Η Ζυγαρια του Thermomix. Οδηγος για τη Σωστη Χρηση της

Η Ζυγαρια του Thermomix. Οδηγος για τη Σωστη Χρηση της

Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να προστατεύσετε τη ζυγαριά του Thermomix του οποίου είστε κάτοχος, είναι κάτι που πρέπει να φροντίσετε από την αρχή.

Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να συγκεντρώσω όσα πρέπει να γνωρίζετε για το θέμα αυτό και έγραψα έναν αναλυτικό οδηγό που θα βρείτε ιδαιτέρως χρήσιμο.

Η ζυγαρια του Thermomix

Η ζυγαριά είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη του Thermomix, εάν όχι το σημαντικότερο ενώ η κατασκευή της από την εταιρεία είναι ιδιαίτερως πολύπλοκη και αυτό γιατί πρέπει να ιδαίτερα ακριβής. Και μάλιστα, με ακρίβεια 1 γραμμαρίου.

Εδώ θα βρείτε και την εξέλιξη της λειτουργίας της ζυγαριάς από το μοντέλο TM5 στο TM6.

Εγώ προσωπικά ακόμα και όταν δε χρησιμοποιώ το Thermomix για να μαγειρέψω, το χρησιμοποιώ για να μετρήσω και να ζυγίσω τα υλικά μου. Ειδικά σε προετοιμασίες ή προσαρμογές συνταγών, χρησιμοποιώ τη λειτουργία της ζύγισης αρκετά συχνά.

Επειδή το ζύγισμα γενικότερα, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μαγειρικής και διατροφικής διαδικασίας, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πώς να χρισημοποιείτε σωστά τη ζυγαριά.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε να φροντίζετε το μηχάνημα σας ώστε να παραμένουν ακριβής και να λειτουργεί σωστά. Και διαβάζοντας παρακάτω θα βρείτε όλα όσα χρειάζετε να γνωρίζετε!

Γενικες πληροφοριες για τη ζυγαρια του Thermomix

Εγώ, όπως θα προσέξατε από την αρχή του post, κάνω χρήση ενικού αριθμού και αναφέρομαι στη ζυγαριά. Όμως, για να είμαι κι εγώ απόλυτα ακριβής όπως το απαιτεί η περίσταση, θα χρησιμοποιήσω πληθυντικό.

Και αμέσως θα σας πω το λόγο. Οι ζυγαριές του Thermomix δε βρίσκονται στον κορμό του μηχανήματος αλλά είναι αυτά τα μικρά ποδαράκια της βάσης του.

Επίσης, μπορείτε να ζυγίσετε είτε στο Thermomix σας απευθείας, είτε απλά να τοποθετήσετε ένα μπολ πάνω από το καπάκι Thermomix και να το ζυγίσετε επάνω σε αυτό. Γρήγορο και χρήσιμο!

Μπορείτε ακόμα, να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία ζυγισης ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Απλά, πατήστε το κουμπί με την αντίστοιχη ένδειξη και μπορείτε άμεσα να ζυγίσετε ό, τι χρειάζεστε.

Πρέπει να ελέγχετε συχνά εάν η ζυγαριά σας είναι αυτό λέμε, καλιμπραρισμένη. Ένας πολύ καλός τρόπος για να ελέγξετε εάν οι ζυγαριές σας λειτουργούν σωστά, είναι να ζυγίσετε το κύπελλο μέτρησης. Το κύπελλο μέτρησης για το TM6 και το TM5 ζυγίζει 40 γραμμάρια και το κύπελλο μέτρησης του TM31 ζυγίζει μεταξύ 25 – 30 γραμμαρίων.

Έτσι μπορείτε γρήγορα να έχετε μία εικόνα!

Οσα πρεπει να κανετε για την ορθη λειτουργια της ζυγαριας του Thermomix

Το Thermomix είναι ένα μηχάνημα, το οποίο είναι κατασκευασμένο για να εξυπηρετεί τους κατόχους του σε βάθος πολλών χρόνων. Είναι ανθεκτικό αλλά θα πρέπει και ο καθένας να φροντίζει όσο μπορεί στη συντήρησή του.

Παρόλα αυτά, ορισμένα μικρά ζητήματα ενδέχεται να εμφανιστούν. Οι προσωρινές δυσλειτουργίες είναι κάτι που μπορεί να συμβεί όπως μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε μηχάνημα.

Ένα απο αυτά είναι όπως έχουμε αναφέρει και η εσφαλμένη ένδειξη που μπορεί να σας δείξει η ζυγαριά του Thermomix. Γενικά, αυτό είναι κάτι το οποίο μπορούμε να προλάβουμε και να αποφύγουμε.

Υπάρχουν μερικές ενέργειες όπως θα διαβάσετε παρακάτω, τις οποίες μπορείτε να κάνετε για να φροντίσετε στην άριστη διατήρηση της λειτουργίας της ζυγαριάς και να το κάνετε από την αρχή της χρήσης του.

Μη συρετε ποτε το Thermomix επανω στις επιφανειες τοποθετησης

Ο βασικότερος κανόνας όλων για την προστασία της ζυγαριάς, είναι να αποφεύγετε με οποιοδήποτε τρόπο να σύρετε το μηχάνημα επάνω στις επιφάνειες.

Το μόνο που θα επιτύχετε είναι να καταστρέψετε τις ζυγαριές. Είναι πολύ ευαίσθητες και θέλουν και την ανάλογη αντιμετώπιση στη μεταφορά του μηχανήματος.

Είναι κατανοητό πως το μηχάνημα είναι βαρύ αλλά μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια για να το μεταφέρετε. Εάν τούτο δεν είναι εφικτό, φροντίστε από πριν να είστε σίγουροι για το σημείο που το έχετε τοποθετήσει.

Και για όσους τυγχάνει να το μεταφέρουν εκτός σπιτιού, να γνωρίζετε ότι υπάρχει η ειδική τσάντα μεταφοράς του Thermomix. Η τσάντα έχει ειδική επένδυση στο κάτω μέρος με μικρές θήκες για τη βάση του μηχανήματος ώστε να προστατεύεται πλήρως.

Να μην αφηνετε υπολειμματα στη βαση του Thermomix

Είναι σημαντικό κάθε τόσο να καθαρίζετε τις ζυγαριές σας, γιατί μπορεί να έχει κολλήσει κάποιο χνούδι ή ψίχουλο. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Είναι εύκολο να χτυπηθούν κατά λάθος οι ζυγαριές και μπορούν να δημιουργήσουν κάθε είδους προβλήματα.

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τις ζυγαριές κάτω από το Thermomix, είναι να γείρετε ελαφρά το μηχάνημά σας στο πλάι, και να έχει διπλό σημείο στήριξης. Έτσι, εκθέτοντας δύο πόδια κάθε φορά, καθαρίζετε εναλλάξ, σκουπίζοντάς τα απαλά με ένα ζεστό, υγρό, σαπούνι και ένα απαλό πανί.

Προσοχη στο καλωδιο η ο,τιδηποτε ακουμπα το μηχανημα

Βεβαιωθείτε, ότι το καλώδιο του μηχανήματος δεν είναι τυλιγμένο κάτω από το Thermomix. Το καλώδιο πρέπει να επεκταθεί πλήρως και να μην τυλίγεται γύρω από το κάτω μέρος του μηχανήματος και ακουμπάει η βάση του. Να μη δημιουργείται άνισο βάρος άρα άνιση επιβάρυνση στο μηχάνημα άρα και εσφαλμένες μετρήσεις.

Σημεια προσοχης για την αντιμετωπιση των προβληματων

Σε κάθε περίπτωση που η ζυγαριά του Thermomix δε λειτουργεί σωστά, μπορεί να είναι κάτι πολύ ενοχλητικό. Άρα, συνοψίζοντας όσα προαναφέραμε θα πρέπει να φροντίζετε για τα παρακάτω.

Σωστός καθαρισμός. Μερικές συχνές δυσλειτουργίες που μπορούν να παρουσιάσουν οι ζυγαριές του μηχανήματός σας, μπορεί να οφείλονται όπως αναφέρθηκε και παραπάνω σε ψίχουλα ή υπολείμματα τροφίμων κάτω από ή γύρω από τις ζυγαριές του Thermomix. Απλώς σκουπίστε τις ζυγαριές και θα πρέπει να είναι σαν καινούργιες.

Σωστή επιφάνεια τοποθέτησης. Ελέγξτε την επιφάνεια κάτω από το μηχάνημά σας, καλό είναι να μην υπάρχει κάτι που να ακουμπάει το Thermomix. Ο,τιδήποτε αγγίζει το μηχάνημά θα κάνει τις ζυγαριές ανακριβείς και να μην σταθεροποιείται η ένδειξη στην οθόνη. Απλώς απομακρύνετε το αντικείμενο και οι ζυγαριές σας θα επανέλθουν στο φυσιολογικό.

Φροντίστε το Thermomix να βρίσκεται σε σταθερή και ομοιόμορφη επιφάνεια. Εάν υπάρχει τυχόν σανίδα κοπής ή κάποιο άλλο εμπόδιο τότε οι ζυγαριές θα έχουν πρόβλημα και σίγουρα δε θέλουμε αυτό να συμβεί!

Γενικά, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να ακουμπά στη συσκευή, καθώς μπορεί να προσθέσει άνισο βάρος. Και πάλι, δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο, καθώς ακόμη και μικρά αντικείμενα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Εάν αντιληφθείτε ότι το πρόβλημα παραμένει τότε επικοινωνείστε με κάποιον αντιπρόσωπο. Θα προβεί σε γενικότερο έλεγχο για να λυθεί το πρόβλημα σας.

Εναλλακτικες προτασεις

Για τους κατόχους Thermomix , οι οποίοι είναι περισσότερο απαιτητικοί και επιζητούν το κάτι παραπάνω, υπάρχει ένα αξεσουάρ το οποίο έχει σχεδιαστεί σχολαστικά με γνώμονα την εύκολη αλλαγή θέσης του μηχανήματος επάνω στις επιφάνειες και φυσικά να προστατεύει τη ζυγαριά του Thermomix.

Είναι μία επίπεδη επιφάνεια σα σανίδα αλλά προσαρμόζεται πλήρως στη βάση του μηχανήματος. Με τον τρόπο αυτό μειώνονται οι κραδασμοί κατά τη λειτουργία του και δεν κουνιέται κυριολεκτικά από τη θέση του.

Έχει ειδικές λαβές, ώστε να μπορείτε εύκολα και με ασφάλεια να σηκώσετε και να μεταφέρετε το Thermomix ενώ παραμένει στη θέση του.

Το αξεσουάρ αυτό, μπορείτε να το αναζητήσετε με τις λέξεις sliding board, slider board, platform και θα έχετε αρκετά αποτελέσματα προϊόντων. Βέβαια, από τη σύντομα έρευνα που έκανα, η αγορά μπορεί να γίνει μόνο μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας και από καταστήματα του εξωτερικού. Απλά, θεώρησα καλό να το αναφέρω έστω και ενημερωτικά.

Εναλλακτικά, υπάρχουν κάποιοι που προτείνουν και χρησιμοποιούν σανίδες κοπής από σιλικόνη, αλλά εδώ οι απόψεις διίστανται. Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι ότι το κόστος αγοράς των δύο εναλλακτικών λύσεων δε συγκρίνεται!

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμo το post του για τη Ζυγαριά του Thermomix και τον Αναλυτικό Οδηγό για τη Σωστή Χρήση της. Αφήστε ένα σχόλιο ή τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Μην παραλείψετε να διαβάσετε τα άρθρα για τη σωστή χρήση της πεταλούδας ανάδευσης του Thermomix και τους τρόπους καθαρισμού του κάδου του Thermomix.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *