Πως Να Καθαρισετε τον Καδο του Thermomix Σας

Πως Να Καθαρισετε τον Καδο του Thermomix Σας

Πώς να καθαρίσετε τον κάδο του Thermomix σας. Αποφάσισα να κάνω ένα σύντομο οδηγό με τους καλύτερους και πιο εύκολους τρόπους καθαρισμού του Thermomix. Δίχως να σπαταλήσετε χρόνο και φυσικά χωρίς ατυχήματα!

Ο καθαρισμός του μηχανήματος και ειδικά του κάδου, μπορεί να είναι συχνά ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί τους κατόχους του. Ειδικά, εάν θέλετε να κάνετε μία συνταγή που πιθανά θα αφήσει περισσότερα υπολείμματα στον κάδο και σκέφτεστε συνεχώς πώς θα καθαρίσετε.

Υπάρχουν πολλά σημεία, όπως τυχόν τα σημεία ένωσης των εργαλείων στη βάση του κάδου, που το φαγητό μπορεί να κολλήσει. Ακόμα και επάνω στα μαχαίρια και να σας κάνει να σκεφτείτε να το καθαρίσετε ακόμα και με γυμνά χέρια! Σίγουρα είναι λάθος επιλογή.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε εύκολες και γρήγορες λύσεις να καθαρίσετε τον κάδο σας και όχι μόνο!

Η ΠΡΟ-ΠΛΥΣΗ

Η επιλογή της πρό-πλυσης είναι μία από τις νέες λειτουργίες και προσθήκες του μοντέλου TM6 και αυτή που τραβάει το ενδιαφέρον όλων! Με ρωτάτε πολλοί πώς είναι δυνατόν να γίνεται. Και όμως συμβαίνει και βοηθάει τόσο πολύ. Θεωρώ ότι είναι κάτι που έλειπε από τα προηγούμενα μοντέλα.

Η πρό-πλυση είναι η κατάλληλη επιλογή για τον καθαρισμό του κάδου που μπορείτε να κάνετε πρίν τον κυρίως καθαρισμό του μηχανήματος. Και είναι ιδανικό για ζύμες ή κέικ που αφήνουν υπολείμματα γύρω από τα μαχαίρια του Thermomix.

Αφού ξύσετε τα περιεχόμενα του κάδου με μία σπάτουλα, ανοίξτε το καπάκι και ενεργοποιήστε το μηχάνημά σας στην ταχύτητα 4 για λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό θα αφαιρέσει τα πάντα από τα μαχαίρια και τη φτερωτή της πεταλούδας, ανάλογα τί έχετε χρησιμοποιήσει. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξύσετε ξανά με τη σπάτουλα και θα εκπλαγείτε πόσο ευκολότερα θα βγουν!

Ύστερα, βάλτε αρκετό ζεστό νερό στο κάτω μέρος του για να καλύψετε τα μαχαίρια. Στη συνέχεια, πιέστε μερικές φορές χρησιμοποιώντας τη λειτουργία turbo ή ενεργοποιήστε το μηχάνημά σας για 5 δευτερόλεπτα / Ταχύτητα 10. Αυτό ήταν! Θα κάνει τον πραγματικό καθαρισμό πολύ πιο εύκολο.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Για να καθαρίσετε σωστά το Thermomix, θα πρέπει να αφαιρέσετε εντελώς τον κάδο από τη βάση του. Θα διαχωρίσετε τον κάδο από τη βάση του και θα αφαιρέσετε τα μαχαίρια. Αυτά μπορούν είτε να καθαριστούν στο νεροχύτη είτε στο πλυντήριο πιάτων. Κάθε μέρος του Thermomix, εκτός από το κυρίως μηχάνημα, είναι ασφαλές να μπουν στο πλυντήριο πιάτων.

Το βασικό του καπάκι, το προστατευτικό για το πιτσίλισμα και το Varoma μπορούν να τοποθετηθούν στο επάνω μέρος του πλυντηρίου πιάτων, ενώ τα υπόλοιπα μπορούν να πάνε στο κάτω.

Εάν πάλι έχετε λίγο χρόνο στη διάθεσή σας, τοποθετήστε ζεστό νερό και μια μικρή ποσότητα υγρού πιάτων, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα καθαρισμού για να φθάνετε σε όλα τα σημεία και κάτω από τα μαχαίρια και στις άκρες του κάδου. Μετά ξεπλύνετε με άφθονο νερό και στεγνώστε! Clean and clear!

ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΕΚΕΔΕΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ

Μερικές φορές ένα γρήγορο καθάρισμα δεν είναι αρκετό. Ίσως έχει μείνει κάτι καμμένο στο κάτω μέρος του κάδου, ή έχετε κάποιο επίμονο, ξεραμένο φαγητό που απλά δε θέλει βγει. Τότε, ήρθε η ώρα να επιστρατεύσουμε μερικά χρήσιμα εργαλεία της κουζίνας μας!

Μια μικρή βούρτσα (μπουκαλιών) με μεγάλη λαβή είναι το απόλυτο όταν πρόκειται να καθαρίσετε όλα τα δύσκολα σημεία του κάδου αλλά και τις γωνίες των μαχαιριών. Μπορείτε να αφαιρέσετε ο,τιδήποτε έχει κολλήσει εκεί προστατεύοντας τα δάχτυλά σας.

Μόλις καθαρίσετε τα μαχαίρια, ήρθε η ώρα να καθαρίσετε τον κάδο του Thermomix. Ένα απαλό τρίψιμο με ένα σφουγγαράκι (που είναι κατασκευασμένο με πλαστικό ή κάτι παρόμοιο – αποφύγετε το μέταλλο) είναι ιδανικό και θα κάνει φανταστική δουλειά για την αφαίρεση τυχόν καμμένων υπολειμμάτων στον κάδο.

Εάν οι λεκέδες επιμένουν και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να τους αφαιρέσετε, πασπαλίστε με λίγη σόδα και χρησιμοποιήστε το σφουγγαράκι για να το καθαρίσετε. Ο κάδος θα είναι σαν καινούριος!

ΠΛΥΣΙΜΟ ΜΕ ΞΥΔΙ

Κάποιες φορές θέλουμε να χτυπήσουμε ασπράδια και δεν αφρατεύουν όπως θα επιθυμούσαμε ιδανικά, ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο δεν έγινε αυτό είναι επειδή υπάρχουν πιθανά υπολείμματα στον κάδο. Αυτό ισχύει επίσης και για το χτύπημα για την παρασκευή σάλτσας. Ακόμη και η μικρότερη ποσότητα υπολειμμάτων θα κάνει τη σάλτσα σας να μη μπορεί να ομογενοποιηθεί.

Για το λόγο αυτό ο καλύτερος τρόπος είναι να πλύνουμε τον κάδο με ξύδι.

Άρα λοιπόν, καλύψτε τον πάτο του κάδου με νερό και προσθέστε την πεταλούδα. Τοποθετήστε 30 γραμμάρια λευκού ξιδιού και θερμάνετε το μηχάνημά σας για 8 λεπτά / Varoma / Ταχύτητα 4. Έπειτα, αδειάστε το νερό με το ξύδι και στεγνώστε καλά με μια καθαρή πετσέτα, είστε πανέτοιμοι!

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Εάν διαπιστώσετε ότι ο κάδος σας κρατά μυρωδιές από κάτι που έχετε μαγειρέψει, αλέθοντας μερικούς κόκκους καφέ μπορείτε εύκολα να απομακρύνετε τη μυρωδιά.

Για να καθαρίσετε τώρα το μηχάνημα εξωτερικά, μπορείτε να πάρετε μια μικρή βούρτσα μπουκαλιών ώστε να καθαρίσετε κάθε δύσκολο σημείο στους βραχίονες του Thermomix. Στη συνέχεια, με ένα πανί καθαρισμού ή μία πετσέτα μπορείτε να αφαιρέσετε τους λεκέδες που τυχόν υπάρχουν.

BONUS TIPS

Επίμονοι λεκέδες από κάψιμο στον πάτο του κάδου. Τοποθετήστε 1000g νερό στον κάδο σας και ρίξτε ένα δισκίο καθαρισμού πιάτων πλυντηρίου. Καθαρίστε για 15 λεπτά / 70 ° C / Ταχύτητα 1 και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό!

Για καθαρισμό express. Βάλτε αρκετό νερό στον κάδο για να καλύψετε τα μαχαίρια. Βάλτε μια σταγόνα απορρυπαντικού και μετά πλύνετε για 3 δευτερόλεπτα / Ταχύτητα 10 και μετά για 3 δευτερόλεπτα / Αντίστροφη ταχύτητα 10.

Με τους τρόπους αυτούς θα διατηρήσετε τον κάδο σας καθαρό και λαμπερό μετά από κάθε σας παρασκευή!

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο το post για το Πώς Nα Καθαρίσετε τον Κάδο του Thermomix Σας. Αφήστε ένα σχόλιο ή τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Δείτε μερικές από τις συνταγές με τη χρήση του Thermomix εδώ.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *