Go Back
tzintzercake-karydia-saguini

Τζίντζερ Κεικ με Καρύδια και Σαγκουίνι

Prep Time 35 minutes
Cook Time 1 hour 10 minutes
Total Time 1 hour 45 minutes
Course Dessert
Servings 12 μερίδες

Equipment

  • Thermomix TM6

Ingredients
  

  • 100 γρ. φρουί γλασέ κομμένα ανακατεμένα με 2 κουταλιές κονιάκ
  • 200 γρ. μαργαρίνη soft
  • 220 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ λευκή ζάχαρη
  • 5 μέτρια αυγά
  • 360 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. καρυδόψυχα αλεσμένη
  • κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 80 γρ. γάλα
  • 55 γρ. χυμό σαγκουίνι ή πορτοκάλι

Για τη σάλτσα κόκκινης καραμέλας

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 2 μικρά σαγκουίνι σε φέτες ή πορτοκάλια

Instructions
 

  • Ανακατεύουμε τα φρουί γλασέ με το κονιάκ και 3 κουταλιές από το αλεύρι.
  • Βάζουμε στον κάδο του TM την καρυδόψιχα και την αλέθουμε για 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5 και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στον κάδο τη μαργαρίνη, την καστανή ζάχαρη και τη λευκή ζάχαρη και τα ανακατεύουμε για 3 λεπτά/ταχύτητα 4 μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα από το άνοιγμα της μεζούρας.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το καρύδι και τα μπαχαρικά και ρίχνουμε εναλλάξ ξεκινώντας με το αλεύρι, το γάλα, το χυμό (τελειώνουμε με αλεύρι) στον κάδο του TM. για 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3½.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τα φρουί γλασέ και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μεγάλη στρογγυλή φόρμα για κέικ και ρίχνουμε τη ζύμη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 1 ώρα και 10'-15'.
  • Το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.

Για τη σάλτσα κόκκινης καραμέλας

  • Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι εκτός από τις φέτες σαγκουίνι στους 100° C για 8 λεπτά/ταχύτητα 2.
  • Προς το τέλος ρίχνουμε τις φέτες από το πορτοκάλι ή το σαγκουίνι και τις βράζουμε για άλλα 10 λεπτά στους 100°C, ανάστροφη ταχύτητα.
  • Όταν τελειώσει αφαιρούμε τις φέτες του σαγκουίνι και βάζουμε το σιρόπι για άλλα 5 λεπτά/ταχύτητα 1.
  • Ρίχνουμε το σιρόπι στις φέτες σαγκουίνι και τις αφήνω να κρυώσουν.
  • Σιροπιάζουμε το κέικ με πινέλο σε όλη του την επιφάνεια, τοποθετούμε τις φέτες και το καρύδι ενώ με το σιρόπι που περισσεύει περιχύνουμε το κεικ.
  • Είναι έτοιμο και σερβίρουμε.

Notes

Καλή επιτυχία!
Keyword καρύδια, σαγκουίνι, τζίντζερ κεικ