Go Back
Flavors-recipe-Bens-cookies-post.jpg

Τα Μπισκότα του Μπεν

Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 35 minutes
Course Dessert
Servings 12 people

Equipment

  • Thermomix TM6, Ταψιά, Αντικολλητικό χαρτί

Ingredients
  

  • 220 γρ. μαύρη σοκολάτα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια
  • 30 γρ. βούτυρο αλατισμένο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 35 γρ. αλεύρι
  • ¼ κ.γ. baking powder
  • θαλασσινό χοντρό αλάτι προαιρετικά για το γαρνίρισμα

Instructions
 

  • Προθερμένουμε το φούρνο στους 180°C. Καλύπτουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στον κάδο τη σοκολάτα, το βούτυρο και λιώνουμε για 3 λεπτά στους 50°C. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου.
  • Λιώνουμε ξανά για 2 λεπτά στους 50°C, μεταφέρουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε το χτυπητήρι και βάζουμε στον κάδο τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε για 3 λεπτά στην ταχύτητα 4 μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ρυθμίζουμε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 2 ρίχνοντας λίγη λίγη τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και αναμειγνύουμε για 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 2. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα από το μείγμα και ξανα αναμειγνύουμε για 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 2.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα με μία κουτάλα ή δύο κουτάλια στα ταψιά με απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό. Τοποθετούμε λίγο αλάτι και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 180°C.

Notes

Μπορείτε να βάλετε στο μείγμα σας ξηρούς καρπούς ή κομμένα αποξηραμένα φρούτα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.
Καλή επιτυχία!
Keyword baked, chocolate, cookies