Τα Μπισκοτα του Μπεν. The Famous Ben’s Cookies

Τα Μπισκοτα του Μπεν. The Famous Ben’s Cookies

Τα μπισκότα του Μπεν. Είναι τα διάσημα μπισκότα από το ομώνυμο κατάστημα στην Αγγλία τα οποία πλέον είναι παντού στον κόσμο! Το χαρακτηριστικό τους είναι το πόσο τραγανά είναι απο έξω, υγρά και μαλακά στο εσωτερικό τους “fresh baked, soft and gooey cookies” όπως αναφέρουν οι ίδιοι.

Εμπνεύστηκα όταν τα είδα και έκανα λοιπόν μία απόπειρα να δοκιμάσω τη συνταγή και νομίζω το αποτέλεσμα με δικαίωσε!

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για τα Μπισκότα του Μπεν. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ και κάθε χρήσιμο post για το Thermomix.

Τα Μπισκότα του Μπεν

Prep Time20 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time35 minutes
Course: Dessert
Keyword: baked, chocolate, cookies
Servings: 12 people

Equipment

  • Thermomix TM6, Ταψιά, Αντικολλητικό χαρτί

Ingredients

  • 220 γρ. μαύρη σοκολάτα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια
  • 30 γρ. βούτυρο αλατισμένο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 35 γρ. αλεύρι
  • ¼ κ.γ. baking powder
  • θαλασσινό χοντρό αλάτι προαιρετικά για το γαρνίρισμα

Instructions

  • Προθερμένουμε το φούρνο στους 180°C. Καλύπτουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στον κάδο τη σοκολάτα, το βούτυρο και λιώνουμε για 3 λεπτά στους 50°C. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου.
  • Λιώνουμε ξανά για 2 λεπτά στους 50°C, μεταφέρουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε το χτυπητήρι και βάζουμε στον κάδο τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε για 3 λεπτά στην ταχύτητα 4 μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ρυθμίζουμε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 2 ρίχνοντας λίγη λίγη τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και αναμειγνύουμε για 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 2. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα από το μείγμα και ξανα αναμειγνύουμε για 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 2.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα με μία κουτάλα ή δύο κουτάλια στα ταψιά με απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό. Τοποθετούμε λίγο αλάτι και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 180°C.

Notes

Μπορείτε να βάλετε στο μείγμα σας ξηρούς καρπούς ή κομμένα αποξηραμένα φρούτα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.
Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating