Muffins με Μπανανα και Αμυγδαλα. A Healthy Treat

Muffins με Μπανανα και Αμυγδαλα. A Healthy Treat

Τα muffins με μπανάνα και αμύγδαλα αποτελούν την πιο εναλλακτική επιλογή για ένα γρήγορο και γλυκό σνακ.

Και ποιός δεν έχει σπίτι του ξηρούς καρπούς και μπανάνες; Ε λοιπόν, εγώ είχα και από τα δύο και μάλιστα 4 ώριμες, γινωμένες μπανάνες που έπρεπε να βρω τρόπο να τις αξιοποιήσω κατάλληλα! Η ιδέα των muffins δεν άργησε να έρθει. Τα υλικά απλά, τα σκεύη λίγα και ο χρόνος για την παρασκευή τους ακόμη λιγότερος!

Εγώ προσωπικά χρησιμοποίησα μέλι αντί ζάχαρης, που μαζί με τις ώριμες μπανάνες μου προσέφεραν την επιθυμητή γλύκα! Χωρίς λοιπόν να προσθέσω αυγά, ζάχαρη και βούτυρο κατάφερα να έχω ένα υγιεινό σνακ ή ένα ελαφρύ επιδόρπιο. Χαμηλό σε υδατάνθρακες και λιπαρά, υψηλό σε φυτικές ίνες. Το σίγουρο είναι ότι τα muffins αυτά δε θα σας απογοητεύσουν και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Το θετικό με τη συνταγή αυτή είναι ότι μπορείτε να κάνετε και πολλές παραλλαγές αναλόγως των γευστικών προτιμήσεων σας. Παραλλαγή με το είδος του αλευριού, του γάλακτος, το είδος των ξηρών καρπών, των διαφόρων καρυκευμάτων κ.ο.κ. Απλά, ο συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών είναι ο αγαπημένος μου.

Και φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε, για τους πιο γλυκατζήδες προτείνω να τα συνοδεύσετε με μία μπάλα παγωτό και σιρόπι! Yummy!

Σύντομα θα φτιάξω κι άλλες παραλλαγές των αγαπημένων muffins! Stay tuned και έως τότε να είστε super (muf)FINE!

Μην ξεχάσετε να δείτε και την υπέροχη συνταγή για το κέικ με τα μανταρίνια.

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για τα Muffins με Μπανάνα και Αμύγδαλα. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ.

Muffins με Μπανάνα και Αμύγδαλα

Prep Time10 minutes
Cook Time20 minutes
Total Time30 minutes
Course: Breakfast, Dessert
Keyword: baked, muffins
Servings: 12 muffins

Equipment

  • Φόρμα για muffins ή εναλλακτικά χάρτινες θήκες.

Ingredients

  • 4 μεσαίες μπανάνες ώριμες
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 μερίδα βανίλια σκόνη
  • 100 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 150 γρ. φαρίνα
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 70 γρ. αμύγδαλα χοντροκομένα ψημένα, ανάλατα (αφήνω λίγα για το πασπάλισμα)
  • 50 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια ή σταγόνες

Instructions

  • Σε ένα μπολ βάζω όλα τα στερεά υλικά μαζί. Το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια, την κανέλα, τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατεύω ελαφρά τα υλικά.
  • Σε κάποιο άλλο μπολ πατάω και λιώνω με ένα πηρούνι τις μπανάνες και στη συνέχεια ρίχνω τα υγρά υλικά. Το μέλι και το γάλα αμυγδάλου. Ανακατεύω ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και τις μπανάνες και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες στη φόρμα μας (ή τοποθετούμε χάρτινες θήκες για muffins) και βάζουμε με ένα κουτάλι το μείγμα περίπου μέχρι τη μέση και λίγο πιο πάνω,
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά ελέγχοντας με μία οδοντογλυφίδα το εσωτερικό των muffin ώστε να μην παραψηθούν.

Notes

Εάν ακολουθείτε vegan διατροφή μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με ζάχαρη της αρεσκείας σας,
Επίσης, εάν επιθυμείτε η συνταγή να είναι gluten free μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με άλλο της αρεσκείας σας.
Εναλλακτικά αντί για τα αμύγδαλα να βάλετε καρύδια ή φουντούκια καθώς και τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούν επίσης μία εξαιρετική ιδέα.
Η συνταγή είναι εύκολη και ευέλικτη.
Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating