Go Back

Εύκολο Τυρένιο Κέικ με Παρμεζάνα

Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Course Appetizer
Servings 12 κομμάτια

Equipment

  • Thermomix TM6, Μακρόστενη φόρμα κέικ

Ingredients
  

  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 150 γρ. γάλα φρέσκο
  • 4 μεσαία αυγά
  • 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη ή 2 κ.γ. πολτό σκόρδου
  • αλάτι

Instructions
 

  • Στο στεγνό κάδο του Thermomix, βάζουμε την παρμεζάνα και την χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6,7, και 8 προοδευτικά ώστε να βγει ψιλοκομμένη.
  • Τοποθετούμε το τυρί στην άκρη.
  • Βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στη μακρόστενη φόρμα την οποία έχουμε αλευρώσει και βουτυρώσει.
  • Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180° C, σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Notes

Η πρωτότυπη συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα. Εδώ τη βρίσκετε προσαρμοσμένη για την παρασκευή και με τη χρήση του Thermomix.
Καλή επιτυχία!
Keyword αλμυρό κέικ,, παρμεζάνα