Κεικ με Xιωτικα Μανταρινια. Citrus Season in Full Swing

Κεικ με Xιωτικα Μανταρινια. Citrus Season in Full Swing

Κέικ με χιώτικα μανταρίνια. Ο χειμώνας είναι η κατάλληλη εποχή για να εκμεταλλευτούμε τις γεύσεις και τα αρώματα των εσπεριδοειδών. Πορτοκάλια, λεμόνια, γκρειπ φρουτ, περγαμόντο και πόσα άλλα. Για το λόγο αυτό σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει πιο αρωματική συνταγή για ένα ελαφρύ και αφράτο κέικ με μανταρίνια. Δοκιμάστε την και απολαύστε την. Είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρέψετε.

Το αρωματικό αυτό κέικ πολύ απλό να το παρασκευάσετε και να το προσφέρετε ως επιδόρπιο μετά από κάποιο γεύμα για να φρεσκάρετε τη γεύση σας με κάτι τόσο ξεχωριστό. Και είναι τα μανταρίνια που το επιτυγχάνουν αυτό.

Το κλασσικό και αγαπημενό γλυκό μπορεί να γίνει και με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά και με τη χρήση του Thermomix γρήγορα και εύκολα.

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για το Κέικ με Χιώτικα Μανταρίνια. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ.

Κέικ με Xιώτικα Mανταρίνια

Prep Time10 minutes
Cook Time45 minutes
Total Time55 minutes
Course: Dessert
Keyword: baked, cake, mandarins
Servings: 10 people

Equipment

  • Thermomix TM6
  • Στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση 22-24 εκ. ή στενόμακρη 25 εκ.

Ingredients

  • 170 γρ καλαμποκέλαιο και λίγο ακόμα για τη φόρμα μας
  • 260 γρ. αλεύρι και λίγο ακόμα για τη φόρμα μας
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 4 μανταρίνια ξύσμα και χυμό
  • 70 γρ. corn flour
  • 4 αυγά
  • 170 γρ. γάλα
  • 15 γρ. baking powder
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Instructions

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα από 4 μανταρίνια στον κάδο και αλέθουμε για 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 10.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το corn flour, το καλαμποκέλαιο, 100 γρ. χυμό μανταρινιών, τα αυγά, το γάλα και το baking powder και αναμειγνύουμε για 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5 και μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα.
  • Ψήνουμε για 35-45 λεπτά στους 180°C ή μέχρι να δούμε ότι ροδίζει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος. Μόλις κρυώσει τελείως πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.

Notes

Η συνταγή αυτή εκτελέστηκε με τη χρήση του Thermomix.
Επέλεξα να βάλω Χιώτικα μανταρίνια και όχι άλλη ποικιλλία λόγω του αρώματός τους.
Το καλαμποκέλαιο μπορεί να αντικατασταθεί από ηλιέλαιο.
Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating