Παίρνουμε ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος και το βάζουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία της εστίας και βάζω μέσα το χοιρινό και το αφήνω να τσιγαριστεί για 5 λεπτά και επαναλαμβάνω και για την άλλη πλευρά.
Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα και τις πιπεριές ενώ κρατάμε λίγες ροδέλες από τις πράσινες στην άκρη και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα έως ότου μαλακώσουν.
Ενώ έχει τραβήξει το φαγητό μας όλα τα υγρά, ρίχνουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης, το μπούκοβο, την τομάτα , την πάστα τομάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και την κανέλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Εάν δούμε ότι χρειάζεται προσθήκη νερού για το μαγείρεμα του κρέατος τότε προσθέτουμε.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, τοποθετούμε το καπάκι στο σκεύος και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε ένα πυρίμαχο ή πήλινο σκεύος.
Ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και τις υπόλοιπες ροδέλες της πράσινης πιπεριάς.
Τοποθετούμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, στον αέρα για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε.