Ταρτα Σπανακι. Brunch Spinach Tart.

Ταρτα Σπανακι. Brunch Spinach Tart.

Αυτή η συνταγή για την τάρτα σπανάκι, είναι η ιδανική για να φτιάξετε ένα υπέροχο comfort πιάτο, για το πρωινό σας ή το μεσημεριανό σας γεύμα. Είναι εύκολη, χορταστική, νόστιμη και συνδυάζει υπέροχα τα υλικά μας. Το σπανάκι, η παρμεζάνα, το μπέικον καταφέρνουν να αποτελούν τον απόλυτο συνδυασμό. Θα σας κάνει να λατρέψετε την τάρτα αυτή!

Μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ διάφορα μπαχαρικά στις συνταγές που φτιάχνω. Δίνουν κάτι το ξεχωριστό στη γεύση και το άρωμα του κάθε πιάτου και πραγματικά είναι κάτι που πυροδοτεί τον εγκέφαλο!

Στην τάρτα σπανάκι, χρησιμοποιώ το μοσχοκάρυδο που ταιριάζει εξαιρετικά με το σπανάκι και τη μπεσαμέλ, αναδύοντας υπέροχες μυρωδιές. Προσωπικά μου αρέσει να τρίβω η ίδια το μοσχοκάρυδο για να είναι πιο φρέσκο μέσα στη συνταγή. Θεωρώ ότι είναι καλύτερο από την έτοιμη σκόνη γιατί μπορεί δύσκολα να αποθηκευτεί. Έτσι, δε θα οξειδωθεί με τον καιρό και φυσικά δε θα αποδυναμωθεί το άρωμα του.

Παρόλο που το μοσχοκάρυδο έχει συνδεθεί με την παρασκευή γλυκών πιάτων πιστεύω ταιριάζει εξίσου και με αλμυρά πιάτα όπως αυτό εδώ.

Οι τάρτες είναι μία εύκολη παρασκευή που μπορούν να καταναλωθούν σε όλα τα γεύματα της ημέρας. Τρώγονται ζεστές αλλά και κρύες και αποτελούν ιδανική λύση για ένα τραπέζι ή για κάτι εύκολο να το μεταφέρει κάποιος μαζί του.

Επίσης, μπορείτε να μην προσθέσετε το μπέικον και να προσαρμόσετε τη συνταγή σε μια πιο vegetarian εκδοχή!

TIPS AND TRICKS

Δώστε την κατάλληλη προσοχή την ώρα που προετοιμάζετε τη γέμιση ώστε να έχει απορροφίσει όλα τα υγρά της σωστά και να μη βγουν επάνω στα φύλλα.

Μην παραλείψετε να αφήσετε την τάρτα να κρυώσει αμέσως μόλις τη βγάλετε από το φούρνο προκειμένου να μπορείτε να την κόψετε χωρίς να διαλυθεί.

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για την Τάρτα Σπανάκι. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ.

Τάρτα Σπανάκι

Prep Time30 minutes
Cook Time30 minutes
Total Time1 hour
Course: Appetizer, Main Course
Keyword: cheese, spinach, tarte
Servings: 10 κομμάτια

Equipment

  • Φόρμα τάρτας 24-26 εκ., Κατσαρολάκι

Ingredients

  • 4 φύλλα κρουστας
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 1 πράσσο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
  • 300-350 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
  • 2 φέτες μπέικον
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για τη μπεσαμέλ

  • 300 γρ. γάλα φρέσκο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

Instructions

  • Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμυδάκι και το πράσσο.
  • Μόλις μαραθούν λίγο προσθέτουμε το μπέικον σε κομματάκια.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και αλατίζουμε ελαφρά και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να σωθούν τα υγρά στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
  • Λαδώνουμε μια ταρτιέρα 24 – 26 εκ. και στρώνουμε μέσα τα φύλλα λαδώνοντας τα ελαφρά ένα ένα.
  • Πάνω από το τελευταίο φύλλο ρίχνουμε μια κουταλιά τριμμένη φρυγανιά ανακατεμένη με μια κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα.
  • Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και το ρίχνουμε στο σπανάκι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα 30 γρ. παρμεζάνας και τη φέτα.
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρόλακι το γάλα, το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκαρυδο και το βάζουμε στη φωτιά.
  • Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να γίνει η μπεσαμέλ.
  • Προσθέτουμε τα 30 γρ. παρμεζάνας και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Στρώνουμε το μείγμα με το σπανάκι σε όλη την επιφάνεια και από πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ.
  • Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
  • Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.

Notes

Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating