Go Back
flavors-recipes-spinach-tart.jpg

Τάρτα Σπανάκι

Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course Appetizer, Main Course
Servings 10 κομμάτια

Equipment

  • Φόρμα τάρτας 24-26 εκ., Κατσαρολάκι

Ingredients
  

  • 4 φύλλα κρουστας
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 1 πράσσο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
  • 300-350 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
  • 2 φέτες μπέικον
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για τη μπεσαμέλ

  • 300 γρ. γάλα φρέσκο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

Instructions
 

  • Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμυδάκι και το πράσσο.
  • Μόλις μαραθούν λίγο προσθέτουμε το μπέικον σε κομματάκια.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και αλατίζουμε ελαφρά και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να σωθούν τα υγρά στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
  • Λαδώνουμε μια ταρτιέρα 24 - 26 εκ. και στρώνουμε μέσα τα φύλλα λαδώνοντας τα ελαφρά ένα ένα.
  • Πάνω από το τελευταίο φύλλο ρίχνουμε μια κουταλιά τριμμένη φρυγανιά ανακατεμένη με μια κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα.
  • Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και το ρίχνουμε στο σπανάκι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα 30 γρ. παρμεζάνας και τη φέτα.
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρόλακι το γάλα, το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκαρυδο και το βάζουμε στη φωτιά.
  • Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να γίνει η μπεσαμέλ.
  • Προσθέτουμε τα 30 γρ. παρμεζάνας και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Στρώνουμε το μείγμα με το σπανάκι σε όλη την επιφάνεια και από πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ.
  • Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
  • Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.

Notes

Καλή επιτυχία!
Keyword cheese, spinach, tarte