Βουτυρώνουμε τα δύο στρογγυλά ταψιά και βάζουμε στον πάτο τους λαδόκολλα.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι (καλό είναι να τα κοσκινίσουμε όλα μαζί).
Σε ένα μπολ βάζουμε το βουτυρόγαλα, το λάδι και τη βανίλια. Ρίχνουμε τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει λίγο και τέλος ρίχνουμε το νερό ή τον καφέ.
Ρίχνουμε σε 3 - 4 δόσεις τα υγρά υλικά στο μείγμα αλευριού ανακατεύοντας απαλά και προσθέτοντας και την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο ταψάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30-35 λεπτά.
Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν πολύ καλά. Ισιώνουμε την επιφάνειά τους και κρατάμε στην άκρη το κέικ που αφαιρέσαμε.
Χωρίζουμε οριζόντια τα κέικ σε δύο κομμάτια και έτσι έχουμε 4 στρογγυλές φέτες.
Εκτέλεση για το frosting
Βάζω στον κάδο του TM την άχνη ζάχαρη, το κακάο, τις βανίλιες και τον καφέ espresso και ρυθμίζω για 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6-8 και το μεταφέρω σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια, βάζω στον κάδο το τυρί κρέμα με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και με τη βοήθεια της σπάτουλας ανακατεύω για 2 λεπτά/ταχύτητα 4.
Προσθέτω και τo μείγμα που είχαμε μεταφέρει στο μπολ (κακάο, βανίλιες, espresso) και με τη βοήθεια της σπάτουλας ανακατεύω για 1 λεπτό/ταχύτητα 3.
Καθαρίζω τις πλευρές του κάδου και ανακατεύω για 1 λεπτό/ταχύτητα 4.
Εάν η κρέμα μας βγει πηχτή τότε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα.
Το στήσιμο του cake
Βάζουμε σε μια πιατέλα τον ένα δίσκο κέικ και απλώνουμε από πάνω το ¼ της κρέμας.
Βάζουμε το δεύτερο δίσκο κέικ και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουμε και με τους τέσσερις δίσκους κέικ. Τελειώνουμε με την κρέμα.
Τέλος διακοσμούμε το κέικ με τα κόκκινα φρούτα που έχουμε επιλέξει.
Notes
Καλή επιτυχία!
Keyword black velvet, cake, creme cheese, red fruits