Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Τυρένιες Λιχουδιές
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
10
minutes
mins
Total Time
20
minutes
mins
Course
Appetizer
Servings
10
κομμάτια
Equipment
Δύο μπoλ. Λαδόκολλα.
Ingredients
300
γρ.
ξυνόγαλα
215
γρ.
τσένταρ ή γραβιέρα
τριμμένο
145
γρ.
βούτυρο
λιωμένο και κρύο
315
γρ.
αλεύρι γ.ο.χ.
2
κ.γ.
σκόρδο
αποξηραμμένο
15
γρ.
ζάχαρη
2-3
πρέζες αλάτι
Για μετά το ψήσιμο
2
κ.σ.
βούτυρο
που το λιώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει
μαϊντανό, θυμάρι η σχοινόπρασσο
ψιλοκομμένο προαιρετκά
Instructions
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ολα τα στερεά υλικά (αλεύρι, σκόρδο, ζάχαρη, αλάτι) και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ξυνόγαλα με το βούτυρο.
Προσθέτουμε στα υγρά τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και φτιάχνουμε μπάλες από τη ζύμη στο μέγεθος μικρού μανταρίνιου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο αμέσως τα περνάμε με ένα πινέλο με το αρωματικό βούτυρο.
Notes
Καλή επιτυχία!
Keyword
cheese, dough, garlic