Βάζουμε στον κάδο το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και ρυθμίζουμε για 3' στους 37° C και ταχύτητα 4. Μόλις τελειώσε ο χρόνος ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε για 5'.
Βάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο μπωλ και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2 ώρες. Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο σκεύος 60x40 και αλείφουμε όλο το φύλλο με λίγο βούτυρο και βάζουμε μερέντα στο μισό φύλλο και το σκεπάζουμε με το άλλο μισό.
Το κόβουμε σε 12 λωρίδες, το στρύβουμε και το τυλίγουμε σε σαλίγκαρο και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αραιά μεταξύ τους και τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν.
Πριν τα βάλουμε στο φούρνο τα αλείφουμε με αυγό.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15' μέχρι να πάρουν χρώμα.
Notes
Η παρασκευή της ζύμης είναι προσαρμοσμένη για να γίνει με τη χρήση του Thermomix.Καλή επιτυχία!