Go Back
grigoro_vegan_cake

Γρήγορο Vegan Κέικ με Ινδοκάρυδο & Εσπεριδοειδή

Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 minute
Total Time 1 hour
Course Dessert
Servings 10

Equipment

  • Thermomix TM6, Μακρόστενη φόρμα κέικ 30x10

Ingredients
  

  • 240 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. λάδι ελαφρύ καλαμποκέλαιο
  • 40 γρ. ινδοκάρυδο
  • 10 γρ. ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
  • 115 γρ. χυμό πορτοκάλι φυσικό
  • 10 γρ. baking powder
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 170 γρ. σόδα αναψυκτικό με γεύση μανταρίνι (προαιρετικά)
  • μαρμελάδα εσπεριδοειδών

Instructions
 

  • Βάζω στον κάδο του TM το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο, τη βανίλια και το baking powder και ανακατεύω για 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
  • Προσθέτω τα υγρά υλικά, το λάδι, το χυμό και τη σόδα και ανακατεύω για 15 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
  • Στρώνω μια μουσκεμένη λαδόκολλα σε στη φόρμα του κέικ και ρίχνω το μείγμα.
  • Ψήνω για περίπου 50 λεπτά στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Όταν ψηθεί το κέικ, αφαιρώ προσεχτικά με τη λαδόκολλα και το αφήνω να κρυώσει επάνω σε μία σχάρα.
  • Αλείφω προσεχτικά στην επιφάνεια με ένα πινέλο μαρμελάδα και κατά προτίμηση πασπαλίζω και με ινδοκάρυδο.
  • Έτοιμο για σερβίρισμα.

Notes

Καλή επιτυχία!
Keyword cake, vegan