Go Back
flavors-recipes-black-velvet-cake-post.jpg

Black Velvet Cake

Prep Time 35 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course Dessert
Servings 10 μερίδες

Equipment

  • Thermomix TM6
  • Δύο Στρογγυλά Ταψιά 20 εκ. , Λαδόκολλα

Ingredients
  

  • 350 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κακάο σκούρο
  • 2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. baking powder
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 235 γρ. βουτυρόγαλο
  • 230 γρ. νερό ή καφέ μπορούμε στο νερό να ρίξουμε 2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
  • 105 γρ. λάδι ελαφρύ καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο
  • 2 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. κόκκινα φρούτα (μύρτιλα, βατόμουρα, φράουλες, κεράσια)

Για το frosting

  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 6 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 550 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ. κακάο σκούρο
  • 3 βανίλιες
  • 1 κ.σ. κοφτή espresso καφέ σε σκόνη

Instructions
 

  • Βουτυρώνουμε τα δύο στρογγυλά ταψιά και βάζουμε στον πάτο τους λαδόκολλα.
  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι (καλό είναι να τα κοσκινίσουμε όλα μαζί).
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βουτυρόγαλα, το λάδι και τη βανίλια. Ρίχνουμε τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει λίγο και τέλος ρίχνουμε το νερό ή τον καφέ.
  • Ρίχνουμε σε 3 - 4 δόσεις τα υγρά υλικά στο μείγμα αλευριού ανακατεύοντας απαλά και προσθέτοντας και την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  • Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο ταψάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30-35 λεπτά.
  • Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν πολύ καλά. Ισιώνουμε την επιφάνειά τους και κρατάμε στην άκρη το κέικ που αφαιρέσαμε.
  • Χωρίζουμε οριζόντια τα κέικ σε δύο κομμάτια και έτσι έχουμε 4 στρογγυλές φέτες.

Εκτέλεση για το frosting

  • Βάζω στον κάδο του TM την άχνη ζάχαρη, το κακάο, τις βανίλιες και τον καφέ espresso και ρυθμίζω για 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6-8 και το μεταφέρω σε ένα μπολ.
  • Στη συνέχεια, βάζω στον κάδο το τυρί κρέμα με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και με τη βοήθεια της σπάτουλας ανακατεύω για 2 λεπτά/ταχύτητα 4.
  • Προσθέτω και τo μείγμα που είχαμε μεταφέρει στο μπολ (κακάο, βανίλιες, espresso) και με τη βοήθεια της σπάτουλας ανακατεύω για 1 λεπτό/ταχύτητα 3.
  • Καθαρίζω τις πλευρές του κάδου και ανακατεύω για 1 λεπτό/ταχύτητα 4.
  • Εάν η κρέμα μας βγει πηχτή τότε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα.

Το στήσιμο του cake

  • Βάζουμε σε μια πιατέλα τον ένα δίσκο κέικ και απλώνουμε από πάνω το ¼ της κρέμας.
  • Βάζουμε το δεύτερο δίσκο κέικ και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουμε και με τους τέσσερις δίσκους κέικ. Τελειώνουμε με την κρέμα.
  • Τέλος διακοσμούμε το κέικ με τα κόκκινα φρούτα που έχουμε επιλέξει.

Notes

Καλή επιτυχία!
Keyword black velvet, cake, creme cheese, red fruits