Ευκολο Τυρενιο Κεικ με Παρμεζανα. Cheesy and Garlicky

Ευκολο Τυρενιο Κεικ με Παρμεζανα. Cheesy and Garlicky

Το εύκολο τυρένιο κέικ με παρμεζάνα, είναι ένα αλμυρό κέικ, το οποίο παρασκευάζεται με λίγα και απλά υλικά, μέσα σε λίγα λεπτά! Αυτό το τυρένιο κέικ είναι ιδανικό για το πρωινό σας γεύμα ή ως σνάκ, φρυγανισμένο ή έτοιμο για να κάνετε τα αγαπημένα σας σάντουιτς.

ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

Το υπέροχο αυτό τυρένιο κέικ χρειάζεται μερικά υλικάτα οποία εύκολα θα βρείτε! Απλά ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ή στον κάδο του Thermomix, ανακατεύετε και τοποθετείτε στο φούρνο. Μέσα σε μια ώρα και ή και λιγότερο έχετε ένα ζεστό, αλμυρό κέικ έτοιμο να συνοδεύσει τα γεύματά σας.

Ο συνδυασμός της παρμεζάνας με τη γεύση του σκόρδου ταιριάζει μοναδικά. Επίσης, εάν σας αρέσει η εντονότερη γεύση του σκόρδου μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα αναλόγως. Εάν για διάφορους λόγους τώρα δεν επιθυμείτε καθόλου τη σκορδάτη γεύση, τότε μπορείτε να το παραλείψετε. Σίγουρα όμως θα λείψει και από τη συνταγή και τη νοστιμιά του κέικ.

Εναλλακτικη gluten free συνταγη

Γενικά, οποιαδήποτε συνταγή γρήγορου κέικ ή ψωμιού μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί και να παρασκευασθεί με αλεύρι χωρίς γλουτένη. Απλά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι της συνταγής με ένα για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη, έτσι δε θα χάσετεε ούτε την εξαιρετική υφή ούτε τη γεύση του.

Πως να φυλαξετε και να ψυξετε το κεικ

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να φυλάξετε το κέικ εφόσον δεν καταναλωθεί όλη η ποσότητα, μπορείτε εύκολα να το κάνετε φυλάσσοντάς το στην κατάψυξη. Και φυσικά, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με την παρασκευή οποιοδήποτε ψωμιού.

Δεδομένου ότι η παρασκευή μας δε διαθέτει τα πρόσθετα συντηρητικά των έτοιμων προϊόντων που αγοράζουμε από το κατάστημα, σημαίνει ότι θα πρέπει να καταναλωθεί σύντομα.

Αρχικά, θα πρέπει είναι να είναι εντελώς κρύο. Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες. Ειδικά, εάν μιλάμε για παρασκευή ψωμιού γιατί ακόμα κι αν είναι κρύο αγγίζοντά το εξωτερικά, το εσωτερικό μπορεί να εξακολουθεί να είναι ζεστό. Οπότε, χρειάζεται λιγάκι υπομονή.

Αφού κρυώσει εντελώς το κέικ, είναι έτοιμο και να το παγώσουμε. Κόψτε το σε φέτες ή σε μεγαλύτερα μέρη, όπως σας εξυπηρετεί καλύτερα. Εγώ προσωπικά το παγώνω σε φέτες για να παίρνω μία κάθε φορά χωρίς να χρειάζεται να ξεπαγώνω μεγαλύτερο κομμάτι δίχως να το καταναλώσω.

Μετά, μπορείτε να τοποθετήσετε τις φέτες του κέικ σε μια τσάντα ψύξης με φερμουάρ, για καλύτερη συσκευασία και προστασία από τις διάφορες μυρωδιές του ψυγείου.

Επίσης, όσες φορές έχει χρειαστεί να φυλάξω ολόκληρο το κέικ ή κάποιο ψωμί, το τυλίγω με λαδόκολλα και το τοποθετώ στη σακούλα με το φερμουάρ και γράφω και την ημερομηνία στη συσκευασία. Το βρίσκω ιδιαιτέρως χρήσιμο.

Tips and Tricks

Το εύκολο τυρένιο κέικ απαιτεί την προσθήκη μία καλής ποιότητας παρμεζάνας. Θα βοηθήσει εξαιρετικά στη βουτυράτη γεύση του και στην αλμυρότητα που θα έχει. Εάν δε σας αρέσει η παρμεζάνα, τότε μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιο παρόμοιας υφής τυρί.

Φροντίστε να αναμείξετε τα υλικά τόσο όσο πρέπει ό,τι σκεύος και αν χρησιμοποιήσετε. Η υπερβολική ανάμειξη θα το κάνει πιο πυκνό, πιο σφιχτό, πράγμα που δεν το επιθυμούμε.

Εάν υπάρχει η δυνατότητα, χρησιμοποιείστε φρεσκοτριμμένο τυρί γιατί θα σας δώσει ένα καλύτερο γευστικά αποτέλεσμα.

Καλή σας απόλαυση!

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για το Εύκολο Τυρένιο Κέικ με Παρμεζάνα. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο αυτό !

Καταπληκτική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε είναι το κέικ με τα φρέσκα βερίκοκα και σοκολάτα, τέλεια εναλλακτική γλυκιάς απόλαυσης!

Εύκολο Τυρένιο Κέικ με Παρμεζάνα

Prep Time10 minutes
Cook Time50 minutes
Total Time1 hour
Course: Appetizer
Keyword: αλμυρό κέικ,, παρμεζάνα
Servings: 12 κομμάτια

Equipment

  • Thermomix TM6, Μακρόστενη φόρμα κέικ

Ingredients

  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 150 γρ. γάλα φρέσκο
  • 4 μεσαία αυγά
  • 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη ή 2 κ.γ. πολτό σκόρδου
  • αλάτι

Instructions

  • Στο στεγνό κάδο του Thermomix, βάζουμε την παρμεζάνα και την χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6,7, και 8 προοδευτικά ώστε να βγει ψιλοκομμένη.
  • Τοποθετούμε το τυρί στην άκρη.
  • Βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στη μακρόστενη φόρμα την οποία έχουμε αλευρώσει και βουτυρώσει.
  • Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180° C, σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Notes

Η πρωτότυπη συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα. Εδώ τη βρίσκετε προσαρμοσμένη για την παρασκευή και με τη χρήση του Thermomix.
Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating