Αρωματικα Τσουρεκια με Σπιτικη Μερεντα. So Airy and Fluffy

Αρωματικα Τσουρεκια με Σπιτικη Μερεντα. So Airy and Fluffy

Αρωματικά τσουρέκια με σπιτική μερέντα. Και όπως κάθε χρόνο έφθασε η κατάλληλη εποχή για να απολαύσουμε . Η συνταγή είναι εύκολη και ακολουθώντας τη βήμα βήμα θα κάνετε την πιο λαχταριστή λιχουδιά! Εννοείται ότι η συνταγή για τα αφράτα τσουρέκια μας δεν είναι μόνο για την εορταστική περίοδο αλλά σας δίνω ένα λόγο για να την ακολουθήσετε και μοσχοβολήσει η κουζίνα σας με το υπέροχο άρωμα τους.

Το τσουρέκι είναι ένα ιδιαίτερο γλυκό που μπορεί να το δοκιμάσετε από δέκα διαφορετικές παρασκευές και καθεμία θα είναι κάτι διαφορετικό. Η υφή θα είναι, η γεύση, το άρωμα. Είναι σα να βάζει ο καθένας την προσωπική του ξεχωριστή πινελιά.

Στη συνταγή αυτή νομίζω τίποτα δε μπορεί να πάει στραβά όσον αφορά το συνδυασμό με τη μερέντα που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να γλείφουν τα δάχτυλά τους. Ειδικά η προσθήκη της μερέντας θα δώσει και λίγη υγρασία στο εσωτερικό του και θα απογειώσει τη γεύση.

Απλά πρέπει να προσέξετε λίγο με το φούσκωμα της ζύμης και το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό. Διαφορετικά με τη χρήση του Thermomix είναι μια εύκολη συνταγή με απλά υλικά.

Καλή σας απόλαυση!

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για τα Αρωματικά Τσουρέκια με Σπιτική Μερέντα. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ.

Αρωματικά Τσουρέκια με Σπιτική Μερέντα

Prep Time2 hours
Cook Time15 minutes
Total Time2 hours 15 minutes
Course: Breakfast, Dessert
Servings: 4 people

Equipment

  • Thermomix TM6

Ingredients

  • 600 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 2 αυγά
  • 220 γρ. γάλα
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. αλάτι

Instructions

  • Βάζουμε στον κάδο το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και ρυθμίζουμε για 3' στους 37° C και ταχύτητα 4. Μόλις τελειώσε ο χρόνος ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε για 5'.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο μπωλ και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2 ώρες. Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο σκεύος 60×40 και αλείφουμε όλο το φύλλο με λίγο βούτυρο και βάζουμε μερέντα στο μισό φύλλο και το σκεπάζουμε με το άλλο μισό.
  • Το κόβουμε σε 12 λωρίδες, το στρύβουμε και το τυλίγουμε σε σαλίγκαρο και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αραιά μεταξύ τους και τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν.
  • Πριν τα βάλουμε στο φούρνο τα αλείφουμε με αυγό.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15' μέχρι να πάρουν χρώμα.

Notes

Η παρασκευή της ζύμης είναι προσαρμοσμένη για να γίνει με τη χρήση του Thermomix.
Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating