Σε ένα μπολ μικρό βαζουμε το κονιάκ και τις σταφίδες να μαριναριστουν και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί σχεδόν η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα και ανακατεύουμε (προσοχή και καλό είναι να γίνει πάνω από το μπολ με το λάδι γιατί αφρίζει) .
Ρίχνουμε το κονιάκ στο μείγμα που έχουμε μαρινάρει τις σταφίδες αφού τις σουρώσουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι (αφού κρατήσουμε 2-3 κουταλιές) στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Μέσα στο αλεύρι που κρατήσαμε, ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά.
Βάζουμε το κέικ σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 60 λεπτά.
Αφού ψηθεί το αφήνουμε στη φόρμα για 10 με 15 λεπτά να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε επάνω σε μία σχάρα να κρυώσει.
Όταν είναι τελείως κρύο ρίχνουμε άχνη ζάχαρη.
Εναλλακτικά, ανακατεύουμε 2 κούπες άχνη ζάχαρη με ένα κουταλάκι κανέλα και προσθέτουμε μερικές κουταλιές νερό ή χυμό πορτοκαλιού και κάνουμε ένα γλάσσο που βάζουμε πάνω από το κέικ και αν θέλουμε ρίχνουμε και ψιλοκομμένο καρύδι.
Είναι έτοιμο να σερβίρουμε.