Go Back
mous-sokolatas-me-santigy

Δίχρωμο Γλυκό με Μους Σοκολάτα και Σαντιγύ

Prep Time 2 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 2 hours 12 minutes
Course Dessert
Servings 10 κομμάτια

Equipment

  • Thermomix TM6, πυρέξ ή φόρμα 26-28 εκ. με σούστα

Ingredients
  

  • 7 αβγά ολόφρεσκα
  • 320 γρ. σαβαγιάρ
  • 320 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. κονιάκ η μαύρο ρουμι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • αμύγδαλο χοντροκομμένο, καβουρδισμένο
  • τρίμματα σοκολάτας

Για τη σαντιγύ

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Instructions
 

  • Βάζω στον κάδο του Thermomix τους κρόκους και την άχνη ζάχαρη και ρυθμίζω για 4 λεπτά στην ταχύτητα 4. Βγάζω το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνω στην άκρη.
  • Πλένω πολύ καλά τον κάδο και βάζω την κουβερτούρα και ρυθμίζω για 15 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 8-9 ώστε να την ψιλοκόψουμε.
  • Στη συνέχεια, ρυθμίζω για 4 λεπτά στη θερμοκρασία 45°C και ταχύτητα 3. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα τη ρίχνω στο μείγμα των αυγών και ανακατεύω απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Πλένω πάλι πολύ καλά τον κάδο και τον σκουπίζω ώστε να είναι τελείως στεγνός και τοποθετώ την πεταλούδα ανάδευσης.
  • Ρίχνω μέσα τα ασπράδια των αυγών μαζί με μία πρέζα αλατι και χτυπάω στην ταχύτητα 3.5 για περίπου 2 λεπτά ώστε να γίνει μία σφιχτή μαρέγγα.
  • Ρίχνω 2 γεμάτες κουταλιές μαρέγγα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύω απαλά ώστε να ενσωματωθεί η μαρέγγα στο μείγμα και να μαλακώσει λίγο.
  • Σιγά σιγά ρίχνω και την υπόλοιπη μαρέγγα ανακατεύοντας πάντα απαλά από κάτω προς τα πάνω μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και αφράτο μείγμα.
  • Βάζω σε ένα μπολ το γάλα με το αλκοόλ της επιλογής μας και βουτάω ένα ένα τα σαβαγιάρ, στιγμιαία και τα στρώνω σε ένα πυρέξ ή σε φόρμα 26-28 εκ. με σούστα καλύπτοντας και τα κενά που έχουν μείνει.
  • Από πάνω ρίχνω τη μους σοκολάτας και τη βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
  • Σε καθαρό κάδο, βάζω τα 250 γρ. της κρέμα γάλακτος με τις 2 κ.σ. άχνης ζάχαρης και την χτυπάμε ώστε γίνει σαντιγύ.
  • Τη στρώνω επάνω από τη μους που έχει παγώσει και τη διακοσμώ με τα τρίμματα σοκολάτας.
  • Έτοιμη για να σερβίρουμε.

Notes

Καλή επιτυχία!