Go Back
Flavors-recipes post

Μηλόπιτα με Κανέλα Κεϋλάνης

admin
Prep Time 15 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Course Dessert
Servings 6 μερίδες

Equipment

  • Thermomix
  • Σκεύος 30x15

Ingredients
  

Για τη ζύμη

  • 210 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή

Για τη γέμιση

  • 2-3 μήλα Ποικιλλία της αρεσκείας σας
  • 30-45 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. κανέλα Κατά προτίμηση Κεϋλάνης
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

Για την επικάλυψη

  • 250 ml γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κ.γ. βανίλια
  • 2 αυγά

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το baking powder και το βούτυρο σε κομμάτια. Το δουλεύουμε μέχρι να γίνει λεπτά κομμάτια ενώ δεν πρέπει να υπάρχουν υπόλοιπα κομμάτια από το βούτυρο.
  • Απλώνουμε το μισό από αυτό το μείγμα σε σκεύος 30x15 και επάνω απλώνουμε τα μήλα σε φέτες.
  • Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και το κανελο-γαρύφαλο και απλώνουμε το υπόλοιπο μέρος του στερεού μείγματος επάνω από τα μήλα.
  • Στο Thermomix χτυπάμε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα και περιχύνουμε με αυτό τη μηλόπιτα έως ότου καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  • Περιμένουμε 10' και ανάβουμε το φούρνο στους 180°C (αντίσταση) , βάζουμε τη μιλόπιτα πιο κάτω από τη μέση και ψήνουμε για 50'-55'.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Notes

Καλή επιτυχία!
Keyword κανέλα, μήλα, μηλόπιτα