Νηστισιμη Μακαροναδα με Τοματινια και Crumbs Ψωμιου
Η νηστίσιμη μακαρονάδα με τα τοματίνια και τα crumbs ψωμιού, αποτελεί ένα γρήγορο και πανεύκολο γεύμα! Είναι ένα κλασσικό και αγαπημένο πιάτο για τις φορές που θέλω να φάω κάτι γευστικό και δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου.
Είναι η ιδανική νηστίσιμη συνταγή που κανείς δε θα αντισταθεί να δοκιμάσει ακόμα και εάν δε νηστεύει! Πώς θα μπορούσε άλλωστε να αντισταθεί όταν σερβίρεις ένα πιάτο με ζεστά, λαχταριστά spaghettis και με την υπέροχη κόκκινη σάλτσα να τα σκεπάζει;! Είναι υπέροχα απλό, εξαιρετικά γρήγορο και με λίγα υλικά ώστε να εκτιμήσετε την απλότητα της μακαρονάδας αυτής.
Η ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
Η πιο εύκολη και νόστιμη νηστίσιμη σάλτσα. Τα τοματίνια που δίνουν τη γλυκύτητα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα φρέσκα μυρωδικά δημιουργούν την απόλυτη νηστίσιμη σάλτσα για μακαρόνια. ‘Ενας υπέροχος συνδυασμός όλης της μεσογειακής γευστικής παλέτας που μπορεί κάποιος να επιτύχει σε ένα τόσο εύκολο πιάτο.
ΤΑ CRUMBS ΨΩΜΙΟΥ
Τα crumbs είναι καταπληκτική ιδέα σε περίπτωση που σας έχει περισσέψει λίγο μπαγιάτικο ψωμί και ψάχνετε τρόπο να το αξιοποιήσετε. Επίσης είναι το “κάτι” που θα δώσει την έξτρα υφή στο πιάτο. Ακόμα, σε περίπτωση που επιθυμεί κάποιος, μπορούν να προστεθούν επάνω στη σαλάτα του ή σε ψητά λαχανικά ή με ό,τι συνοδεύει το γεύμα του. Ταιριάζουν ιδανικά.
Ο τρόπος παρασκευή τους μπορεί να γίνει στο Thermomix όπως ολόκληρη η συνταγή αλλά και σε ένα τηγανάκι. Κόβετε σε κομματάκια τις φέτες ψωμιού και σε συνδυασμό με τα φρέσκα μυρωδικά θα έχετ τα πιο νόστιμα crumbs. Θα θέλετε να τα φάτε ακόμα και μόνα τους!
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Θεωρώ ότι είναι η πιο εύκολη νηστίσιμη μεσογειακή μακαρονάδα, σπιτική, χαμηλής δυσκολίας και θα σας προσφέρει πληρότητα σωματική και ψυχική. Φυσικά, είναι εντελώ vegan αφού δεν έχει ίχνος γαλακτοκομικών.
TIPS AND TRICKS
Συνιστώ να χρησιμοποιηθούν φρέσκα μυρωδικά και βότανα αλλά εάν δεν είναι εύκολο τότε μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με αποξηραμένα. Θα έχετε και πάλι ένα νόστιμο αποτέλεσμα.
Χρησιμοποιείστε ζυμαρικά τύπου spaghettis αλλά εάν επιθυμείτε να κάνετε το πιάτο σας με διαφορετικό τύπο μακαρονιών τότε θα πρέπει να δείτε το χρόνο μαγειρέματος και να ρυθμίσετε ανάλογα.
Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε τη σύσταση τη σάλτσας γιατί σας αρέσει να δαγκώνετε τα κομμάτια από τα τοματίνια τότε συνιστώ να κοπούν στα δύο. Έαν πάλι είστε λάτρης της πιο λείας σάλτσας τότε κόψτε τα τοματίνια σε περισσότερα κομμάτια.
Καλή σας όρεξη!
Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για τη Νηστίσιμη Μακαρονάδα με Τοματίνια και Crumbs Ψωμιού. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.
Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!
Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ.
Νηστίσιμη Μακαρονάδα με Τοματίνια και Crumbs Ψωμιού
Equipment
- Thermomix TM6, Μπολ
Ingredients
- 1 πακέτο μακαρόνια spaghetti
- 350 γρ. τοματίνια
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- φρέσκα αρωματικά βασιλικό, μαϊντανό, δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα αρωματικά crumbs
- 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- φρέσκα αρωματικά (τα φύλλα μόνο) βασιλικό, μαϊντανό, δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
Instructions
- Ξεκινάμε με τα αρωματικά crumbs και βάζουμε στον κάδο όλα τα υλικά μαζί και τα κόβουμε για 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6 και τα βαζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τα βάζουμε σε ένα πιάτο μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια ενώ αντί για το φούρνο μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα τηγάνι και να τα ψήσουμε εκεί μέχρι να πάρουν χρώμα ανακατεύοντας συχνά.
- Σε ένα μπολ κόβουμε τα τοματίνια στα δύο ή εάν είναι μεγάλα στα τέσσερα και προσθέτουμε το σκόρδο και και τα αρωματικά.
- Τα φρέσκα αρωματικά τα έχουμε κόψει στο Τhermomix για 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6.
- Προσθέτουμε το λάδι και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να βράσουμε τα μακαρόνια.
- Βάζουμε στον κάδο του Τhermomix 1 ½ λίτρο νερό και το ρυθμίζουμε για 10 λεπτά, στη θερμοκρασία 100 και στην ταχύτητα 1.
- Μόλις τελειώσει ο χρόνος, ρίχνουμε 1 κ.γ. αλάτι και από το άνοιγμα της μεζούρας ρίχνουμε τα μακαρόνια και ρυθμίζουμε όση ώρα αναγράφεται στο πακέτο, στη θερμοκρασία 100, αναστροφή και ταχύτητα 1.
- Μόλις τελειώσει ο χρόνος, σουρώνουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια σε ένα μεγάλο μπολ, από πάνω τα μαριναρισμένα τοματίνια και τελειώνουμε με τα αρωματικά crumbs και σερβίρουμε αμέσως.