Βάζουμε στον κάδο το νερό, το γάλα, τη μαγιά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ένα αυγό για 2 λεπτά στους 37°C στην ταχύτητα 2.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Προσθέτουμε στον κάδο το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε για 2 λεπτά στην ταχύτητα στάχυ. Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά (να διπλασιαστεί σε όγκο).
Χωρίζουμε τη ζύμη με προσεκτικές κινήσεις σε μικρές μπάλες και τις βάζουμε τη μία κοντά στην άλλη πάνω σε ένα ταψί του οποίου την επιφάνεια έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Προσέχουμε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.
Σκεπάζουμε το ταψί με μία ακόμα λαδόκολλα και μία λεπτή πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν εκ νέου για 20 λεπτά περίπου.
Αλείφουμε με προσοχή τα ψωμάκια με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με τους σπόρους της επιλογής μας.
Τα ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν το επιθυμητό χρώμα. Τα φήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα και μπορούμε να σερβίρουμε.