Brioche Ψωμακια. Buttery and Pillowy Bake Goods

Brioche Ψωμακια. Buttery and Pillowy Bake Goods

Με τη συγκεκριμένη συνταγή έφτιαξα τα πιο απολαυστικά αφράτα brioche ψωμάκια buttery and pillowy . Με λιγά και απλά βασικά υλικά όπως θα δείτε παρακάτω. Συνδυάζονται εύκολα με αλμυρά και γλυκά αλλείματα για όλες τις ώρες της ημέρας. Για πρωινό, σνακ, βραδυνό και όπως μπορείτε να φανταστείτε.

Είναι νόστιμα, αφράτα και στρουμπουλά ψωμάκια ιδανικά για burgers και sandwiches. Εύκολα συνδυάζονται με κάθε υλικό της αρεσκείας σας, αποτελώντας ένα πλήρες γεύμα. Ακόμα είναι και μία εύκολη λύση για ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ για τα παιδιά.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Όσοι έχουν και χρησιμοποιούν το Thermomix απλά θα πετάξουν όλα τα υλικά στον καδό και θα έχουν μία τέλεια ζύμη.

Έτσι, μέσα σε μία ώρα θα είναι έτοιμα τα brioche σας να τα απολαύσετε. Και είναι πολύ καλύτερα να έχετε τα σπιτικά σας ψωμάκια. Μόλις τα δοκιμάσετε σίγουρα δε θα ξαναπροτιμήσετε τα έτοιμα.

Και για όποιον έχει όρεξη και για γλυκό μπορεί να τα συνοδεύσει με λίγη μερέντα, μέλι ή μαρμελάδα. Να θυμάστε να είναι ελαφρώς ζεστά με μαλακωμένο βούτυρο. Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα.

So yummy. Enjoy!

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για τα Αφράτα Ψωμάκια Brioche. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ.

Αφράτα Ψωμάκια Brioche

Prep Time10 minutes
Cook Time1 hour
Total Time1 hour 10 minutes
Course: Breakfast
Keyword: baked, breakfast, brioche, dough
Servings: 10 people

Equipment

  • Thermomix TM6, Ταψί, Αντικολλητικό χαρτί

Ingredients

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 200 γρ. νερό
  • 50 γρ. γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 αυγά 1 για τη ζύμη & 1 για το άλειμμα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • σουσάμι, μαυροκούκι, παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα

Instructions

  • Βάζουμε στον κάδο το νερό, το γάλα, τη μαγιά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ένα αυγό για 2 λεπτά στους 37°C στην ταχύτητα 2.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  • Προσθέτουμε στον κάδο το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε για 2 λεπτά στην ταχύτητα στάχυ. Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά (να διπλασιαστεί σε όγκο).
  • Χωρίζουμε τη ζύμη με προσεκτικές κινήσεις σε μικρές μπάλες και τις βάζουμε τη μία κοντά στην άλλη πάνω σε ένα ταψί του οποίου την επιφάνεια έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Προσέχουμε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με μία ακόμα λαδόκολλα και μία λεπτή πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν εκ νέου για 20 λεπτά περίπου.
  • Αλείφουμε με προσοχή τα ψωμάκια με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με τους σπόρους της επιλογής μας.
  • Τα ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν το επιθυμητό χρώμα. Τα φήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα και μπορούμε να σερβίρουμε.

Notes

Η συγκεκριμένη συνταγή για τα ψωμάκια που παρασκεύασα ανήκει αποκλειστικά  στη συλλογή συνταγών του Thermomix.
Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating