Go Back
flavors-recipes-post-cheesy--treats.jpg

Τυρένιες Λιχουδιές

Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course Appetizer
Servings 10 κομμάτια

Equipment

  • Δύο μπoλ. Λαδόκολλα.

Ingredients
  

  • 300 γρ. ξυνόγαλα
  • 215 γρ. τσένταρ ή γραβιέρα τριμμένο
  • 145 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 315 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.γ. σκόρδο αποξηραμμένο
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 2-3 πρέζες αλάτι

Για μετά το ψήσιμο

  • 2 κ.σ. βούτυρο που το λιώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει
  • μαϊντανό, θυμάρι η σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο προαιρετκά

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ολα τα στερεά υλικά (αλεύρι, σκόρδο, ζάχαρη, αλάτι) και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ξυνόγαλα με το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε στα υγρά τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  • Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και φτιάχνουμε μπάλες από τη ζύμη στο μέγεθος μικρού μανταρίνιου.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα.
  • Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο αμέσως τα περνάμε με ένα πινέλο με το αρωματικό βούτυρο.

Notes

Καλή επιτυχία!
Keyword cheese, dough, garlic