Η πιο νοστιμη συνταγη για Χοιρινο Μπεκρη Μεζε

Η πιο νοστιμη συνταγη για Χοιρινο Μπεκρη Μεζε

Χοιρινό μπεκρή μεζέ. Ένα πιάτο που είναι απολαυστικό και πολύ νόστιμο. Το χοιρινό κρέας με το κρασί, οι πιπεριές, η τομάτα και το τυρί δίνουν την τέλεια ισορροπία σε μια μπουκιά.

Είναι ένα πιάτο προσιτό γιατί δε χρειάζεται κάποιος να επισκεφθεί ένα ακριβό εστιατόριο για να το γευτεί. Αρκεί μία μικρή ταβέρνα ή ένα ιδιαίτερο κουτούκι για να το βρούμε στο μενού τους.

Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του και θα το καταλάβετε αμέσως μόλις δείτε την εκτέλεση της συνταγής. Τα υλικά που χρειάζονται είναι απλά και δεν έχουν υψηλό κόστος. Ο χρόνος μαγειρέματος είναι λιγότερος από μία ώρα οπότε δε χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό με την καθημερινή πίεση που έχουμε λόγω των υποχρεώσεων.

Η συνταγή αυτή είναι ιδανική ως ορεκτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο. Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας με μία απλή πατατοσαλάτα, έναν κλασσικό πουρέ πατάτας αλλά και με έναν πουρέ λαχανικών. Θα ταιριάξει θαυμάσια με ρύζι αλλά για όσους επιθυμούν να κάνουν μία ατασθαλία οι αγαπημένες τηγανητές πατάτες είναι ό,τι καλύτερο ειδικά με τη σάλτσα και το λιωμένο τυρί.

TIPS AND TRICKS

Προσοχή στις θερμοκρασίες μαγειρέματος. Τόσο για το κρέας για να θωρακίσετε καλά ώστε να κρατήσει την υγρασία μέσα του όσο και για τα λαχανικά ώστε να μαραθούν καλά και να βγάλουν τα αρώματά τους.

Η επιλογή του κρασιού και του τυριού. Να προμηθευτείτε προϊόντα που πραγματικά σας αρέσουν για τη γεύση τους και αγαπάτε να καταναλώνετε.

* Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Sotiria Amor για τη δυνατότητα που μου έδωσε να φιλοξενήσω τη συνταγή της.

** Την εκτέλεση της συνταγής τη βρίσκετε πατώντας εδώ.

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για το Χοιρινό Μπεκρή Μεζέ. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ.

Χοιρινό Μπεκρή Μεζέ

Prep Time15 mins
Cook Time45 mins
Total Time1 hr
Course: Main Course
Keyword: peppers, pork, stew, wine

Equipment

  • Κατσαρόλα ή Τηγάνι Βαθύ, Πυρίμαχο ή Πήλινο Σκεύος

Ingredients

  • 1 κιλό χοιρινό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο
  • 3 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 μέτριες τομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. πάστα τομάτας
  • 200 γρ. λευκό κρασί εναλλακτικά κόκκινο ξηρό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη ή άλλο τυρί επιλογής

Instructions

  • Παίρνουμε ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος και το βάζουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία της εστίας και βάζω μέσα το χοιρινό και το αφήνω να τσιγαριστεί για 5 λεπτά και επαναλαμβάνω και για την άλλη πλευρά.
  • Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα και τις πιπεριές ενώ κρατάμε λίγες ροδέλες από τις πράσινες στην άκρη και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα έως ότου μαλακώσουν.
  • Ενώ έχει τραβήξει το φαγητό μας όλα τα υγρά, ρίχνουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης, το μπούκοβο, την τομάτα , την πάστα τομάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και την κανέλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Εάν δούμε ότι χρειάζεται προσθήκη νερού για το μαγείρεμα του κρέατος τότε προσθέτουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, τοποθετούμε το καπάκι στο σκεύος και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε ένα πυρίμαχο ή πήλινο σκεύος.
  • Ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και τις υπόλοιπες ροδέλες της πράσινης πιπεριάς.
  • Τοποθετούμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, στον αέρα για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

Notes

Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating