9τμχβασιλικούς χουρμάδες (medjool dates)μουλιασμένοι για 60 λεπτά σε χλιαρό νερό
1πορτοκάλι το ξύσμα
½πορτοκάλι το χυμό τουαπό το παραπάνω
½κ.γ.τριμμένο μοσχοκάρυδο
½κ.γ.τζίντζερ σκόνη
1 κ.γ.κανέλλα
1κ.γ.κακάο
150γρ.σοκολάτα υγείαςπροαιρετικά
μέλιπροαιρετικά
ξηροί καρποί ψιλοκομμένοιπροαιρετικά
Instructions
Βάζω τη βρώμη και την αμυγδαλόψυχα στον κάδο του Thermomix για 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 9 και αδειάζω σε ένα μπολ.
Βάζω τους μουλιασμένους χουρμάδες στον κάδο με το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού για 15 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 8. Επαναλαμβάνω αφαιρώντας με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την πάστα των χουρμάδων από τα τοιχώματα του κάδου.
Προσθέτω τα μπαχαρικά και το μείγμα της βρώμης με την αμυγδαλόψυχα στον κάδο που έχω την πάστα των χουρμάδων και ανακατεύω για 20 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6.
Εάν βάλουμε τη σοκολάτα, τη λιώνουμε για 5 λεπτά στους 50°C στην ταχύτητα 1,5.
Έχοντας το μείγμα, σχηματίζουμε με τα χέρια μας μπαλίτσες και αλείφουμε με το μέλι, τη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας και τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Notes
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά της αρεσκείας σας ενώ δε χρειάζεται καθόλου προσθήκη ζάχαρης γιατί οι χουρμάδες προσφέρουν αρκετή γλυκύτητα.Διατηρούνται στη συντήρηση και στην κατάψυξη.Καλή επιτυχία!