100γρ.φρουί γλασέ κομμέναανακατεμένα με 2 κουταλιές κονιάκ
200γρ.μαργαρίνη soft
220γρ.καστανή ζάχαρη
200γρλευκή ζάχαρη
5μέτριααυγά
360γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100γρ.καρυδόψυχααλεσμένη
1½κ.γ.τζίντζερ σκόνη
1½κ.γ.κανέλα
¼κ.γ.γαρύφαλλο
¼κ.γ.μοσχοκάρυδο
80γρ.γάλα
55γρ.χυμό σαγκουίνιή πορτοκάλι
Για τη σάλτσα κόκκινης καραμέλας
300γρ.ζάχαρη
150γρ.νερό
1κ.γ.χυμό λεμονιού
λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
2μικράσαγκουίνι σε φέτεςή πορτοκάλια
Instructions
Ανακατεύουμε τα φρουί γλασέ με το κονιάκ και 3 κουταλιές από το αλεύρι.
Βάζουμε στον κάδο του TM την καρυδόψιχα και την αλέθουμε για 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5 και την αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στον κάδο τη μαργαρίνη, την καστανή ζάχαρη και τη λευκή ζάχαρη και τα ανακατεύουμε για 3 λεπτά/ταχύτητα 4 μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα από το άνοιγμα της μεζούρας.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το καρύδι και τα μπαχαρικά και ρίχνουμε εναλλάξ ξεκινώντας με το αλεύρι, το γάλα, το χυμό (τελειώνουμε με αλεύρι) στον κάδο του TM. για 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3½.
Στο τέλος ρίχνουμε τα φρουί γλασέ και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μεγάλη στρογγυλή φόρμα για κέικ και ρίχνουμε τη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 1 ώρα και 10'-15'.
Το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.
Για τη σάλτσα κόκκινης καραμέλας
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι εκτός από τις φέτες σαγκουίνι στους 100° C για 8 λεπτά/ταχύτητα 2.
Προς το τέλος ρίχνουμε τις φέτες από το πορτοκάλι ή το σαγκουίνι και τις βράζουμε για άλλα 10 λεπτά στους 100°C, ανάστροφη ταχύτητα.
Όταν τελειώσει αφαιρούμε τις φέτες του σαγκουίνι και βάζουμε το σιρόπι για άλλα 5 λεπτά/ταχύτητα 1.
Ρίχνουμε το σιρόπι στις φέτες σαγκουίνι και τις αφήνω να κρυώσουν.
Σιροπιάζουμε το κέικ με πινέλο σε όλη του την επιφάνεια, τοποθετούμε τις φέτες και το καρύδι ενώ με το σιρόπι που περισσεύει περιχύνουμε το κεικ.