10 Thermomix Tips τα Οποια Αξιζει να Γνωριζετε Σημερα

10 Thermomix Tips τα Οποια Αξιζει να Γνωριζετε Σημερα

10 Thermomix tips τα οποία αξίζει να γνωρίζετε σήμερα είτε είστε κάτοχος ενός μηχανήματος είτε σκέφτεστε να αποκτήσετε. Αρχάριοι στη χρήση του ή με περισσότερη εμπειρία. Μικρά και απλά μυστικά τα οποία θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε χρόνο και κόπο, εκμεταλλεύοντας πλήρως τις δυνατότητές του.

Το Thermomix κάνει πολλά πράγματα που ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα γίνονταν με τη χρήση ενός και μόνο μηχανήματος! Υπάρχουν τόσα πολλά μικρά μυστικά που έχω μάθει για τη χρήση του.

Μερικά από αυτά είναι όσα έχω μάθει από τη συνεχή χρήση του και δοκιμάζοντας καινούρια πράγματα προκειμένου να επιτύχω τις παρασκευές μου. Και είναι και κάποια μικρά χαρακτηριστικά που έχει το Thermomix, αλλά μπορεί να μην είχατε σκεφτεί ποτέ να τα δείτε με διαφορετική οπτική.

Ειδικά αν είστε νέοι στη χρήση του Thermomix, αυτά τα 10 tips αξίζει σίγουρα να τα γνωρίζετε και να τα δοκιμάσετε με την πρώτη ευκαιρία!

Δείτε αυτό το post στο οποίο αναφέρω αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του Thermomix TM6 και τις δυνατότητές του!

Τα 10 καλυτερα Thermomix Tips

Διαβάζοντας παρακάτω, θα βρείτε συμβουλές και μυστικά για το Varoma, το καλαθάκι με το καπάκι και το προστατευτικό για το πιτσίλισμα, τη σπάτουλα, την πεταλούδα ανάδευσης και πολλά άλλα. Πολλά από αυτά ίσως τα γνωρίζετε ήδη ενώ άλλα ίσως τα ανακαλύψετε τώρα.

1. Ο καδος του Thermomix να ειναι παντα κουμπωμενος στη βαση του

Ξεκινάω τη λίστα μου με το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ TIP όλων να βρίσκεται στην κορυφή της. Αυτό δεν είναι άλλο από το να ελέγχετε πάντα να έχει καθίσει και να έχει κουμπώσει καλά ο κάδος του Thermomix επάνω στη βάση του.

Ο έλεγχος να γίνεται προτού ρίξετε κάτι υγρό ή στερεό σε αυτόν. Σε περίπτωση που ρίξετε υγρό στον κάδο σας χωρίς τη βάση να είναι συνδεδεμένη σε αυτόν, υπάρχει πιθανότητα το υγρό να διαρρεύσει μέσα στην πραγματική μονάδα.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ TM5/TM6 και εάν τύχει να έχετε διαρροή, ΜΗ γύρετε το μηχάνημα προς τα πίσω! Ο λόγος είναι ότι η πλακέτα τροφοδοσίας βρίσκεται στο πίσω μέρος του. Εάν πιστεύετε ότι έχετε υγρό μέσα στο TM5/TM6, αφήστε το ΑΚΡΙΒΩΣ για 48 ώρες να στραγγίσει πριν ενεργοποιήσετε το μηχάνημα.

2. Χρησιμοποιειστε το Varoma για τα ζυμαρικα σας

Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχετε διαθέσιμο ένα σουρωτήρι ή αυτό που έχετε ήδη δεν επαρκεί για την ποσότητα που θέλετε, τότε η χρήση του Varoma για να στραγγίξετε τα ζυμαρικά σας είναι ιδανική ιδέα!

Απλά, θα τοποθετήσετε το Varoma στο νεροχύτη σας και θα αδειάσετε σε αυτό τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα. Μετά, κάνετε ακριβώς ότι θα κάνατε χρησιμοποιώντας το σουρωτήρι σας για να φύγει το νερό. Το θετικό με το Varoma είναι ότι είναι ιδανικό για μεγάλες ποσότητες.

3. Στραγγιστε (και) τις σαλατες με το Varoma

Για εμένα αυτό είναι ένα από τα καλύτερα tips! Επειδή προετοιμάζω καθημερινά φρέσκιες σαλάτες, η χρήση του Varoma ως στεγνωτήρι, σουρωτήρι λαχανικών μου έλυσε τα χέρια. Απλά τοποθετήστε τη σαλάτα στο Varoma και κλείστε το καπάκι.

Στη συνέχεια, πάνω από το νεροχύτη, ανακινήστε το καλά μέχρι να φτάσει το νερό μέσα από τις τρύπες στο κάτω μέρος. Voila, φρεσκοκαθαρισμένη και τέλεια σαλάτα.

4. Χρησιμοποιηστε το καπακι του Thermomix ως οδηγο για τη μεταφορα υγρων

Μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθούν υγρά, σάλτσες ή αλλείματα γενικότερα, σε ένα βάζο με ένα μικρό άνοιγμα. Εγώ πόσες και πόσες φορές έχω προσπαθήσει και τη μισή ποσότητα τη ρίχνω έξω από το βαζάκι!

Έτσι λοιπόν, πήρα το καπάκι του Thermomix και το τοποθέτησα επάνω από το άνοιγμα του βάζου για να το έχω ως οδηγό, όπως θα βοηθούσε ένα χωνί. Απλά, κρατήστε στη θέση του ενώ ρίχνετε το υγρό μέσω του ανοίγματος από το καπάκι για να αποφύγετε τυχόν διαρροές. Καθαρά και όμορφα!

5. Τοποθετηστε σωστα την πεταλουδα μεσα στον καδο

Η χρήση της πεταλούδας είναι ένα από τα αγαπημένα μου αξεσουάρ το οποίο μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για πολλές παρασκευές.

Είναι σημαντικό όμως να θυμόμαστε και να γνωρίζουμε το σωστό τρόπο τοποθέτησής της στον κάδο ανάμειξης, ώστε να μη φύγει από τη θέση της. Και απλώς θυμηθείτε, μην χρησιμοποιείτε ποτέ την πεταλούδα πάνω από ορισμένη ταχύτητα.

Βλέπετε τα μαχαίρια μέσα στον κάδο. Κάθε ένα έχει διαφορετικό ύψος. Περιστρέψτε τα μαχαίρια σας μέσα στον κάδο ανάμειξης και θα βρείτε αυτό με το υψηλότερο προφίλ (το οποία από κάτω έχει το λογότυπο Vorwerk).

Στη συνέχεια, πάρτε το εξάρτημα ανάδευσης, την πεταλούδα, και τοποθετήστε το στα αριστερά της λεπίδας. Αυτό το κρατά καλά «κλειδωμένο» στη λεπίδα (μαχαίρι) και θα είναι πολύ ασφαλέστερη η χρήση της.

Όλα όσα χρειάζετε να μάθετε για την “πεταλούδα” ανάμειξης του Thermomix, θα τα βρείτε σε αυτό το άρθρο.

6. Διαχωρειστε τα αυγα με το καπακι του TM

Το σπάσιμο αλλά και ο διαχωρισμός του κρόκου από το ασπράδι θεωρώ ότι είναι καμιά φορά αρκετά challenging! Για το λόγο αυτό, τα σπάω και τα διαχωρίζω σε ένα ξεχωριστό μπωλ και μετά τα ρίχνω στον κάδο ανάμειξης του TM.

Κάτι έξυπνο και πολύ εύχρηστο που είχα διαβάσει και πλέον εφαρμόζω, είναι να χρησιμοποιώ το καπάκι του κάδου ανάμειξης του Thermomix με το δοχείο μέτρησης στη θέση του.

Άρα, σπάστε το αυγό στην κορυφή και αφήστε το ασπράδι να πέσει στο μπωλ ενώ ο κρόκος του αυγού μένει στο καπάκι. Τοποθετήστε τον κρόκο του αυγού σε ένα μπωλ και χρησιμοποιήστε τον όπως θέλετε. Συνεχίστε με όσα αυγά πρόκειται να χρησιμοποιήσετε στη συνταγή σας.

Απλά και εύκολα!

7. “Κατεβαστε” τις σαλτσες και τις μαρμελαδες σας με τη χρησιμοποιωντας το καλαθακι

Το καλαθάκι με το καπάκι είναι το κατάλληλο αξεσουάρ του TM για να “κατεβάσετε” τις σάλτσες και τις μαρμελάδες. Βοηθάει ώστε να επιτύχετε την πυκνότητα και την υφή που θέλετε. Επίσης, ως ένα σημείο, μπορείτε να προστατευθείτε από το πιτσίλισμα όταν τις παρασκευάζετε.

Έτσι, απλώς χρησιμοποιήστε το καλαθάκι σας στη θέση του δοχείου μέτρησης για να σιγοβράσετε το μείγμα σας και για να μειώσετε τα υγρά. Φεύγει ο ατμός χωρίς να προκαλεί πιτσιλιές και φυσικά περαιτέρω ταλαιπωρία για εσάς, κρατώντας καθαρό το χώρο εργασίας σας.

8. Χρησιμοποιειστε το καπακι για το πιτσιλισμα για να αλεσετε μικρες ποσοτητες μπαχαρικων

Όταν τρίβετε μπαχαρικά, ο κανόνας είναι να καλύπτετε την επιφάνεια στον πάτο του κάδου, δηλαδή τουλάχιστον το χαμηλότερο σε ύψος μαχαίρι, για να αποφύγετε να εκσφενδονίζονται σε όλο τον κάδο.

Ωστόσο, εάν έχετε μικρές ποσότητες που επιθυμείτε να αλέσετε, μπορείτε απλά να εισαγάγετε το προστατευτικό καπάκι για το πιτσίλισμα για να κρατήσετε “μέσα” τα μπαχαρικά. Και φυσικά να μην έχετε απώλειες υλικών.

9. Το καπακι μετρησης ως ενα κουπ-πατ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κύπελλο μέτρησης TM ως ένα κουπ-πατ, τσέρκι για να φτιάξετε μπισκότα σε αυτό το σχήμα. Και από εκεί και πέρα να να βάλετε τη φαντασία σας να δημιουργήσει ό,τι θέλει!

Μία από τις ευκολότερες και γρηγορότερες λύσεις που μπορείτε να έχετε σε στιγμές που αναζητάτε το κατάλληλο εργαλείο.

10. Διατηρειστε τη σπατουλα αναδευσης σαν κανουργια

Εξαιρετικό Thermomix tip για όσους κάνουν παράπονα για τη φθορά της σπάτουλας ανάδευσης.

Λοιπόν, είναι καλή ιδέα να συνηθίσετε να αφαιρείτε τα συστατικά σας από τον κάδο με τη σπάτουλα μετακινώντας αυτή με φορά από τα αριστερά προς τα δεξιά. Με αυτή την κατεύθυνση η σπάτουλα δεν έρχεται σε επαφή με την κοφτερή πλευρά του μαχαιριού. Αυτό σημαίνει ότι θα αποφευχθούν τυχόν χαράγματα στη σπάτουλα σας άρα και φθορά αυτής.

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο το post για τα 10 Thermomix Tips τα Οποία Αξίζει να Γνωρίζετε Σήμερα. Αφήστε ένα σχόλιο ή τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για να λάβετε δωρεάν το ebook συνταγών, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές με τη χρήση Thermomix θα τις βρείτε εδώ.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *