σε ένα από αυτά. Αυτό είναι το μαχαίρι με το υψηλότερο προφίλ και είναι το κύριο μαχαίρι. Όταν θελήσετε να αλλάξετε το εξάρτημα σε αυτό της πεταλούδας, για καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να τοποθετήσετε την πεταλούδα στα αριστερά του βασικού μαχαιριού.

Δεν κλειδώνει ακριβώς, αλλά έχει λιγότερη κίνηση όταν τοποθετείται σε αυτήν τη θέση και είναι λιγότερο πιθανό να βγει όταν βρίσκεστε επί τω έργω. Εάν βγει, πρέπει να σταματήσετε αμέσως το μηχάνημα και να την επανατοποθετήσετε.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε την πεταλούδα με ταχύτητα μεγαλύτερη από 4. Ακόμα και εάν μία συνταγή το γράφει, καλύτερα να μην το επιχειρήσετε.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Μπορείτε να πλύνετε την πεταλούδα με ζεστό νερό και σαπούνι αφήνοντάς τη μέσα στον κάδο και περιστρέφοντάς τη μέχρι την ταχύτητα 4 ή να τη βάλετε στο πλυντήριο πιάτων. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε και ένα καλό τρίψιμο με μια βούρτσα, δείτε τους τρόπους καθαρισμού του Thermomix, διασφαλίζοντας ότι έχετε αφαιρέσει καλά όλα τα υπολείμματα κρέατος.

Μην αφήνετε κανένα εξάρτημα του μηχανήματός σας αναξιοποίητο. Δοκιμάστε και ποτέ δεν ξέρετε πότε θα επλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο το post για την Πεταλούδα Ανάδευσης του Thermomix. Αφήστε ένα σχόλιο ή τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές με τη χρήση Thermomix θα τις βρείτε εδώ.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *