Go Back
Flavors-recipes-post-bekri-meze

Χοιρινό Μπεκρή Μεζέ

Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour
Course Main Course

Equipment

  • Κατσαρόλα ή Τηγάνι Βαθύ, Πυρίμαχο ή Πήλινο Σκεύος

Ingredients
  

  • 1 κιλό χοιρινό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο
  • 3 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 μέτριες τομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. πάστα τομάτας
  • 200 γρ. λευκό κρασί εναλλακτικά κόκκινο ξηρό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη ή άλλο τυρί επιλογής

Instructions
 

  • Παίρνουμε ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος και το βάζουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία της εστίας και βάζω μέσα το χοιρινό και το αφήνω να τσιγαριστεί για 5 λεπτά και επαναλαμβάνω και για την άλλη πλευρά.
  • Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα και τις πιπεριές ενώ κρατάμε λίγες ροδέλες από τις πράσινες στην άκρη και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα έως ότου μαλακώσουν.
  • Ενώ έχει τραβήξει το φαγητό μας όλα τα υγρά, ρίχνουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης, το μπούκοβο, την τομάτα , την πάστα τομάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και την κανέλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Εάν δούμε ότι χρειάζεται προσθήκη νερού για το μαγείρεμα του κρέατος τότε προσθέτουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, τοποθετούμε το καπάκι στο σκεύος και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε ένα πυρίμαχο ή πήλινο σκεύος.
  • Ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και τις υπόλοιπες ροδέλες της πράσινης πιπεριάς.
  • Τοποθετούμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, στον αέρα για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

Notes

Καλή επιτυχία!
Keyword peppers, pork, stew, wine