Σπιτικη Πρασοκιμαδοπιτα. A Comforting Dish

Σπιτικη Πρασοκιμαδοπιτα. A Comforting Dish

Σπιτική πρασοκιμαδόπιτα, νομίζω είναι η μεγάλη μου αδυναμία! Όταν έρχεται η ώρα να φτιάξω μία συνταγή με πίτα αυτή θεωρώ ότι ξεπερνάει σε γεύση τις υπόλοιπες. Θες ο κιμάς μαγειρεμένος με την παρμεζάνα.., θες η γλυκιά γεύση που δίνει το πράσο.., και όλα μαζί με το φύλλο κουρού δημιουργούν μία “έκρηξη” γεύσης.

Η συνταγή αυτή είναι χορταστική και μπορείτε εύκολα να την έχετε ως κυρίως γεύμα και να τη συνοδεύσετε με ένα ελαφρύ λευκό κρασί. Φροντίστε να έχετε και καλή παρέα. Απλά και λιτά. Δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω.

Με τον κιμά και το τυρί λαμβάνετε την πρωτεΐνη και τα ανάλογα λιπαρά. Μέσω του πράσου, ως λαχανικό, λαμβάνετε ποσότητα φυτικών ινών και με το φύλλο υδατάνθρακες.

Η γεύση της τόσο πλούσια που δε θα χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον μπαχαρικά. Μόνο τα βασικά. Και αυτό ακριβώς είναι το μυστικό που κρύβεται πίσω από αυτή τη συνταγή και που θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα. Γεύση απλή αλλά παράλληλα τόσο γεμάτη. Γεύση που «ταράζει» τον ουρανίσκο, χορταίνει το στομάχι και παράλληλα ζεσταίνει την καρδιά και ταξιδεύει το μυαλό.

Όσοι πειστήκατε λοιπόν, καλό γευστικό ταξίδι!

Περιμένω σχόλια και εντυπώσεις. Μέχρι την επόμενη «συνάντησή» μας..Bon Appétit!

Μην ξεχάσετε να δείτε και τις υπόλοιπες συνταγές!

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για τη Σπιτική Πρασοκιμαδόπιτα. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ.

Σπιτική Πρασοκιμαδόπιτα

Prep Time30 minutes
Cook Time45 minutes
Total Time1 hour 15 minutes
Course: Appetizer
Keyword: ground beef, leeks, pie
Servings: 10 κομμάτια

Equipment

  • Τηγάνι, Πυρίμαχο σκεύος ή Ταψί (στενόμακρο)

Ingredients

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 πράσα το άσπρο & πράσινο μέρος να είναι τρυφερά
  • 2 αυγά
  • 100-150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 70-80 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φύλλα κουρού
  • 1-2 κ.σ. νιφάδες βρώμης ή τριμμένη φρυγανιά για πασπάλισμα

Instructions

  • Σε ένα τηγάνι βάζω το λάδι και σωτάρω τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  • Προσθέτω τα πράσα που έχω κόψει σε ροδέλες, προσθέτω και το αλάτι και σωτάρω μέχρι να πέσει ο όγκος τους.
  • Προσθέτω 150 γρ. νερό, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω και αφήνω να μαγειρευτούν για 15 λεπτά και να πιούν τα υγρά.
  • Τραβάω από τη φωτιά και αφήνω να πέσει η θερμοκρασία. Προσθέτω τα αυγά χτυπημένα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω. Τέλος ρίχνω την παρμεζάνα και το πιπέρι.
  • Στρώνω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στενόμακρο πυρέξ ή ταψί, το ένα φύλλο ζύμης κουρού, να σκεπάσει και τα πλαινά τειχώματα, πασπαλίζω πάνω από το φύλλο τις νιφάδες βρώμης ή την τριμμένη φρυγανιά και ρίχνω τη γέμιση.
  • Βάζω από πάνω το δεύτερο φύλλο της ζύμης κουρού και σφραγίζω γύρω γύρω καλά τη γέμιση.
  • Με ένα μαχαιράκι χαράζω επιφανειακά σε τετράγωνα την πίτα (προσοχή μη φθάσει βαθιά το μαχαίρι), ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.

Notes

Προαιρετικά όποιος επιθυμεί μπορεί να περάσει την επιφάνεια της πίτας με αυγό και να πασπαλίσει με σουσάμι.
Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating