Go Back
Flavors-recipes post

Φθινοπωρινή Τάρτα Κολοκύθας

Prep Time 30 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Course Appetizer
Servings 8 people

Equipment

  • Thermomix TM6
  • Φόρμα για τάρτα

Ingredients
  

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι ολικής
  • 100 γρ. βούτυρο παγωμένο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 25 γρ. παγωμένο νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια
  • 200 γρ. φέτα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ για μαγειρική
  • 20 γρ. λάδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 αυγά
  • 20 γρ. corn flour
  • 1 κ.γ. πάστα ζωμού λαχανικών
  • πιπέρι, αλάτι προσοχή λόγω τυριού

Προαιρετικά

  • 1-2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
  • 1-2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ.σ. κολοκυθόσπορους

Instructions
 

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το νερό και το αλάτι στον κάδο και ζυμώνουμε για 20 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6.
  • Απλώνουμε τη θρυμματισμένη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα και πιέζουμε να καλύψει όλη την επιφάνειά και τα πλαινά.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε το λάδι, τα κρεμμύδια μαζί με την κολοκύθα και κόβουμε για 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5 και σωτάρουμε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία 100° C και ταχύτητα 3.
  • Αφήνουμε λίγο την κολοκύθα να κρυώσει και προσθέτουμε τη φέτα, την κρέμα γάλακτος ή το γάλα εβαπορέ για μαγειρική, τα αυγά, το corn flour, την πάστα ζωμού λαχανικών, το πιπέρι και κόβουμε για 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
  • Πάνω από τη ζύμη που έχουμε βάλει στη φόρμα βάζουμε, προαιρετικά, 2 κ.σ. παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη ανακατεμένη με 1-2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά και από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση.
  • Εάν επιθυμούμε ρίχνουμε μια κ.σ. κολοκυθόσπορους .
  • Ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.

Notes

Η συνταγή εκτελέστηκε με Thermomix.
Η τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα μαζί με τη φρυγανιά είναι για καλύτερη στεγανοποίηση και αφαίρεση της υγρασίας. Επίσης, θα δώσει έξτρα γεύση στην τάρτα.
Καλή επιτυχία!
 
Keyword pumpkin, savory, tarte