θαλασσινό χοντρό αλάτι προαιρετικά για το γαρνίρισμα
Instructions
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180°C. Καλύπτουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στον κάδο τη σοκολάτα, το βούτυρο και λιώνουμε για 3 λεπτά στους 50°C. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου.
Λιώνουμε ξανά για 2 λεπτά στους 50°C, μεταφέρουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε το χτυπητήρι και βάζουμε στον κάδο τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε για 3 λεπτά στην ταχύτητα 4 μέχρι να αφρατέψουν.
Ρυθμίζουμε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 2 ρίχνοντας λίγη λίγη τη λιωμένη σοκολάτα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και αναμειγνύουμε για 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 2. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα από το μείγμα και ξανα αναμειγνύουμε για 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 2.
Μεταφέρουμε το μείγμα με μία κουτάλα ή δύο κουτάλια στα ταψιά με απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό. Τοποθετούμε λίγο αλάτι και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 180°C.
Notes
Μπορείτε να βάλετε στο μείγμα σας ξηρούς καρπούς ή κομμένα αποξηραμένα φρούτα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.Καλή επιτυχία!