100γρ.αποξηραμένα γλυκά του κουταλιούκατά προτίμηση εσπεριδοειδή, κομμένα μικρά κομμάτια
75γρ.σταφίδες
ζάχαρη άχνηγια το πασπάλισμα
Instructions
Ζυγίζουμε τη ζάχαρη μέσα στον κάδο του Thermomix και προσθέτουμε τα πρώτα 50 γρ. αλεύρι και τη φλούδα του πορτοκαλιού. Αλέθουμε για 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 10.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και τη μαγιά και ρυθμίζουμε για 1 λεπτό, στους 50°C, στην ταχύτητα 3.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την άχνη ζάχαρη. Αναμειγνύουμε για 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 3.
Ζυμώνουμε για 1,5 λεπτό στην ταχύτητα στάχυ. Βάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη λεκάνη και την αφήνουμε να φουσκώσει. Εάν έχει μείνει ζύμη επάνω στα μαχαίρια, πατάμε το κουμπί τούρμπο για να ελευθερωθεί.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, αφαιρούμε τον αέρα και τη βάζουμε στη φόρμα μας την οποία έχουμε βουτυρώσει. Αφήνουμε να ξαναφουσκώσει μέχρι να φθάσει 1 εκ. πάνω από τη φόρμα.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και μετά το βγάζουμε από τη φόρμα. Πρίν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Notes
Η ζύμη στην αρχή κολλάει λίγο αλλά χρησιμοποιείται πιο εύκολα μετά την πρώτη φορά που θα μπει.Για όποιον επιθυμεί να έχει πιο γλυκιά γεύση το panettone μπορεί να αυξήσει 20-30 γρ. τη ζάχαρη επειδή βγαίνει λίγο άγλυκο.Η συνταγή ανήκει αποκλειστικά στη συλλογή συνταγών του Thermomix.Καλή επιτυχία!