Ευκολες Τυρενιες Λιχουδιες. Easy Cheesy Garlic Treats

Ευκολες Τυρενιες Λιχουδιες. Easy Cheesy Garlic Treats

Εύκολες τυρένιες λιχουδιές. Αυτή η απλή συνταγή περιλαμβάνει ένα από τα πιο εύκολα σνακ ή ορεκτικά που μπορείτε να φτιάξετε με λίγα και απλά υλικά. Τέλεια επιλογή για πάρτυ, πικ νικ και βασικά για όλες τις περιστάσεις και για μικρούς και για μεγάλους!

Τυρένιες λιχουδιές μπορείτε να φτιάξετε με πολλούς τρόπους. Αρκεί μια αναζήτηση και οι συνταγές που θα βρείτε είναι άπειρες. Εδώ θα σας παρουσιάσω τη δική μου επιλογή. Γευστικές, νόστιμες και πολύ γρήγορες στην παρασκευή τους, αυτές τις λιχουδιές θα τις λατρέψετε!

Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με διάφορα dips ( π.χ. sauce με τομάτα και βασιλικό) της αρεσκείας σας αλλά εγώ προτιμώ να τις τρώω σκέτες για να απολαμβάνω την ελαφρυά γεύση σκόρδου που έχουν. Ο συνδυασμός του τυριού με το σκόρδο είναι τέλειος. Βέβαια, σε περιπτώσεις που για διάφορους λόγους δεν το προτιμάτε μπορεί εύκολα να μην προστεθεί στη συνταγή.

Κάτι επιπλέον που κάνει αυτή τη συνταγή ακόμη πιο ιδανική, είναι ότι γίνονται στο φούρνο και όχι στο τηγάνι, αποτελώντας έτσι μια πιο υγιεινή επιλογή.

Αξίζει να τις δοκιμάσετε!

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για τις Εύκολες Τυρένιες Λιχουδιές. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ.

Τυρένιες Λιχουδιές

Prep Time10 mins
Cook Time10 mins
Total Time20 mins
Course: Appetizer
Keyword: cheese, dough, garlic
Servings: 10 κομμάτια

Equipment

  • Δύο μπoλ. Λαδόκολλα.

Ingredients

  • 300 γρ. ξυνόγαλα
  • 215 γρ. τσένταρ ή γραβιέρα τριμμένο
  • 145 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 315 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.γ. σκόρδο αποξηραμμένο
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 2-3 πρέζες αλάτι

Για μετά το ψήσιμο

  • 2 κ.σ. βούτυρο που το λιώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει
  • μαϊντανό, θυμάρι η σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο προαιρετκά

Instructions

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ολα τα στερεά υλικά (αλεύρι, σκόρδο, ζάχαρη, αλάτι) και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ξυνόγαλα με το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε στα υγρά τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  • Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και φτιάχνουμε μπάλες από τη ζύμη στο μέγεθος μικρού μανταρίνιου.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα.
  • Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο αμέσως τα περνάμε με ένα πινέλο με το αρωματικό βούτυρο.

Notes

Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating