Σε ένα τηγάνι βάζω το λάδι και σωτάρω τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτω τα πράσα που έχω κόψει σε ροδέλες, προσθέτω και το αλάτι και σωτάρω μέχρι να πέσει ο όγκος τους.
Προσθέτω 150 γρ. νερό, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω και αφήνω να μαγειρευτούν για 15 λεπτά και να πιούν τα υγρά.
Τραβάω από τη φωτιά και αφήνω να πέσει η θερμοκρασία. Προσθέτω τα αυγά χτυπημένα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω. Τέλος ρίχνω την παρμεζάνα και το πιπέρι.
Στρώνω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στενόμακρο πυρέξ ή ταψί, το ένα φύλλο ζύμης κουρού, να σκεπάσει και τα πλαινά τειχώματα, πασπαλίζω πάνω από το φύλλο τις νιφάδες βρώμης ή την τριμμένη φρυγανιά και ρίχνω τη γέμιση.
Βάζω από πάνω το δεύτερο φύλλο της ζύμης κουρού και σφραγίζω γύρω γύρω καλά τη γέμιση.
Με ένα μαχαιράκι χαράζω επιφανειακά σε τετράγωνα την πίτα (προσοχή μη φθάσει βαθιά το μαχαίρι), ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.