Φθινοπωρινη Ταρτα Κολοκυθας. The Orange Goddess

Φθινοπωρινη Ταρτα Κολοκυθας. The Orange Goddess

Φθινοπωρινή τάρτα κολοκύθας. Η παρασκευή της αλμυρής αυτής τάρτας είναι εύκολη αρκεί να ακολουθήσετε ένα προς ένα τα βήματα που θα βρείτε στη συνταγή.

Μπορείτε να δημιούργησετε πολλές παρασκευές με το λαχανικό αυτό. Από τάρτες, κέικ, βελουτέ σούπες μέχρι και να γίνει υπέροχα vegan spaghettis. Απλά χρειάζεται να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη.

Η κολοκύθα μπορούμε να πούμε πως είναι ένα παρεξηγημένο λαχανικό. Σε διάφορα σχήματα και χρώματα τη βρίσκουμε πλέον εύκολα και παντού. Λόγω της μη ιδιαίτερης και έντονης γεύσης της μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή αλμυρών και γλυκών πιάτων. Και φυσικά είναι αρκετά φθηνή ενώ ταιριάζει υπέροχα με μπαχαρικά όπως η κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ. Τα συναντάτε και ως pumpkin spice στην αγορά.

Στη συνταγή αυτή θα φτιάξουμε τη βάση για μία αλμυρή τάρτα κολοκύθας. Έκανα χρήση του Thermomix γιατί κερδίζω χρόνο και προσφέρει ευκολία. Μετά έφτιαξα τη γέμιση της τάρτας με τα υλικά που θα βρείτε παρακάτω και το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο.

Σημαντικό στοιχείο που αξίζει να αναφέρω για την κολοκύθα είναι ότι έχει πολύ λίγες θερμίδες οπότε μη σας κάνει να διστάσετε να την καταναλώσετε στα γεύματά σας σε μεγαλύτερη ποσότητα. Μπορεί να αντικαταστήσει την πατάτα και τον καρότο εάν κάποιος θέλει να παραμείνει χαμηλά θερμιδικά.

Μη χάσετε εικαιρία να παρασκευάσετε τη συνταγή και φυσικά να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε διαφορετικά πιάτα με την κολοκύθα.

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για τη Φθινοπωρινή Τάρτα Κολοκύθας. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ.

Φθινοπωρινή Τάρτα Κολοκύθας

Prep Time30 mins
Cook Time35 mins
Total Time1 hr 5 mins
Course: Appetizer
Keyword: pumpkin, savory, tarte
Servings: 8 people

Equipment

  • Thermomix TM6
  • Φόρμα για τάρτα

Ingredients

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι ολικής
  • 100 γρ. βούτυρο παγωμένο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 25 γρ. παγωμένο νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια
  • 200 γρ. φέτα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ για μαγειρική
  • 20 γρ. λάδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 αυγά
  • 20 γρ. corn flour
  • 1 κ.γ. πάστα ζωμού λαχανικών
  • πιπέρι, αλάτι προσοχή λόγω τυριού

Προαιρετικά

  • 1-2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
  • 1-2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ.σ. κολοκυθόσπορους

Instructions

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το νερό και το αλάτι στον κάδο και ζυμώνουμε για 20 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6.
  • Απλώνουμε τη θρυμματισμένη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα και πιέζουμε να καλύψει όλη την επιφάνειά και τα πλαινά.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε το λάδι, τα κρεμμύδια μαζί με την κολοκύθα και κόβουμε για 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5 και σωτάρουμε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία 100° C και ταχύτητα 3.
  • Αφήνουμε λίγο την κολοκύθα να κρυώσει και προσθέτουμε τη φέτα, την κρέμα γάλακτος ή το γάλα εβαπορέ για μαγειρική, τα αυγά, το corn flour, την πάστα ζωμού λαχανικών, το πιπέρι και κόβουμε για 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
  • Πάνω από τη ζύμη που έχουμε βάλει στη φόρμα βάζουμε, προαιρετικά, 2 κ.σ. παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη ανακατεμένη με 1-2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά και από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση.
  • Εάν επιθυμούμε ρίχνουμε μια κ.σ. κολοκυθόσπορους .
  • Ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.

Notes

Η συνταγή εκτελέστηκε με Thermomix.
Η τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα μαζί με τη φρυγανιά είναι για καλύτερη στεγανοποίηση και αφαίρεση της υγρασίας. Επίσης, θα δώσει έξτρα γεύση στην τάρτα.
Καλή επιτυχία!
 


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating