Νηστισιμο Αρωματικο Κεικ.Vegan Cake with Spices

Νηστισιμο Αρωματικο Κεικ.Vegan Cake with Spices

Το νηστίσιμο αρωματικό κέικ είναι μία από τις αγαπημένες μου συνταγές κατά τη διάρκεια της νηστείας και όχι μόνο. Περιέχει πολλά αρωματικά μπαχαρικά, όπως είναι η κανέλα και το γαρύφαλλο. Το πορτοκάλι έρχεται κι αυτό με τη σειρά του να ενώσει όλα τα αρώματα, ωστόσο αυτό που καταφέρνει να απογειώσει τη γεύση του κέικ είναι ο συνδυασμός των σταφίδων και των καρυδιών.

Αποτελεί μία κλασική συνταγή που πολλοί θα έχετε παρασκευάσει ή δοκιμάσει στο παρελθόν. Τα υλικά που περιέχει το κέικ αυτό είναι πολύ απλά ενώ δεν απαιτούνται ιδιαίτερα σκεύη. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε στη διάθεσή σας είναι κάτι παραπάνω από μία ώρα από το χρόνο σας. Αξίζει!

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΑΡΑ..ΚΑΙ VEGAN

Αυτό το νηστίσιμο αρωματικό κέικ είναι ελαφρύ, αφράτο γεμάτο ζεστά αρώματα, τραγανά καρύδια και ζουμερές σταφίδες. Έχετε πολλές υφές να απολαύσετε. Και επειδή είναι vegan δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για να το προσφέρετε σε όλους.

Όσον αφορά τα μπαχαρικά δε χρειάζεται μεγάλη ποσότητα από αυτά καθότι οι γεύσεις είναι υπέροχες και συνδυάζονται όπως και να έχει. Εάν δηλαδή δεν τα έχετε όλα, μπορείτε απλά να προσθέσετε κάτι περισσότερο ή λιγότερο από το καθένα. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου γευστικό!

TIPS AND TRICKS

Όταν βάζουμε σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα σε ένα κέικ πάντοτε τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τέλος ανακατεύοντας απαλά. Θα βοηθήσει ώστε να μη μείνουν στον πάτο του σκεύους μας.

Επίσης, όταν βάζουμε ξύσμα από εσπεριδοειδή, καλό είναι να τα τρίβουμε πάνω από τη ζύμη για να μη χάνονται το άρωμα και τα αιθέρια έλαια του φρούτου.

Ελπίζω να απολαύσετε τη συνταγή για το Νηστίσιμο Αρωματικό Κέικ. Αφήστε ένα σχόλιο και δώστε τη βαθμολογία σας στο κάτω μέρος αυτό του post όταν τη δοκιμάσετε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Flavors-recipes για νέες δωρεάν συνταγές, μαγειρικά tips και πολλά ακόμη – Cheers!

Όλες τις συνταγές θα τις βρείτε εδώ.

Νηστίσιμο Αρωματικό Κέικ

Prep Time20 mins
Cook Time1 hr
Total Time1 hr 20 mins
Course: Dessert
Keyword: cake, spiced, vegan
Servings: 10 μερίδες

Equipment

  • Τρία μπoλ. Φόρμα κέικ.

Ingredients

  • 100 γρ. λάδι ή καλαμποκέλαιο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 475 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 360 γρ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα γεμάτο
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές
  • 80 γρ. κονιάκ
  • ξύσμα από πορτοκάλι
  • 2 κούπες άχνη ζάχαρη προεραιτικά για το γλάσσο

Instructions

  • Σε ένα μπολ μικρό βαζουμε το κονιάκ και τις σταφίδες να μαριναριστουν και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί σχεδόν η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα και ανακατεύουμε (προσοχή και καλό είναι να γίνει πάνω από το μπολ με το λάδι γιατί αφρίζει) .
  • Ρίχνουμε το κονιάκ στο μείγμα που έχουμε μαρινάρει τις σταφίδες αφού τις σουρώσουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι (αφού κρατήσουμε 2-3 κουταλιές) στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  • Μέσα στο αλεύρι που κρατήσαμε, ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά.
  • Βάζουμε το κέικ σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 60 λεπτά.
  • Αφού ψηθεί το αφήνουμε στη φόρμα για 10 με 15 λεπτά να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε επάνω σε μία σχάρα να κρυώσει.
  • Όταν είναι τελείως κρύο ρίχνουμε άχνη ζάχαρη.
  • Εναλλακτικά, ανακατεύουμε 2 κούπες άχνη ζάχαρη με ένα κουταλάκι κανέλα και προσθέτουμε μερικές κουταλιές νερό ή χυμό πορτοκαλιού και κάνουμε ένα γλάσσο που βάζουμε πάνω από το κέικ και αν θέλουμε ρίχνουμε και ψιλοκομμένο καρύδι.
  • Είναι έτοιμο να σερβίρουμε.

Notes

Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating