Αλμυρο Ρολο Ζαμπον με Τυρι. Ham and Cheese Roll Up
Αλμυρό Ρολό ζαμπόν με τυρί που λιώνει και αφράτη ζύμη είναι η τέλεια ιδέα για να φτιάξετε ένα εύκολο ορεκτικό ή σνακ! Η συνταγή αυτή έχει στάδια εύκολα ώστε να την ακολουθήσετε και να παρασκευάσετε την αφράτη ζύμη. Μετά βάζετε τα υλικά που θέλετε και…voila! Θα είναι έτοιμο το αλμυρό ρολό.
Με τη συνταγή αυτή δίνεται η δυνατότητα να παρασκευάσετε μόνοι σας τη ζύμη εάν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποια έτοιμη. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο υγιεινό. Αποτελεί μία εύκολη εναλλακτική λύση εάν θέλετε να προσφέρετε σε κάποιο πάρτυ ή ως ορεκτικό σε κάποιο τραπέζι.
Εάν πάλι επιθυμείτε να κινηθείτε εναλλακτικά και να έχετε και γλυκιά επιλογή τότε με μία αλλαγή υλικών θα είναι έτοιμο το γλυκό ρολό. Με κανέλλα και ζάχαρη -τα γνωστά μας cinnamon rolls!- ή με γέμιση σοκολάτας και ξηρών καρπών. Bon appetite!
Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για το Αλμυρό Ρολό Ζαμπόν με Τυρί. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.
Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!
Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ.
Αλμυρό Ρολό Ζαμπόν με Τυρί
Equipment
- Thermomix TM6, Ταψί, Αντικολλητικό χαρτί
Ingredients
Για τη ζύμη
- 300 γρ. γάλα
- 50 γρ. βούτυρο
- 20 γρ. φρέσκια μαγιά
- 60 γρ. ζάχαρη
- 550 γρ. αλεύρι
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό χτυπημένο σε μπολ
Για τη γέμιση
- 5-6 κ.σ. ketchup
- 250 γρ. ζαμπόν της αρεσκείας σας
- 250 γρ. τυρί της αρεσκείας σας που λιώνει
- 2 κ.γ. ρίγανη προαιρετικά
Instructions
- Βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, τη μαγιά και τη ζάχαρη στον κάδο και ρυθμίζουμε 3 λεπτά στους 37°C και στην ταχύτητα 2.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε για 3 λεπτά στην ταχύτητα στάχυ.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο αλευρωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει (για περίπου 1 ώρα) σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Ανοίγουμε την ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο 30×40 περίπου πάνω σε λαδόκολλα και αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με 5 – 6 κουταλιές ketchup (προσθέτουμε προαιρετικά λίγη ρίγανη) και από πάνω το ζαμπόν με τα τυριά ψιλοκομμένα. Προσέχουμε να αφήσουμε γύρω γύρω ένα περιθώριο περίπου 2 εκατοστών χωρίς μείγμα.
- Με τη βοήθεια της λαδόκολλας ρολάρουμε τη ζύμη από τη φαρδιά της μεριά, κλείνουμε τις άκρες καλά και με την ένωση προς τα κάτω, τη μεταφέρουμε με τη λαδόκολλα στην λαμαρίνα.
- Με ένα πιρούνι την τρυπάμε απαλά σε διάφορα σημεία, την σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε για 30 λεπτά φουσκώσει.
- Απλώνουμε πάνω από το ρολλό με πινέλο το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.