70γρ.αμύγδαλα χοντροκομέναψημένα, ανάλατα (αφήνω λίγα για το πασπάλισμα)
50γρ.κουβερτούρα σε κομμάτια ή σταγόνες
Instructions
Σε ένα μπολ βάζω όλα τα στερεά υλικά μαζί. Το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια, την κανέλα, τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατεύω ελαφρά τα υλικά.
Σε κάποιο άλλο μπολ πατάω και λιώνω με ένα πηρούνι τις μπανάνες και στη συνέχεια ρίχνω τα υγρά υλικά. Το μέλι και το γάλα αμυγδάλου. Ανακατεύω ελαφρά.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και τις μπανάνες και ανακατεύουμε ελαφρά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες στη φόρμα μας (ή τοποθετούμε χάρτινες θήκες για muffins) και βάζουμε με ένα κουτάλι το μείγμα περίπου μέχρι τη μέση και λίγο πιο πάνω,
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά ελέγχοντας με μία οδοντογλυφίδα το εσωτερικό των muffin ώστε να μην παραψηθούν.
Notes
Εάν ακολουθείτε vegan διατροφή μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με ζάχαρη της αρεσκείας σας,Επίσης, εάν επιθυμείτε η συνταγή να είναι gluten free μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με άλλο της αρεσκείας σας.Εναλλακτικά αντί για τα αμύγδαλα να βάλετε καρύδια ή φουντούκια καθώς και τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούν επίσης μία εξαιρετική ιδέα.Η συνταγή είναι εύκολη και ευέλικτη.Καλή επιτυχία!