Go Back
flavors-recipes-post-gallery-about me

Muffins με Μπανάνα και Αμύγδαλα

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Breakfast, Dessert
Servings 12 muffins

Equipment

  • Φόρμα για muffins ή εναλλακτικά χάρτινες θήκες.

Ingredients
  

  • 4 μεσαίες μπανάνες ώριμες
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 μερίδα βανίλια σκόνη
  • 100 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 150 γρ. φαρίνα
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 70 γρ. αμύγδαλα χοντροκομένα ψημένα, ανάλατα (αφήνω λίγα για το πασπάλισμα)
  • 50 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια ή σταγόνες

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ βάζω όλα τα στερεά υλικά μαζί. Το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια, την κανέλα, τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατεύω ελαφρά τα υλικά.
  • Σε κάποιο άλλο μπολ πατάω και λιώνω με ένα πηρούνι τις μπανάνες και στη συνέχεια ρίχνω τα υγρά υλικά. Το μέλι και το γάλα αμυγδάλου. Ανακατεύω ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και τις μπανάνες και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες στη φόρμα μας (ή τοποθετούμε χάρτινες θήκες για muffins) και βάζουμε με ένα κουτάλι το μείγμα περίπου μέχρι τη μέση και λίγο πιο πάνω,
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά ελέγχοντας με μία οδοντογλυφίδα το εσωτερικό των muffin ώστε να μην παραψηθούν.

Notes

Εάν ακολουθείτε vegan διατροφή μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με ζάχαρη της αρεσκείας σας,
Επίσης, εάν επιθυμείτε η συνταγή να είναι gluten free μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με άλλο της αρεσκείας σας.
Εναλλακτικά αντί για τα αμύγδαλα να βάλετε καρύδια ή φουντούκια καθώς και τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούν επίσης μία εξαιρετική ιδέα.
Η συνταγή είναι εύκολη και ευέλικτη.
Καλή επιτυχία!
Keyword baked, muffins