Βάζω στον κάδο του Thermomix τους κρόκους και την άχνη ζάχαρη και ρυθμίζω για 4 λεπτά στην ταχύτητα 4. Βγάζω το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνω στην άκρη.
Πλένω πολύ καλά τον κάδο και βάζω την κουβερτούρα και ρυθμίζω για 15 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 8-9 ώστε να την ψιλοκόψουμε.
Στη συνέχεια, ρυθμίζω για 4 λεπτά στη θερμοκρασία 45°C και ταχύτητα 3. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα τη ρίχνω στο μείγμα των αυγών και ανακατεύω απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Πλένω πάλι πολύ καλά τον κάδο και τον σκουπίζω ώστε να είναι τελείως στεγνός και τοποθετώ την πεταλούδα ανάδευσης.
Ρίχνω μέσα τα ασπράδια των αυγών μαζί με μία πρέζα αλατι και χτυπάω στην ταχύτητα 3.5 για περίπου 2 λεπτά ώστε να γίνει μία σφιχτή μαρέγγα.
Ρίχνω 2 γεμάτες κουταλιές μαρέγγα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύω απαλά ώστε να ενσωματωθεί η μαρέγγα στο μείγμα και να μαλακώσει λίγο.
Σιγά σιγά ρίχνω και την υπόλοιπη μαρέγγα ανακατεύοντας πάντα απαλά από κάτω προς τα πάνω μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και αφράτο μείγμα.
Βάζω σε ένα μπολ το γάλα με το αλκοόλ της επιλογής μας και βουτάω ένα ένα τα σαβαγιάρ, στιγμιαία και τα στρώνω σε ένα πυρέξ ή σε φόρμα 26-28 εκ. με σούστα καλύπτοντας και τα κενά που έχουν μείνει.
Από πάνω ρίχνω τη μους σοκολάτας και τη βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
Σε καθαρό κάδο, βάζω τα 250 γρ. της κρέμα γάλακτος με τις 2 κ.σ. άχνης ζάχαρης και την χτυπάμε ώστε γίνει σαντιγύ.
Τη στρώνω επάνω από τη μους που έχει παγώσει και τη διακοσμώ με τα τρίμματα σοκολάτας.
Έτοιμη για να σερβίρουμε.